ABRA A7 V3.1 ürününü beklemekteyim fakat bu ssd konusunu bir türlü anlamadım.
İlk önce 240 gb mushkin msata ssd yi alırım diye düşünüyordum fakat biraz araştırdıktan sonra raid 0 yapma işini filan gördüm bir yerde. 120 gb lık mushkin msata ssd den 2 adet alıp raid 0 la birleştirince performans olarak artış sağlıyormu? performansın yanında uzun ömürlü olurmu böyle?
birde şunu soracağım ben çok sık video renderlama yapmaktayım bunun için kullanacağım programı ssd ye yükleyip hızlı render alırım diye düşünüyordum fakat bir yerdede ssd lerde çok fazla yazma işlemi yapıldığında kısa süre bozulma olduğunu öğrendim açıkçası işin içinden çıkamadım şu işten tam anlayan biri yarcımcı olabilirse büyük bir iyilik yapmış olur şimdiden teşekkürler
SSD ler render süreni kısaltmazlar yani renderi CPU ya da GPU aldığı için ssd o işlemde performans artışı sağlamaz. Performans artışını şöyle görürsün. Programların yükleme süreleri aşırı derece kısalıcağı için daha hızlı, stabil ve kararlı çalışıcaklar. Erişim ve yükleme anlamında yaptığın işlemlerin süreleri ciddi anlamda kısalıcak. Raid 0 yaparsan 2 disk tek bir disk gibi çalışıcak ve ikisinin üstündeki kontrolcüler ortak çalıştıkları için de teoride hızı 2 katına çıkıcak. Hissedilir derecede hız artışı olucaktır ama dediğim gibi teoride 2 katı. Raid hakkında biraz araştırırsan kullanılan diskten diske performans değişimi gösterir diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme