Şimdi Ara

acil yardım lütfen..bilgisayarım kapanıp açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım 10-15 dakikada bir kapanıp açılıyor sürekli. bazende ekran donuyor. "no video input" mesajı alıyorum.

fanlar düzgün çalışıyor görünüyor. ram değiştirdim sorun düzelmedi. problem ekran kartında mıdır. (ati radeon 2600 hd). acil yardım lütfen. teşekkürler.

• a) Ekran kartın slotundan oynamış olmasın. Kontrol et.
    b) Ekran kartının fanı kirlenmiş, kendini soğutamıyor olmasın? VPU Recover diye bir hata mesajı alıyor musun?
  • ekran kartını söküp taktım. fan temiz ve düzgün çalışıyor görünüyor. başka hata mesajı yok sadece "no video input" hatası veriyor.
  • Yakın bir geçmişte kartın driver'ini güncelledin mi peki? Güncellenmiş driver hata vermesine sebep oluyor olabilir.
  • hayır güncellemedim. çakışma veya programlarda uyumsuzluk var mı diye format attım çözüm olmadı.

sebep olabilir mi bilemiyorum ama anakartın sıcaklık, setting vb. ayarları değişmiş ve aşağı çekilmiş olabilir mi. anakartın sıcaklık, rpm vb takip eden programını yüklemedim.

bir keresinde de "overclock fail" gibi bir mesaj geldi bilgisayar açılırken. halbuki bios'da overclock gözükmüyor.
  • BIOS'unu resetler misin? BIOS problemi yaşıyor olabilirsin... Senin problemin için internette biraz araştırma yaptım. Şu sayfadaki önerilere de göz atmak istersin belki:

http://www.computing.net/answers/hardware/no-video-input/53356.html
  • geçenlerde bilgisayar cd'den boot etmediği için bios'u resetlemiş ve güncellemiştim.(anakartın cd'si üzerindeki program yardımıyla düzgün güncellediğimi sanıyorum)
  • Bu durumda BIOS'unu eski sürümüne getir ve dene. Sanıyorum ki problem çözülecektir. Benzeri bir durumu ben de yaşamıştım. BIOS'u eski sürümüne getirmeden düzeltemedim bir türlü.
  • bios eski sürümüne nasıl getirilir? ben anakart üzerindeki bir program yardımıyla güncellemiştim.(bu arada ilgin ve değerli önerilerin için çok teşekkür ederim)
  • no video input hatası bende de vardı. kafasına estiği zaman açılıyor çoğu zaman da açılmıyordu.
    bu noktada dikkatimi çeken bu hatayı alan herkesin ekranının Philips olmasıydı.
    aylarca araştırdım.
    sök tak yaptım. değişen bir şey olmadı.
    en son bios güncellemesi ile problem çözüldü.
    şu an problemsiz çalışıyor.
    Biosu güncellemen veya eski haline getirmen problemi büyük ihtimalle çözecektir.

Ekran Philips mi ?
  • evet philips 19" lcd.

benim de dikkatimi çeken ama pek şüphelenmediğim sürekli 1440x900 @60 hz çözünürlükte çalıştırın ikazı veriyor olması. çözünürlük istenen değerde olmasına rağmen ikaz gitmiyor.
  • No video input hatası veren başka bir ekran görmedim.
    Nedense sadece Philips te veriyor.
    Ne alaka bilmiyorum. Çünkü ekranı söküp bilgisayarı açmaya kalksan bile gene açılmıyor.
    Dıt sesi gelmiyor. Normal şartlarda ekran takılı olmasa bile açılması gerekiyor.

Önerim
    Everest programı ile bios versiyonunu tam olarak öğren.
    Sistem açılış disketi oluştur.
    Bios versiyonlarından en son sürümünü indir ve disket yardımı ile güncelleme yap.
    Otomatik güncelleme yapma.
    Tabi güncelleme sırasında mümkün ise bilgisayarı ups cihazına bağla ki elektrik kesintisi gibi bir problemde ana kartın kullanılmaz duruma gelmesin.
  • çok sık reset attığı için elektrik kesilmese bile güncelleme yarım kalabilir diye endişeleniyorum.

önce başka bir monitör ile sorunun devam edip etmediğini kontrol etmemi önerir misiniz?
  • Hayır ben başka ekranla da denedim bir şey değişmiyor.

Her 10-15 dk da bir reset atıyor , bios güncelleme yarım kalır diye korkuyorsan
    öncelikle sistem disketi ile aç bir süre bekleyerek test et.
    Bilgisayar açılmadan reset atacağına ihtimal vermiyorum ama riske girip girmemek senin tercihin tabiki

Disket ile açıp A: komununa geldiği zaman bir süre bekleyip resetlenmediğini görmen seni rahatlatacaktır sanırım.
    Ama gene de tercih senin.
  • disket sürücüm çok uzun zamandır çalışmıyor. udbc4win diye cd'den boot edip pekçok işi yapabilen bir program var. onunla bios'u güncellemeyi deneyeceğim akşama. ilginiz ve önerileriniz için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.