Şimdi Ara

acil ses sistemi yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuyu yanlış yere açtıysam affola ve gerekli bölüme taşınmasını admin kardeşlerime arz ederim :P

mazda lantis arabam var ve güzel bi ses sistemi düşünüyorum şuan düşündüğüm kicker L7 serisi 38 cm 2 adet almayı düşünüyorum kapılarada 6 adet mid bass bunlar için gerekli olan bir anfi birde kapasitör diyorlar başka gerekli olan ney arkadaşlar uzun süreli kullanmak istiyorum çünkü bu sistem neyle besliyebilirim ve bu subwoofer leri kaldırıcak bi anfi sölermisiniz şimdiden tşk ederim

• 2 adet kicker L7 yi en rahat kicker Kx 2500.1 besler

3 takım Kicker DS 650.2 mid takımı

2 adet kicker kx 200.4 mid amfisi bir amfinin 2 kanalı boşta kalıcak ama ilerde 1 mid takımı daha ilave edersin.

2 adet 2 farad kapasitör

+ iyi bir alt yapı
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

2 adet kicker L7 yi en rahat kicker Kx 2500.1 besler

3 takım Kicker DS 650.2 mid takımı

2 adet kicker kx 200.4 mid amfisi bir amfinin 2 kanalı boşta kalıcak ama ilerde 1 mid takımı daha ilave edersin.

2 adet 2 farad kapasitör

+ iyi bir alt yapı

ve bu altyapı içinde çok çok sıkı bir izolasyon ... arabanın bütün eklem yerleri oynar mazallah
  • sana en azından 6-7 milyar para lazım bu dediklerini yapmak için

zaten sadece L7 ler ve amfiler 3 milyar civarı para tutacak... izolasyon içinde sana milyarlık izolasyon lazım kesinlikle yoksa tıngırtıdan dinlediğinden bişey anlayamassın bunun aküsü capasitörü var 6 adet mid takımı diyorsun

montaj parasıda sağlam bi yer bunlara 500-600 den aşağı fiyat vermez...bi L5 bağlamak için 200 küsür verdiğimi düşünürsek

sana 2 tane 2 faradlık kapasitör yetmeyebilir diye düşünüyorum 500-600 rms başına 1 farad gerekiyor ortalama zaten wooferların 2000 rms yapıyor bide 3 çift sağlam bi component takımı taktımı işin zor...zaten 1 den fazla amfin olacak onların çektiği güçte cabası özellikle mono amfin çok çeker(tabi akün yeniyse pek problem olmaz)

bunların üstüne sana iyi bi teyp te lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 30 Mayıs 2009; 3:37:19 >
  • vallahi bilemiyorum kararda veremedim :) ama istediğim ses sistemini yaratmak istiyorum subwooferi 1 e de indirebilirim çünkü bu işle oraşanlar bile ne yapıcaksın iki taneyi bitanesi seni ve dışardakileri rahatsız edicek diyor :D artı bulunduğum kentin kediside var köpeğide :) oto park sorunumda var herşeyin çıkartılmasından yanayım çıkar tak icabı oda zedeliyor girişleri die duydum bilmiyorum sizlere danışıyım dedim :)

arabada harici aküde var merak etmeyin akü tarafını çok masraflıda olsun istemiyorum açıkçası

bi arkadaşın tavsiyesi ise şöle sierra 38 cm 2 tane tak ön kapılara 2 arka kapılarada birer tane mid iş biter zaten bu şekilde kullanırsam en az 2 yıl rahat kullanırım die düşünüyorum tabi çalınması patlaması düşünülmezse :)
  • Sizin talebiniz ses kalitesi üzerine odaklımı yoksa yüksk ses şiddeti odaklımı ? yani etraa dinletmek mi istiyorsnuz yoksa kaliteli bir şekilde kendinizmi dinlemek istiyorsunuz _

Görünüşe göre spl sistem kurmak istiyorsunuz ama ben yine bi soriyim :)
  • valla şöle söliyim yarbayım :) bas bi koysun dükkanların camı insin :P hehe
  • peki bu dediklerini istanbulda iyi ve güzel işçilikle yapabilen bi yer varmı bildiğin ?
  • sanırım dediğim ses sistemi bu tarz olucak burda olan bitane anfi hiç bişe anlamadım bu işten :)

acil  ses sistemi yardım pls
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_dolar

sanırım dediğim ses sistemi bu tarz olucak burda olan bitane anfi hiç bişe anlamadım bu işten :)

Orda görünen sandede sub lar ve sub anfisi .. emin olunki başka bir yerlerde midleri besleyecek başka anfiler vardır.

En az 2 anfi almanız lazım.

Bunlardan 1 i sub ları layıkıyla besleyecek resimdeki anfi.. digeri ise 2 takım güçlü midi güzelce besleyecek anfi...
    Mid takımlarınızında güçlü olması şart.. ve anfinizinde...

Kicker SS
    JBL GTI
    Cadence VLK

serilerine bakabilirsiniz... bu seriler gerçekten güçlü spl sistemlerinde çalışabilecek ürünler.. JBL in digerlerine göre biraz daha fazla ses kalitesi özellikleride var.

Bu compları ise çok sıkı bir anfiyle beslemeniz hayrınıza olucaktır...

Tavsiyem AUdio System F4-560 veya F4-600 olur.

Yanlız tabiki bu sistemler içi yapamnız gerek çok çok ciddi bir alt yapı çalışması var... aracınızı bir bütün olarak izloasyona sokturmalısınız .. ciddi kablolamam yapılmalı ki bunlar bile başlı başına maliyet..

• quote:

sanırım dediğim ses sistemi bu tarz olucak burda olan bitane anfi hiç bişe anlamadım bu işten :)

1 amfi ama o sadece basslar için ve çok sağlam bi amfi ordaki

diğer componentler içinde sana amfi lazım

çok masraf istemiyorsan jbl 1201.1 2. el 300-350 ye alırsın yanına bide L7 al ikisini 1 milyara kaparsın yaklaşık 1.5 milyar cebinde kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 7 Haziran 2009; 2:58:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

1 amfi ama o sadece basslar için ve çok sağlam bi amfi ordaki

diğer componentler içinde sana amfi lazım

çok masraf istemiyorsan jbl 1201.1 2. el 300-350 ye alırsın yanına bide L7 al ikisini 1 milyara kaparsın yaklaşık 1.5 milyar cebinde kalır

Aractakı amfının marka/modelını sorabılırmıyım??

• kicker ın sx serisi anfisi gibi görüyorum ve fiyatı yaklaşık 1500-2000 tl civarı.Eğer bu tahmin ettiğim anfiyse bu anfi stereo yani çok kanallı,bass anfisi değil arkadaşlar konuyu çarpıtmak istemem ve biraz hortlatıyorum galiba ama l7 veya swx1243d gibi kuvvetli wooferları beslemek için mono anfi daha uygun değilmidir ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.