Şimdi Ara

acil !!! yeni monitör alacağım full hd yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cloce-14 arkadaşıma teşekkür ederim, bana en iyiyi sunmaya ve bana yardıma çalışıyor. mesela vatan bilgisayardan soruşturacağım ölü piksel garantisi veriyorsa oradan alırım 3 kuruş fazla vererek. diğer arkadaşlarında yorumlarını almak isterim lütfen arkadaşlar bir monitör alacağım ve nereden baksanız 4-5 sene kullanacağım bu yüzden iyi bir araştırma ve yorum istiyorum. Full Hd olacak bir monitör hakkında ki fikirleriniz hangileri alınmalı samsung'un full hd si var mı acer kullanan arkadaşların görüşleri nelerdir?
  • arkadaşım ben gidip 3 monitörümüde dvi takarak inceledim.sağolsun gittiğim bilgisayara mağazalarına yarın almaya gelecem diyerek ikna ettim.bu iyi bişe olmsada sonuçta bir defa alıcam ve çokta para vericem.lg televizyonlu model bide lg w2261 kodu ile geçen monitör bide samsung p2250 incelemesi yaptım.hemde yakından görerek ve çalıştırarak.bana formda tanıştığım bir arkadaş yardım etti sağolsun.benq e2200 almaya karar verdim ve fikrim değişmeden siparişimi verdim.aklımda çok kalan bir monitördü ben en iyi tercihi yaptığıma inanıyorum.unsur arkadaşım sende artık araştırma yapmayı bırak bence araştırdıkçabaşka sonuçlar çıkıyor ve belli bir süre sonra kafayı yiyecek duruma geliyorsun.karar vermen çok zorlaşıcak ve gidip samsung gibi çok kötü bir tercih yapacaksın.sakın ama sakın samsung alma benim aldığım mağazada çalışan vatandaş samsungu çalıştırıp gördükten sonra bana şunu dedi samsung tv alıcaktım vazgeçtim.sony alıcam dedi.sende beni diende al bernle sen monitör alıcaksın en iyi seçimin benq olsun.firma ismine bakma lg ve samsungun adını şanını reklamlarda görüyorsun diye yanlış bir karar verme.bak bende siparişimi verdim deviance diye bir üye var oda almış gayet memnun sende al beraber bir başılk açalım.benq e2200 diye yaygınlaştıralım herkesin parası en iyi yere gitsin.aklımdaki bütün monitörleri seldim test ederek ve benq modelde karar kıldım.bugünde araştırmaya devam etseydim kafayı yerdim.şuan siparişi verdim ve aklımda hiç bir düşünce yok.çok rahatım en iyisini tercih ettim.
    illa reklam istiyorsan bak chip te test etmiş.:)

http://www.chip.com.tr/urun/benq-e2200hd_i2659.html

• http://www.benq.com.my/products/LCD/?product=1403
    biraz gaz vereyim görüntüler güzel gelirse alırsın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsur

inceledim o monitörü onu hiç düşünmüyorum, samsung almak istiyorum p2250 ama hdmi girişi yok, digital tv kartı ile kullanacağım o yüzden acer daha ağır basıyor. ama dediğim gibi sitesinde full hd görünmüyor samsung p2250'nin

