Arkadaşlar Wacom Intous3 A4 grafik tabletimin usb kablosunu köpek kemirdi ve tablet şu an çalışmıyor. teknik servisi aradım ürünün almanyaya gönderilmesi gerektiğini söyledi. Kabloyu ksip tekrar birleştirme imkanımız varmı. eğer birleştirirsek çok iyi olucak çok önemli çünkü acilen çalışır hale geri gelmesi lazım hayat memat meselasi. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Hiç bir problem çıkacağını sanmıyorum. Ama kabloları birbirine sararak bağlamaktansa lehim yapmak daha iyi olur. Bir de, eğer çevresinde tv kablosu gibi aleminyum folyo varsa tamir yerini yine bir aleminyum folyoyla sar (tabi gerekli izolasyonu sağladıktan sonra) orjinal folyoyla birleşen yerleri iple bağla.
sadece kabloda sorun varsa ürünü neden istiyorlar anlamadım doğrusu??
kablodan alacağı ücret az olduğu için..
evet bende öyle düşündüm sadece exstra ücret alabilmek içindir. TR deki teknik servisin bunu yapamayacağını hiç sanmıyorum tabiki yapabilirler ama hikaye işte. bakalım başlıyorum denemeye umarım bi sorun çıkmaz. yanlız şu aliminyum folyo olayını anlamadım pek o nasıl oluyor biraz daha detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim
Kabloları birleştirdin, bunları kısadevre olmasınlar diye izole ettin diyelim.
Kabloda iç kabloları saran metal bir folyo var mı? Varsa:
Kablonun plastiğini sağdan ve soldan biraz sıyır. Git bakkaldan aluminyum folyosu olan bişeyler al, tercihen Çokomel olsun. Aluminyum folyosunu yara bandı gibi tamir yapılan yere sar, sıyırdığın iki tarafa elektriksel temas sağlanacak şekilde iple sıkıca bağla. Bu elektrik alan parazitlerini engellemek içindir. Sorunsuz çalıştığını görünce çokomeli ye. Çalışmazsa geri paketle iade et
kabloyu bağladım zaten içindeki kablolardan sadece kırmızı olan hasar görmüş beyaz kabloda plastiği yırtılmış sadece şu an tablet çalışıyor sorunsuz. izolesinide yaparım sanırım en kısa zamanda :D çalışıyo ya artık gerisi möhüm değil