Şimdi Ara

Acil Veri tabanı ve Veri yapıları Ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar merhaba veri tabanı ve veri yapıları ödevim var yardım edebilcek olan varsa bu benim için çok önemli ödevler aşşağıdadır.

VERİ TABANI:

Aşağıda belirtilen örnek sektör ya da kuruluşlardan bir tanesini seçerek ilgili sektör ya da kuruluş için veritabanı tasarımı yapılacaktır. Yaptığınız tasarımı Word dosyası, pdf dosyası ya da resim olarak gönderiniz.
    Veri tabanı tasarımı yapmak için öncelikle ilgili sektör ya da kuruluşun işleyişi araştırılmalıdır. Bunun için:
    1- Mümkün olduğu kadar işleyişini daha önceden bildiğiniz sektör ya da kuruluşu seçiniz
    2- Sektör ya da kuruluşun işleyişini öğrenmek için uzman kişilerle görüşünüz
    3- Sektör ya da kuruluşa ait ISO Belgesi var ise gerekli dokümanları inceleyiniz
    4- Sektör ya da kuruluşla çalışan (Paydaş) kişi ya da kurumlarla görüşünüz. (Örneğin Öğrenci işleri otomasyonu için öğrencilerden görüş alınız)

Veritabanı tasarımında olması gerekenler

1- Tablo ve alanlar
    2- Tablolarda alanların veri tipleri
    3- Tablolardaki birincil alanlar
    4- Tablolarda ki Unique alanlar ve not null (boş geçilmemesi gereken alanlar)
    5- Tablolardaki kısıtlar
    6- Tablolar arasındaki ilişkiler
    7- Her tablo içinde örnek veriler

Örnek Sektör ve Kuruluşlar

• Öğrenci işleri otomasyonu
    • Hastane Otomasyonu
    • Market Otomasyonu
    • Evrak kayıt takip otomasyonu
    • Seyahat Firması (Bilet satış) otomasyonu
    • Kargo (taşıma) otomasyonu
    • Sendika üye takip otomasyonu
    • Sekterler için randevu toplantı iş akışı kontrol otomasyonu
    • Personel takip otomasyonu
    • Genel amaçlı üretim takip iş analizi otomasyonu
    • Kütüphane otomasyonu
    • Teknik servis otomasyonu

Ödev konusu olarak yukarıdaki konulardan sadece bir tanesini seçilecektir.

VERİ YAPILARI:

Aşağıdaki örnek programlardan bir tanesini seçerek bir tanesini yapınız.

1-) İçinde her satırında bir sayı olan ve eleman sayısı belli olmayan bir text dosyayı sıraya koyan programı yazınız(program yazarken sadece tek bir dosya açılacak birden fazla dosya ile çalışılmayacaktır.) ilgili programın kodunu text dosya olarak gönderiniz.

2-) 2 bağlı doğrusal dizi (2 bağlı doğrusal liste) kullanımına ilişkin örnek doküman ve örnek kod araştırınız. İlgili dokümanı Word dosyası olarak kodları da dokümanın sonuna ekleyerek gönderiniz.

3-) İşletim sistemlerinin programları belleğe yerleştirmesini sağlayan algoritmaları araştırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistik3434 -- 20 Kasım 2014; 13:10:38 >

• Odevi olan odev dokumanindan copy paste yapip yardim istiyor. Boyle yardim olmaz, Bunun adi odevi yaptirmak olur.

Bu sektorlerde calisan var mi, ben x sektoru icin soyle tablolar olmalidir diye dusundum, siz ne dersiniz Vs Vs tarzi daha kapsami daraltilmis ve uzerine kafa yordugunu belli eden sekilde sormalisin ki insanlar yardimci olsunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yörü git işletme oku.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.