arkadaşım kasası dısında nesini begenmediniz ??? benq en iyi tn modullerinden birini kullanıomus..buna ragmen fıatı uygun
  • kasasıda güzel arkadaşım ya neden beğenilmesin.sen benq kullanıcısımısın?
  • cloce-14 sipariş verdiysen deneme fırsatın olacak bana bilgileri kullanışlığı falan yazarsan sevinirim eline geçince
  • inceledim diyorda arkadaş nesini begenmedin diye soruous ardında soruyor bilgileri falan ne ilginctir allahım...
  • arkadaşım bende dün deviance adlı üye ile konuştum burda benq e2200 incelemesine gelirsen görürsün.bende senin gibi kararsızlıklar içindeydim.düşündükçede başka bir monitör giriyor işin içine.ama o arkadaş benq dan çok memnun olduğunu söyledi.benim tatmin olmayacağımı düşündüğüm herşey için bir cevap verdi bana allah razı olsun.şuan siparişimi verdim ve gönlüm çok rahat salı günü monitör elimde.dolarda bir çıkıyor bir iniyor.tam zamanı derim.idare ederli bir lc 250 ytl.hdmı çıkışlı ürünlerin fiyatının çabuk düşüceğinide sanmıyorum.beni huzursuz edecek herşeyide hesaba katarak siparişimi verdim.içimde huzursuzluk yok.multimedya özelliğide var bir alt modelde gördüm hoparlörün sesi güzeldi hd den sesi monitörden alabiliyorsun.renkler movie modunda çok harika yumuşak tonları var.gerçek renkleri yansıtıyor öyle saçma sapan renkler vermiyor yani.valla ben çok olumlu bakıyorum fazla düşünme sende.yap hemen alışverişini değerlendirmeleri yapalım.ben çok forumda bu konu hakkında başlık açtım.deneyimli kullanıcı üylerden özel mesajlrda aldım.benq kalite

• BAK SANA ARKADAŞIMIN BENQ MONİTÖRLE İLGİLİ VE MONİTÖRLER HAKKINDA YAPTIĞ BİR İNCELEMEYİ BURAYA ATAYIM.ÖZELDEN GÖNDERDİ BANA UMARIM KIZMAZ
    Kardeş sanırım sana yazdım,ben Kore lilerin mallarını asla almam diye!
    Monitör olarak ben hizmete para veririm Türkiye de!

Ancak LGE lerin bana göre ne LCD TV leri nede Monitörleri çok iyi değildir!
    Ben aslında TFT-LCD TV işini çok iyi bilirim,LGE içinde her bir şeyini bilirim ama
    bana göre yaramaz cihazlar bunlar(TV olarak;hem kalite hem Modül hemde her bir şey olarak)
    ++
    Ancak Monitör işi çok çok farklıdır,zaten malları Çin de toplatıyorlar,LGE ye ait içinde hiç bir şeyde yoktur
    Modüller büyük çoğunlukla AUO/Taiwan v.s v.s

Görüntü kalitesi olarakta LGE lerin çok fazla serisini Vatan ve çeşitli yerlerde incelemedim ve beğenmedim
    yada kimisi idare eder cinsinden idi!
    Dediğim gibi bunlar üç aşağı-beş yukarı aynı kalitede ürünler,sen bakma milletin bu olayı çok abartmasına!!!
    Çoğu yorum yapan zaten "Fanatik" Markacı!!
    Bir sürü "Çakal" ise Firma elemanı Satıcı v.s,yaw DH Sitesi bunlarla kaynıyor!!

Adam Markaya takılmış,ülen bunların içi v.s her bir boku harbi ÇİN malı,içleri zaten dökülüyor H/W olarak!!
    Modül ise ağırlıklı olarak AUO(büyük çoğunlukla)

400/500 kağıda satılan maldan zaten ne olacakki kardeşim!! yada 350 kağıda,fiyatına bak kalitesini sen belirle
    Bunlar S_IPS Modüllü panellermi yaw,hadi S_IPS i geçtim, e-IPS bile olsa fiyatı $ 1000 ler civarında dışarda!!!

Bizim aldığımız mallarda bu kadar yani!!renkler yanlış,izleme açısı rezalet!! kısaca nesi iyiki??
    İyi olan sadece RT süresidir yani Tepkime,bunuda Gamer lar düşünsün!!

Ancak sen "Gamer" değilsen,sana acilen git şu TN paneli al diyemem ben!!
    Markaların hepsini yemişim ben,hiç birisi bunların yaramaz ve kendimde güua çok iyi denilen
    HP var,tek kelimeyle rezalet SD görüntülerde!!! ülen bumu en iyisi,şimdi bunu DH de araştırsan
    çoğu kullanıcı buna süper diyecektir!!

