HP Pavilion dv9580et model dizüstümde bugün oğlum age of empires oynarken takılmalar başladı.Ekran kitlenmiş şekilde kalıyor aç kapa yaptığımda düzeliyor.Ben KM Player ile hd bir film seyrederken de ekranda karelenmeler oluyor daha sonra takılıp kalıyor.Aygıt yöneticisine girdiğimde SCSI-RAID Host Controller ün yanında ünlem işareti vardı.Ne yaptıysam bu problemi düzeltemedim problem bundan kaynaklanıyor olabilir mi ya da anakart mı gitti ama anakart gitmiş olsa hiç açılmaz şu anda çok rahat kullanabiliyorum.Bu sürücü problemini düzeltebilmem için ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi.Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: premonitor
Herkese Selamlar,
HP Pavilion dv9580et model dizüstümde bugün oğlum age of empires oynarken takılmalar başladı.Ekran kitlenmiş şekilde kalıyor aç kapa yaptığımda düzeliyor.Ben KM Player ile hd bir film seyrederken de ekranda karelenmeler oluyor daha sonra takılıp kalıyor.Aygıt yöneticisine girdiğimde SCSI-RAID Host Controller ün yanında ünlem işareti vardı.Ne yaptıysam bu problemi düzeltemedim problem bundan kaynaklanıyor olabilir mi ya da anakart mı gitti ama anakart gitmiş olsa hiç açılmaz şu anda çok rahat kullanabiliyorum.Bu sürücü problemini düzeltebilmem için ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi.Şimdiden teşekkürler.
Hocam sisteminizde daemons veya alchol gibi sanal sürcü oluşturan bir program mevcutmu..?
eğer mevcut ise daemons veya alchol ahangisi varsa sili..daemonsun son versiyonu olan BUNU kurun sisteminize ve yeniden başlatın..
Eğer buda olmadı ise kurulu olan daemondan sorna scsı-raıd for daemon (Buradan 32 bit için)(buradan 64 bit için) işletim sisteminize kurarsanız sanırım sorununuz çözülüecek..
Zannediyorum ki sisteminizde var lakin age of 2. sürümünde cd zorunluluğu vardı..oğlunuz belki kurmuş olabilir..
İşlemler olumsuz olursa tekrardan görüşelim bakalım daha nette neler varmışş...:)
quote:
Orijinalden alıntı: premonitor
Herkese Selamlar,
saatin yanında beyaz soru işareti çıkıyoraa bendeki sorun :)
BEnde oyun oynarken yada herhangi farklı bir işlem yaparken belli bir süre sonra olmya başlamıştı... Zaman ilerledikçe bilgisayar iyice kapnmaya başlıck ekrantaki git geller daha sıklaşacak..
ve en sonunda bilgisyar hiç açılmayacak.
ekran yada ekran kartı ile ilgili bir sorun ama benimkisine ekran sorunu demişlerdi.. Allah yardımcın olsun umarım düzelir düzelmezse sende HP mağduru olacaksın. Geçmiş olsun
herkese selamlar tekrar,
başıma gelenleri kısaca anlatayım.size bahsettiğim sorunlardan sonra ekran tamamen gitti.bahsettiğiniz sorunları da kontrol edemeden garantisi de biteli 1 ay olmuştu.aynı makineden 2 adet almıştık diğer arkadaşında aynı problemden garanti bitmeden önce arızalandı.hp ye verdi yapamadılar anakart dediler ve yerine dv5 1245 15.4" bir bilgisayar verdiler.biz de elimizde makine ile kaldık.bende bir arkadaşım var tamirci ona götürdüm.bunlarda hep aynı problem oluyor dedi tek soğutucu iki yere birden kanal vermişler yetmiyor belli bir süre sonra chipset aşırı ısınmadan ayaklar kopuyor dedi.neyseki makul bir ücrete tamirini yaptı ayakları yeniden lehimledi bir 5-6 ay daha gider en az dedi ama makine o kadar gider mi bilinmez dedi.makinayı aldım takır takır çalışıyor fanın ağzında bayağı bir toz birikmiş ve soğutma yolunu kapatmış içini açtığımızda gördüğüm toza inanamadım resmen kapatmış yolu chipsetin üzerine giden.neyse sonra arkadaşa dedim ki "ya ben solidworks programı kullanıyorum bu makine de ekran kartından harcıyor.3gb ram var bu ram dan kullanarak ekran kartını yükseltebilirmiyiz dedim "olur "dedi.sanıyorum bios güncellemesi sırasında yanlış bios update etti makine bi hafta da öyle tamirde kaldı.bu sorunu da hallettikten sonra makineyi aldım ve eve geldim.fakat internete bağlanamadım.alt sağ bardaki internet işaretinin üzerine geldiğimde çarpı var ve şöyle yazıyordu "bağımlılık hizmeti bulunamadı" gibi bir şeyler evdeki wireless ağı buluyor fakat bağlanamıyordu.buraya kadar sorun yoktu hatta yukarıda ilk olarak size bahsettiğim hata da düzelmişti.tekrar arkadaşa götürdüm ve bana format dedi.bende eve döndüm kendim atarım diye formatı ne de olsa recovery cd var diye.sonra sistem geri yükleme noktası oluşturduğum aklıma geldi.28-11-2009 a geri döndürdüm makineyi ve internet problemim kalmadı.herşey harika fakat size yukarıda ilk bildirdiğim hata geri geldi SCSI/RAID Host Controller ın yanında ünlem var.Şimdi bana tam olarak neler yapmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz.Şimdi makinede yüklü programların içinde bahsettikleriniz yok.Age of Empires ise Age II ve The Conquerors yüklü bunları da orijinal cd den yükledim lisanslı yani cd siz çalıştırabiliyorum.Bunların dışında Solidworks ve Autocad var.Bir de media oynatıcıları olan KM Player GOM Player ve VLC Player ile codec paketleri yüklü.BUnların dışında makinede bir şey yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme