Şimdi Ara

ACİL YARDIM! i7 Dizüstünde Toshiba mı HP mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i7 işlemcili bir bilgisayar almayı düşnüyorum. Şu iki seçenek arasında kaldım. Ama hemen ''Toshiba için 2300 TL'yi gözden çıkarıyorsan al'' demeyin. Çünkü bilgisayarı montaj çalışmaları için (Edius, After Effect vs.) kullanacağım. HP'nin performansı da görünüşte yeterli bana. Ama sorun çıkarıp çıkarmaması bakımından emin değilim. (Bir arkadaşımın HP ekranı içeriden çatlamıştı, ekranın sağ tarafı biraz üstte son yanı aşağıda görüntü verir hale gelmişti. Ki bu arkadaş o kadar uğraşmaz pc'yle) Ben bilgisayarı yoğun kullanacağım. Sizce hangi şartlarda hangisi iş görür?

Ya da yine yoğun montaj işleri için önerebileceğiniz başka marka ve modeller var mı?

ht tp://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031534&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#

ht tp://www.vatanbilgisayar.com/hp-le443ea-dv3-4320et-core-i7-720qm-1.6ghz-6gb-750gb-dvdrw-13.3-1gb-hd6370-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53499

• imac ya da macbook pro... toshiba da final cut da render denemesi yapmıştım sonuç hüsran ben mac alcam şahsen bide adobe korkutmaya başladı artık after effect de yoğunlaşıyosanız 8 gb ram desteğine yönelin çünkü 5.5 ve gelecek olan üstü versiyonlar bu bilgisayarlarla çok fazla tatmin edici olmaz diye düşünüyorum.Edius zaten hep aynı onda sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikeman

imac ya da macbook pro... toshiba da final cut da render denemesi yapmıştım sonuç hüsran ben mac alcam şahsen bide adobe korkutmaya başladı artık after effect de yoğunlaşıyosanız 8 gb ram desteğine yönelin çünkü 5.5 ve gelecek olan üstü versiyonlar bu bilgisayarlarla çok fazla tatmin edici olmaz diye düşünüyorum.Edius zaten hep aynı onda sıkıntı yok

TRT'de program yapımında genelde Edius kullanıllıyor. Final Cut, haber montajında var ama onun içinde çift monitörlü masaüstü Mac'ler var. Ben beni kurtaracak kadarını arıyorum - şimdilik. Hassas olduğum konu da arıza sorunları.

• HP bilgisayarın ne kadar sorun çıkartma ihtimali nedir, forumdaki mesajlara bakıp bir kestirimde bulunabilirsiniz. Bir diğer konu eğer sorun çıkarsa ne olur?

HP'den doğru düzgün bir çözüm ummayın. İki haftadır yeni aldığım laptop taki iki farklı sorun ile ilgili sabrımın sınırlarını zorluyorlar. Sanırım çağrılara ne kadar hızlı cevap verdiklerini kontrol ediyorlar, destek elemanları da sırf cevap vermiş olmak için, daha önceki yazışmalar bakmadan saçma sapan cevaplar/talepler gönderiyorlar.

HP kullanıcısı olarak tavsiyem, HP'den uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 25 Nisan 2011; 10:55:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i386

HP'den doğru düzgün bir çözüm ummayın. İki haftadır yeni aldığım laptop taki iki farklı sorun ile ilgili sabrımın sınırlarını zorluyorlar. Sanırım çağrılara ne kadar hızlı cevap verdiklerini kontrol ediyorlar, destek elemanları da sırf cevap vermiş olmak için, daha önceki yazışmalar bakmadan saçma sapan cevaplar/talepler gönderiyorlar.

HP kullanıcısı olarak tavsiyem, HP'den uzak durun.