HP w2207h modeli,geçen sene buna efsane diyorlardı yaw!!
    Milletin DH de TN kullanıpta bilgisi filan yok kardeş,zaten çoğu Gamer onların ve onlara göre bu paneller süper!!
    Zaten başka bir bokada yaramaz TN paneller!!

Sanırım kısa bir süre sonra Samy nin kendi Modüllü(S_PVA)Monitörleri TR yede gelecektir,ama dışarda çok yeni çıktı
    daha doğrusu Samy den değilde,bir kaç başka üreticiden çıktı ama bunlar Modülleri Samy den aldılar(S_PVA)
    ancak bunları tepkimesi yüksektir ve Gamer lara gelmez ancak FILM izlemede çok daha başarılıdır TN lere göre
    izleme açıları daha geniştir!! ayrıca Siyahları çok iyidir!! yani daha adam gibi Monitördür ayrıca yarı prof.işlerde de
    oldukça doğru renkler ürettiği için Photo/Design/WEB v.s işlerinde de tavsiye edilebiliyor!!

Kısaca TN ler sadece Gamer ların işine yarar basit olarak!
    Ama doğru renk olayından bunlar sınıfta kalıyorlar!
    FILM v.s izlemede de çok iyi değiller haliye!

• BUDA BENQ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ SAĞOLSUN ÇOK YARDIMCI OLDU BU YAZI BANA KENDİSİNDEN ALLHA RAZI OLSUN

Örneğin Monitörler için karşına 100 kişi gelse herkes başka bir şey söyler ve sonu yoktur bu işin!!!

yaw LGE dediğin bir kere,bunun Modülünü üretmezki,çünkü LGD sadece IPS tip Modül üretir!!!senin bahsettiğin yada tüm
    TN Modüllü Monitörler LGD nin üretimi bile değildirki!!!
    LGD belkide Benq/ACER ile birlikte çok büyük ihtimal AUO/Taiwan Modül kullanıyorlar ve genelde piyasadaki çoğu
    Monitörün Modülüde AUO dur hatta LCD TV lerin bile!!
    Ama elbette çeşitli kaliteleri ve seviyeleri vardır!

Gelelim senin bahsettiğin olaya,bunun bir kere direk Monitörden olduğunuda sanmıyorum!yada tam neden bahsediyorsun
    onuda tam anlıyamadım pixellenme derken,ama BenQ 22 deki pixel-pitch ölçüsü bildiğim kadarıyla LG den daha ufak(0,248mm)
    Ancak panelin içinde Scaler tipi/başarısı değişik olabilir ve bu durumda fark olur/olabilir!

Ben şahsen Kore malı evime sokmam!(kaldıki bunlarda ÇİN malıdır!!)
    Monitör dediklerin ise hepsi ÇİN malıdır hemde harbiden!!
    Ama montaj ve çoğu parçaları Çin dir,ancak ana eleman olan Modül(Panel) ise bu bildiğimiz Markalarda
    çok büyük çoğunluk en başta AUO olmak üzere Taiwan malıdır,sadece IPS tip Modüllü Monitörlerin üreticisi
    LGD/Kore dir(S/H/e_IPS paneller yani) bunlarda çok pahalıdır!!
    Birde Samsung S_PVA Modüllü Monitörler vardır bunlarda zaten çok azdır ve pahalıdır,kaldıki Samy nin Monitörlerinde de
    AUO ağırlıklı Modül kullanılıyor(LCD TV leri dahil!!!)

