Herkese Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki siteye yeni üye oldum ve yanlış yerde konu açtıysam kusuruma bakmayın.. Pikap, hifi v.b. konularda ne yazık ki pek bilgim olmadığından siz ustalardan bazı görüş ve öneriler almak istiyorum.
Yakın zamanda Dual 1219 marka bir pikap edindim. Deck sistem olduğundan amfi ve hoparlöre ihtiyacım var. Biraz araştırma sonrası amfinin phono çıkışı olmasının şart olduğunu ancak daha kaliteli bir ses istersem pre amfide almam gerektiği sonucuna ulaştım. Sizce şart mıdır ? pre amfi için MUSES MM20 modeli kafama yattı, fiyatı da makul sayılacak düzeyde. Tabii gerek yok görüşü ağır basar ise eleyeceğim. Ancak amfide karar veremedim. Alacağım amfiyi hem pikaba hem de TV ye bağlamak istiyorum. Fiyat/Performans oranı uygun önerilerinizi rica ederim.
Hoparlör konusuna gelirsek, kule veya raf tipi değil kısıtlı yer dolayısıyla centre tarzı tek kolon istiyorum.Yine aynı şekilde bunu da pikap ve TV ye bağlayacağım.Bu konuda da marka/model tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.
Son olarak pikabımın toz ve kirini saymazsak dış kondisyonu gayet iyi ama 10-15 senedir atıl vaziyette durduğundan elbet bakıma ihtiyacı vardır.İstanbul/Anadolu yakasında uygun fiyatlı ama işinin ehli olan bakımını yaptırabileceğim bir yer tavsiyeniz var mı?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
öncelikle mutlaka iki kolonunuz olması gerekmekte, ayrıca düzgün bir amfi kullanırsanız phono preamfiye de ihtiyacınız kalmaz.
Bana sorarsanız sıfır cihazlara hiç girmeyin, İstanbul'dasınız sanırım, Kadıköy'de şifa hastanesi sokağında barış manço karşısında Rainbow45 Records'da Salih ve Selim bey varlar, gayet güleryüzlüler ve dürüst hizmet veriyorlar, oranın alt sokağında zihni müzik var, yine yakınlarda bir kaç mekan daha bulabilirsiniz oralarda araştırma yapın. hayırlı olsun
Cevabınız için çok tşk ederim. Bütçem yetersiz olduğundan bende 2. el amfi almayı düşünüyorum zaten ikinci elde temiz sony TA-FE700R buldum 400 TL ye veriyor. Sizce nasıldır tavsiye eder misiniz, ederi bu mudur ? Birde bütçemi aşmasına rağmen 830 TL ye Pioneer SX-20 modelini buldum.Sizce bu ikisinden hangisi mantıklı bir seçenek olurdu ?
Arkadaşlar bütçeme uygun 2 tane amfi buldum. Sony TA-FE700R diğeri ise Onkyo TX-8211 bunlardan hangisini tavsiye edersiniz ?