Belki de pekçok insan için sorun sayılmayacak çok fazla konuda hp teknik servisine danıştım. Hiçbirinde geçiştirme amaçlı cevap verildiğini hatırlamıyorum. Zaman zaman yaşadığım sorunu tam olarak anlatamadığım için aksamalar olsa da, sorunu doğru ifade edince doğru çözüm önerileri ile dönüş aldım her seferinde.

Yaklaşık 5 kez de ufak tefek sebeplerden(vize dönemlerinin de etkisiyle) bilgisayarımı servise verdim. En geç 5 gün sonra sorunum çözülmüş halde bilgisayarımı geri aldım. Forumlardan, karşılaştığım insanlardan duyumları mukayese ettiğimde de servis konusunda hp'den daha iyi denilebilecek tek bir servis varsa o da dell'dir. Geri kalanı fasa füso.

• Sanırım HP'de sorun kaçınılmaz olacak. Kişibaşina düşen sorun tecrübe sayısı fazla gözüküyor. Dediğim gibi kandırmaca yok, makineyi hor kullanacağım. Dayanıklı bir makine gerek, bu anlamda Toshiba daha cazip. Ama onda da Teknosa'nın pahalılığı var. O bilgisayar Vatan'da olsaydı hiç düşünmezdim.
  • Rf511 i almalısın toshiba sisteme göre biraz pahalı olur f/p ürünü pek yok
  • Eğer modele karar verdiysen fiyat açısından pcdepo ya da bakabilirsin. Sadece on-line satış yaptıklarından teknosa, vatanbilgisayar vb. gibi gidip bütün laptopları görme imkanın yok. Ama distributör garantili ürün satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Rf511 i almalısın toshiba sisteme göre biraz pahalı olur f/p ürünü pek yok

Samsung, hemen her alanda ürün piyasaya sürdüğü için hiçbir zaman PC konusunda emin olamamışımdır. (Ama harici diskleri güzel) Onun dışında monitör olayını iyi yapıyorlar ama, şimdiye kadar laptopta Samsun önerenle karşılaşmamıştım hiç. (Şimdiye kadar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: i386

Eğer modele karar verdiysen fiyat açısından pcdepo ya da bakabilirsin. Sadece on-line satış yaptıklarından teknosa, vatanbilgisayar vb. gibi gidip bütün laptopları görme imkanın yok. Ama distributör garantili ürün satıyorlar.

Masaüstünü toplatırken de Vatan'a danışmıştım. Yaptıkları işin ne olduğunu biliyorlar. Bilinçli satıcının vediği güven ayrı oluyor. Teknosa bana göre pahalı. Bu ilk mesajımdaki iki seçeneği de eleyerek yeptım. ''i5 de yeter sana'' diyenler oldu ama onların fiyatı da 1500 civarı. Yani 2 sene sonra yükselt beni diyecek. Öyle olduktan sonra Toshiba olsun 4 sene kullanırım. Ki elimdeki laptop 3 senelik Fujitsu Siemens.. Benim de hiç şansım yoktur. Aldım bilgisayarı, 8-9 ay sonra firmalar ayrıldılar. Sonra da bilgisayar işinden el -etek çektiler. Bu sefer ilk yaptığım gibi olmasın istiyorum. Ki 8 GB RAM gerçekten çok ilgimi çekiyor.

• git vatana test et o zaman
  • Samsung'un notebooklarını bilmiyorum ama diğer bilgisayarlarımın yanında iki yıldır kullandığım bir de Samsung netbook'um da var. Çok memnunum. Ekran kalitesi HP notebook umdan daha iyi, fan sesi ısınma yok, pil ömrü iki yıla rağmen pek değişmedi 6 saat civarı gidiyor, kasa ve klavye oldukça sağlam. Yanıda windows ve kurtarma DVD leri geldi, çok şükür şimdiye kadar servise baş vuracak bir arıza da çıkartmadı. Diğer kısımlar tüm netbooklarda aynı zaten.

HP forumunda Samsung tavsiyesi çıkmaması normal, Samsung forumuna sordun mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.