Sony dav-tz135 sinema sistemimle, Philips Pfl5405 lcd tvi mi bağladım. dvd modunda sesle ve görüntüyle ilgili bi sorunum yok fakat tv izlemek istediğim zaman sistemden ses alamıyorum. ses sistemiyle tv arasında hdmi kablosuyla bağlantı yaptım, bunun yanında ses aktarımı için uçları kırmızı ve beyaz olan bir takım kabloda bağladım. ses sistemi açıkken amfiye geçti diyo fakat ses gelmiyor. atladığım ya da yapmayı bilmediğim başka bişey mi var diyorum fakat bulamıyorum. Bu konuda uzman arkadaşlarımın yardımını acil olarak bekliyorum. Saygılarımla..
quote:
Orijinalden alıntı: LeoNaS
bunun yanında ses aktarımı için uçları kırmızı ve beyaz olan bir takım kabloda bağladım.
Bu kablonun bir ucu ses sisteminize bağlı, diğer ucu televizyonun ses çıkışına bağlı, değil mi? Bu durumda ses TV'den mi geliyor? TV'de sesi dışa aktar diye bir seçenek var mı?
TV seyrederken SONY'nin kumandasındaki [4 TV/Cable] tuşuna basarak SONY'nin analog girişini aktive ediyorsun değil mi ?
TV dediğin zaman normal televizyon anteniyle izlediğin karasal yayın anlıyorum ben, bir uydu/Digiturk/DSmart receiverın veya kablolu TV kutun yok arada anladığım kadarıyla.
444 7 445 numaralı telefondan Philips müşteri hizmetlerine ulaşarak yardım alabilirsin, benim sorularımı kısa sürede cevapladılar.
bugün yoğun araştırmalardan sonra (philips ve sony müşteri hizmetleri, ve yaklaşık 4 tane sony servisini aradım) nedenini(tahminen) buldum. bu arada yayını conax modül aracılığıyla teledünya HD olarak izliyorum. bağlamış olduğum kırmızı ve beyaz kablolar televizyonun giriş jacklarına bağlamışım. yani iki girişi birbirine bağlamışım. televizyondan sesi sisteme aktarmak için digital çıkış almam gerekiyormuş ama ses sisteminde digital giriş yok. fakat sorunun şöyle bir çözümü varmış; televizyonun hdmi çıkış 1.4 ARC destekliyor ve dvd sistemde bunu destekliyor, sorun şu ki 1.4 hdmi kablo gerekli. benim kablom 1.3 bu yüzden bağlantı var görünüp ses aktarımı olmuyormuş. umarım açıklayıcı olmuştur. bilgi olması açısından detaylı bilgi içeren sitenin linkini de vermek istiyorum:http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx aksi yönde düşüncesi olan arkadaşım varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim
bu arada şunuda eklemeliyim. almış olduğum televizyon (philips 42pfl5405) gerçekten bir çok özelliği olan f/p açısından kayda değermiş bunuda bugün anlamış oldum