Şimdi Ara

ACİL YOĞUŞMALI KOMBİ TAVSİYESİ !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanndurmaz

biz doğalgazs sobasıyla ısınıyorduk. ben geçen kış montla yatardım odamda. onun için 18 bize lüks gerçekten. kemiklerimiz alışmış soğuğa.
    ben confort özelliğini iptal ettim. kullanım suyunda harekete geçip sıcak su vermesi kısa zamanda gerçekleşiyor.
    kullanım suyu kalorifer ile aynı 43 derece. bizim su tesisatımız yeni. fazla dirsek yok.
    sıcak sudan çok memnunuz. ama 28kw olduğundanmıdır suyu biraz kısarsak su sıcaklığı çok artabiliyor. yani eksi yönde değil de artı yönde bi dalgalanma var. ama musluğu tam açarsanız sıcaklık dengeli geliyor.

bende bu konuları biraz araştırdım hocam. e.c.a dalgalı su veriyor diyorlar ama biz birden soğuduğunu görmedik.
    bence sorun kullanımda. banyo yaparken sadece sıcak su musluğunu açık tutarım. soğuk suya dokunmam.soğuk musluğu açınca hepten ayar kaçıyor ideal sıcaklığı bulana kdar donarsınız. soğuk musluğa dokunmam su sıcak gelirse kombiden kısıyorum. en düşükde kullanıyorum. olmadı kovaya su alıp tasla yıkanıyorum. nostalji ama en uygunu bu su israfı da yok gaz israfı da

Benim kombi bu:

ACİL YOĞUŞMALI KOMBİ TAVSİYESİ !!!

http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5214.htm

Komfort modunda olduğu halde tamamen sıcak açtığımda ilk 4-5 saniye su soğuk geliyor sonra ısıtmaya başlıyor.

• @TuVNeRa hocam dediğiniz her kombi için geçerli. ısıtmayı birkaç saniyede yaparlar ama sonrası önemli. sıcak su geldikten sonra oynama olmamalı. birden soğumamalı haşlamamalı. bunu sağlaması önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanndurmaz

@TuVNeRa hocam dediğiniz her kombi için geçerli. ısıtmayı birkaç saniyede yaparlar ama sonrası önemli. sıcak su geldikten sonra oynama olmamalı. birden soğumamalı haşlamamalı. bunu sağlaması önemli

Aynen, çok güzel özetlemişsiniz meseleyi..
  • Bir noktaya parmak basıyorum. Okuyanlara faydalı olur. Önemli olan kombiyi kaç derece kazan sıcaklığında yaktığınız değil yaktığınız gazın suya verdiği ısıyı eve boşaltan radyatörler yeterlimi ?...Sıcak suya aktarılan ısı eve tam boşaltılıyormu ?..EN ÖNEMLİ SORU ISI EVDE KALIYORMU ? ? Camdan, bacadan, duvardan, çatıdan soğuk ortama kaçıp gidiyormu ?...Isıyı eve hapsetmekten bahsediyorum...En kaba hesap 100 m2 eve 7 mt. boyda 60 lık panel radyatörden baksediyorum..Burada bir komşum geçen yıl 150 m2 evinde 4,5 mt boyda 60 lık panelle 70 C de yakıyor evini ısıtamıyor....Hep evi 18 - 20 c arasında gezerdi.soğuktu.Biz ayda 125 - 250 lira arası gaz parası öderken kışın evde 23 C de yaşarken komşum evi soğuk olduğu halde 380 - 450 lira gaz parası ödüyordu.....Mantolama sonrası inşallah biraz ısınmaya başlar...Daha ziyaretine gitmedim...Durum böyle böyle...Saygılarımla...Geçen yıllar ona söyledim..(.Toplam 11 mt boyda 60 lık pkkp tipi panel radyatör ve 30.000 kcal bir yoğuşmalı kombi koyacaksın...Çok rahat aylık 150 - 300 lira arasında gaz parasına ısınacaksın..Evin 24 C sıcaklığında olacak...Kaç kez söyledim...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Ocak 2011; 16:04:42 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.