Şimdi Ara

ACİLEN.DVD RW SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC DE bios ve açılısta dvd rw görünmesine rağmen(yani açılısta ön yükleme için tusa basınız yazısı geliyor ve yükleyebiliyor windowsu) normal xp ekranında windows açılınca aygit yöneticisinde sarı ünlem işareti çıkıyor(yani driver v.s sorunu çıkıyor ne yapsam normal haline getiremiyorum..virüs programıyla galiba kardeşim sildim diyor 3-5 uyarı almıs hepsini silmiş sagolsun. uyarı şu şekilde (Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39).

regedit yada driver yüklemesimi yapmam lazım sizce. amcaoğlu takarken bişey yüklememişti buna çok iyi hatırlıyorum tanıttı sadece biostan. jumperları değiştim ide kablo değiştim sonuç aynı. büyük ihtimal driver sildim yüzde yüz.geri yükleme ayarlanmadıgı için dönemiyorum düne :)

ACİLEN YARDIM EDERSENİZ SEVİNECEĞİM.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hani kimse yardım edemiyormu çokmu zor soru sordum siz ustalara ..
  • driver ı yeniden yükleyin.. driver dediğim ide kanalı için olan yani.. anakart cd sinde bulunur.. olmadı cihazı baska pc de deneyip de sonuc alamazsanız yazılımını guncelleyin.. bir nevi resetlemiş oluyorsunuz bunu yaparak.. yine sonuc alamazsanız cihaz bozuktur yuksek ihtimal..
  • http://go.microsoft.com/?linkid=9645377

Bu linke tıklayarak indireceğiniz programı çalıştırıp kurunuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

http://go.microsoft.com/?linkid=9645377

EYVELLAHkardeşimya .bu program nedir türkce anlatım bulamadım kusura bakma. detaylı anlatabilirmisin. ve sana şunu diyim sevgili dost
    kolay bişey olabilir fakat herkes bilmiyor bu durumu helal olsun sana yardımın için.galiba zor sorulara yogunlasmıs herkes basitlere tınlamıyolar yada bilmiyolar es geçiyolar .

• quote:

Orijinalden alıntı: albano007

quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

http://go.microsoft.com/?linkid=9645377

EYVELLAHkardeşimya .bu program nedir türkce anlatım bulamadım kusura bakma. detaylı anlatabilirmisin. ve sana şunu diyim sevgili dost
    kolay bişey olabilir fakat herkes bilmiyor bu durumu helal olsun sana yardımın için.galiba zor sorulara yogunlasmıs herkes basitlere tınlamıyolar yada bilmiyolar es geçiyolar .

Benim kısaca anlatımım'la bu bir CD - DVD Onarım programıdır. Bilgisayar üzerinde görünen ama cd ve ya dvd leri okumayan yada aygıt yöneticisinde ünlemli görünün okuyucuyu onarır. Regedit ve sistem üzerinde bir kaç değişiklik yaparak CD yada DVD Okuyucunu kullanır hale getirir. Microsoft Tarafından yazılmış bir onarım aracıdır.

Microsoft Tarafından Açıklama : CD sürücünüz veya DVD sürücünüz Windows ya da diğer programlar tarafından bulunamadığı veya algılanamadığı için bir CD'yi ya da DVD'yi yürütemez veya CD'ye ya da DVD'ye erişemiyorsunuz. Bu sorun, bir programı veya Windows Vista'yı yükledikten, kaldırdıktan ya da güncelleştirdikten sonra oluşmuş olabilir.

Sorununuz düzeldiyse oy ver butonuna basarak 5 Puan verip sorunun çözüldüğünü bildirmiş olursunuz. Sorununuz düzeldiyse ne mutlu iyi günlerde kullanmaya devam ediniz

• Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk veya eksik olabilir. (Kod 39)

Aşağıdaki de bu konu hakkında benim uygun gördüğüm çözüm yoludur, denemeniz gerekecek.

quote:

Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

İpucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

CD sürücüsü yoksa bu bölümü geçin: Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın."Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracılığıyla size bildirilecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Yazma problemi..
    12 yıl önce açıldı
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.