Sonuç olarak bunlar bir tercih meselesidir,zaten alt tarafı TN Modül,kalkıpta bundan EIZO gibi performans bekleyecek değiliz!!
    Ama bana illa tercih soracak olursan ben E2200HD Benq diyorum,sende git bak hangisi içine siniyorsa onu al,ama görme imkanın
    yoksa artık işin önce Allaha sonra şansına kalmış kardeş!
    400/500 kağıda ancak bu kadar mal oluyor!

Birde sürekli Forumlarda Samy/LGE nin "Servis rezaletleri" konuşuluyor!!
    BenQ ise bu konuda yine okuduğum kadarıyla müşteri memnuniyeti konusunda çok iyi diye epeyi şeyler okudum!
    Benim için bu çok daha önemlidir 100 kağıt fazla veririm başım ağrımasın derim!

Bende HP 22"w2207h Monitör vardır,geçen sene,11 aylık iken Likit-sızdırması yaptı,hemen İstanbul HP Merkezi aradım,
    kayıt açtılar ve cihazı 2 gün sonra evime Kargo geldi ve paketleyip aldı götürdü(ücretsiz)banada 1 hafta sonra arayın dediler,
    bende aradım 1 hafta sonra,"değişime" girdiği söylendi(zaten öyle olacaktı!!)1 hafta kadar sonrada sıfır olarak hemde HDMI
    portlu olan bu şimdi kullandığım cihaz geldi!!yani bir üst model geldi,sıfır açılmamış kutuda,Allaha şükür 15 ay oldu sorun yok!

yaw Samy ve LGE alanların bu bakımından çok ciddi sorunları var,bu Koreliler(Samy ve LGE) çok şerefsiz adamlar!!!
    TV leride aynı bok bunların!!Servisleri tek kelime rezalet,zaten Monitör işide bildiğim kadarıyla ayrı ayrı İthalatçı firmaların
    kontrolunda,kısaca bir mal alırken onun devamona vede arkasına Servisine filanda bakmak lazım,ben şimdi Antalya dayım,
    İstanbul da olsam sorun olmaz ama burada heriflerin hiç bir boku yokki,dandik Servis denen yerleri var,BenQ ise yine bildiğim
    kadarıyla kapıdan hizmet alıp veriyor,gerçi bu Samsung ta var diye duydum ama çok çok fazla şikayette okudum Samy/LGE hk.

• param 1 hafta içinde gelecek inş. lg sildim aklımdan samsung zaten yoktu ama yine de bi yoklayım dedim, tamam şimdi benq ve acer arasındayım ama dediğim gibi ne biliyim dış görüntüsüne takıldım monitörün, ben daha sade görünümden hoşlanıorum, acer mesela sade, benq biraz caf caflı duruyor tuşları falan, acer 'da dokunmatikmiş tuşlar. onun harici herhangi bi dezavantajı yok benim için. ama cloce-14 monitör eline ulaşınca bu yönüyle beni bilgilendirirsen sevinirim
  • ya boşver dokunmatiği filan fazladan para verme acere.samsung p2250 de dokunmatik tuşlara sahip ama gelgörki monitörde sıfır götür at çöpe.benqnun neyini beğenmiyorsun.hiç düşünme 400 ytl ye multimedya özellik hdmı ve 0.24 nokta aralığı sunan on numara moniör.5 ms tepki aklına takıldıysa bu btb tepki süresi.2 ms monitör göremedim piyasada.hepsi gtg yani griden giriye geçişte 2ms tepki süresi veriyor.bunu benq da veriyor sana.seçimlerin hepsi 5 ms gerçek tepki süresine sahip
  • bak seni tetikleyecek işine yarayacak bir yorum daha
    Aman sakın BENQ alma demeden önce BENQ kimdir, nedir bir araştırmak lazım değil mi? Yaklaşık 1,5 yıl BENQ marka bir notebook kullandım, hiçbir sorun yaşamadım. O dönemde BENQ alma konusunda hayli tereddütlerim olmuştu, bayağı bir araştırdım. Notebook alma kararı aldığım zaman özellikleri ve fiyatını karşılaştırdığımda BENQ en uygunuydu ve araştırma sonucu tereddütlerimi ortadan kaldırıp BENQ marka notebooku aldım. Asla pişman olmadım.
    BENQ gurup bünyesinde faliyet gösteren AU Optronics Corporation TFT-LCD panel üretiminde dünyanın en büyük üç şirketinden biridir. Özetle BENQ alama şunu al dediğiniz markaların BENQ nun ürettiği panelleri kullanıp kullanmadığını nereden biliyoruz?
    BENQ kimdir;
    http://www.benq.com.tr/page/?pageId=477

