Şimdi Ara

ACİL YARDIM.HDMI DAN SES ALAMIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ASUS P5KPL-AM ANA KARTIM VAR.XP DEN WİNDOWS 7'YE GEÇTİM.AMA HDMI DAN SES ALAMIYORUM.NORMAL BİR HOPARLÖR TAKTIĞIMDA SES GELİYOR.AMA BİLGİSAYAR HDMI İLE TV YE BAĞLI ORADAN SES ALAMIYORUM.XP Yİ KURUYORUM O ZAMAN GELİYOR.NE YAPTIYSAM BULAMADIM.BİR ARA BİR WİNDOES 7 KURDUM SORUNLU ÇIKTI AMA ONDA HDMI DAN SES ALMIŞTIM.SONRA TEKRAR BAŞKA BİR WİN7 YÜKLEDİM.HERŞEY DÜZELDİ AMA BU SEFERDE HDMI DAN SES ALAMIYORUM.BİR BİLİGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN PAYLAŞSIN.

• yok mu arkadaşlar bilen bir allahın kulu
  • Ekran kartının sürücüsü tam yüklenmemiş olabilir.
    Kullandığınız ekran kartının marka-modelini ve win7'nin 32-bit veya 64-bit mi olduğunu yazarsanız doğru sürücüyü indirmenize yardımcı olabiliriz.
    Sürücü yükledikten sonra "Denetim Masası>Ses" ayarları menüsüden HDMI aygıtı "Varsayılan aygıt olarak seçilmesi gerekiyor.

• İnşallah sizin dediğiniz gibi yanlış driiverı indirmişimdir. ANAKARD:ASUS P5KPL-AM EKRAN KARTI:ASUS ATİ EAH3650 Asusun sitesinden indirdim kurdum olmadı. SlimDrivers adlı programla kurdum driver ları yine olmadı.HDMI da seçili.Kafayı yemek üzereyim desem yeridir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    windows7 ultimate 32 bit kurdum.

• Bu en güncel olan mı?bunu direk kuruyor muyum?diğer kurduklarımı kaldırayım mı?
  • Hocam gönderdiğiniz Driver ları kurdum ama yine ses yok.Ekran görüntüsünü gönderiyorum.
  • Hocan gönderdiğiniz Driver ları kurdum ama yine ses yok.Ekran görüntüsünü gönderiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit1717

Hocam gönderdiğiniz Driver ları kurdum ama yine ses yok.Ekran görüntüsünü gönderiyorum.

hoparlörü devre dışı bırakıp hdmı olanı varsyılasn seçin

• ekran kartın hdmi çıkışlı olan modelden mi yoksa çevirici adaptör mü kullanıyorsun?ekran kartının linkini ekler misin?
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    çevirici adaptör kullanıyorum.Ekran kartının linki derken onu anlayamadım.
  • iki tane daha ekran alıntısı yüklüyorum.
     ACİL YARDIM.HDMI DAN SES ALAMIYORUM. ACİL YARDIM.HDMI DAN SES ALAMIYORUM.

• iki tane ekran alıntısı yüklüyorum.

ACİL YARDIM.HDMI DAN SES ALAMIYORUM. ACİL YARDIM.HDMI DAN SES ALAMIYORUM.

• pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    var dostum.ilk kez kullanmıyorum bu bilgisayarı ilk kez de tv ye bağlamıyorum. bugüne kadar ses alıyordum hdmı dan bundan sonra mı almayacağım.sorunu anlamaya çalışıyoruz.xp de hiçbir sorun yok ama Windows 7 de ses yok.normal hoparlörlerden geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit1717

çevirici adaptör kullanıyorum.Ekran kartının linki derken onu anlayamadım.

Ekran kartının beyaz renkli ve sarı renkli olmak üzere iki adet dvi çıkışı var.dvi-hdmi çevirici adaptörü sarı renkli olan dvi portuna tak. kablon tv ekranına takılıyken yine ses gelmez sadece görüntü gelirse bilgisayarını yeniden başlat ses gelecektir.ekran kartının diğer beyaz olan dvi portuna monitör takılı olmamasına dikkat et.
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    yaa hocam polemik için mi burdasın.dönüştürü takarsan ses alamazsın demişsin 4 senedir ben hdmı kabloyu dönüştürü ile kullanıyorum gayette güzel ses alıyordum.windows7 kurunca sıkıntı oldu.sorun mu bu sen nelere takılıyorsun.
  • Ekran kartında sarı renkli DVI portu üzerinden çıkış aldığına eminmisin?
    Verdiğin SS'de "AMD HDMI OUTPUT" altında takılı değil yazıyor.
    En azından varsayılan aygıt olarak seçilmese bile "hazır" yazması gerekiyor.
    Kısaca bağlatıda problem var gibi görünüyor.
    Televizyonun belli başlı portları çeviriciye destek veriyor olabilir.Benim samsung TV'de sadece 1. HDMI port DVI/HDMI çeviriciye destek veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 9 Ekim 2013; 13:48:22 >

• Hocam birşey sorayım bağlantıda problem olsa görüntü gelir mi?Görüntü var ses yok.Aynı kablo ile görüntü alıyorum.XPyi kurdum hemen ses geldi.ses olayını mı tanımıyor acaba.kabloyu akşam çıkarttım biraz sonra eve gidince tekrar deneyeceğim.Size sonucu yazarım.Hiçbir portun yerini değiştirmedim.kablo nereye takılıysa hep aynı yerde duruyor.XPde de öyleydi.Acaba windows 7 de fark eder mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.