Şimdi Ara

Acil Yardım: Windows Xp 'de 'explorer.exe' hatası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows XP Service Pack 3 işletim sistemimde açılışta görünen donma hatası var. Bilgisayar açıldığı anda Başlat Çubuğu dahil olmak üzere hiç bir simge ve benzeri işlem yapabilir durumda ya da seçilebilir durumda değil. Bunun için Windows Görev Yöneticisi vasıtasıyla "explorer.exe" kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Bu durumda dahi makineye yüklü bir çok yazılım çalışma sorunu vermeye devam ediyor. Kapanmış programların bazıları görev yöneticisinin işlemler sekmesine göre kapanmamış görünüyor ve tekrar açmayı denediğim zaman işlem yapmıyor ta ki yazılımı görev yöneticisi işlemlerinden sonlandırana kadar.

Düzeltmek için denediğim yollardan bazıları;
    1. Virüs taraması
    2. Sistem denetlemesi
    3. Kayıt defteri düzenlemesi
    4. Sistem Geri Yükleme
    5. Format
    6. Format sonrası sistem düzgün çalışırken kurulan "DeepFreeze" yazılımı.
    7. Başka bir xp cdsi ile format

• Nadir bir ihtimal olarak DVD player'ının bozuk olması nedeniyle windows kurulumu sırasında hatalı kurulum yapılıyor olabilir. Başıma gelmişti durduk yere masraf olmuş içimde kalmıştı. Mümkünse koç gibi çalıştığına emin olduğun bir DVD sürücü ile dene. Ayrıca SP3 bazı kişilerde sorunlu çalışıyor nedense. Ben yüklemiş bir zararını görmemiştim ama sende durum farklı olabilir yine de. SP2'ye dönmeni ve tekrar sağlam bir format atmanı öneririm. (Hızlı format olmasın, normal format at). Format sonrasında chkdsk ile diskleri bad sector'lere karşı tekrar kontrol et. SP3'te hiçbir numara yok SP2 var diye üzülme o yüzden SP2 iyidir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.