• y bak acer'da benq malı demiş arkadaş, fazla para vermeyeceğim ki ikisi de aynı para şıklık yönünden acer, eğer sorabilirsen acer'ı sorabilir misin senin arkadaşa , bu kadar bilgisi varsa kısaca bana tavsiye de bulunsun mümkün mü?
  • sen gönülünü rahat tut ben herşeyi sordum acerde forumda çok tartışılıyor diye kafamda oda vardı.acer için güzel monitör dedi bana hiç bir sorun söylemedi.bende laptop kullanıyorum acerden 6930 g çok memnunum.ama bana yinede sen benq al dedi hiç pişman olmayacaksın diyede noktaladı.kullanan başka bir arkadaşta film izlemenin zevkini anlatıyordu.ışıları kapayınca çerçeve görünmüyor sanki boşlukta film izliyorsun kasasıda çok kaliteli.seni herşekilde tatmin eder.sana tavsiyem bildiklerimi toparlayıp sonuca gelmek gerekirse.acer ve benq arasında kalmana gerek yok.hangisini alırsan al memnun olursun.ikiside güzel monitörler.ama benim gönlüm benq dan.araştırmalarım sonucunda benq modele daha çok ısındım.
  • bu gidişle benq bir adım önde
  • benq nun alt yapısında çalışan firmanın malını alıcağını daha doğrusu benqnun ürettiği bir ürünü alıcağana.sen direk benq al gönlümüz hoş olsun ya:)
  • benq G2220HDA modeli nasıl bu da full hd imiş güzele benzio
    düzeltiorum hdmi girişi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsur -- 14 Kasım 2009; 1:07:14 >
  • onu 2 gün kadar oluyor inceledim hdmı filan yok ama parasına değer bir monitör.kendi fiyat aralığındaki bütün monitörlerden iyi.yalnız full hd desteklemiyor galiba ekran bir çeşit oluyor.:)
    eğer hdmı filan kullanmayacaksan bütçende az ise düşünme arkadaşım alabilirsin.dvi ile arasında pek bir fark yok.hoparlörüde güzel ses veriyor herşeyini kullandım.ama paranda varsa e2200 ağrısız başım.
  • Monitör Tipi LCD
    Ekran Boyu(inch) 21.5" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 2
    Nokta Aralığı(mm) 0.248
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080
    Monitör Bağlantısı Analog, DVI, HDMI
    Kontrast 20.000:1 DC
    Parlaklık 300 cd/m2
    Ekranda Multimedya Hoparlör 1W X 2
    Yatay Tarama 30-80KHz
    Dikey Tarama 55-75Hz
    İzleme Açısı 170°/160° CR 10:1
    Renk Siyah Parlak
    Açıklama Full HD 1080p

almak istediğin monitörün benq ile pek bir farkı yok.sadece arasındaki fiyat farkı ile kıyas yapabilirsin.başkada acerin benq yu bu modelle sollyacak kayda değer bir özelliği yoktur.10 ytl bile fazla para vermeye gerek yok bence.acerin ön kasası güzel dokunmatik tuşları dizaynıda güzel parlak kasasıda göz alıcı.ama benqnun kasasında kullanılan plsitik daha kaliteli.3 yıl garanti konfor daha ne olsun arızalarda gelip evden teslim alma.benq malına güveniyor arkadaşım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.