Şimdi Ara

Acilen Gıda Fiyatları Düşürülmeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
7.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizi vatan hayinleri TÜRKİYE'NİN yükselişinden korkuyorsunuz ha? vay mihraklar vay 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷
    yükseliş devam edecek 14532023boron👳🏽‍♀️👳🏾‍♀️👳🏿‍♀️👳🏻‍♂️👳🏼‍♂️👳🏽‍♂️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemen gereken talimatı veriyorum. Yarın peynir 10 TL. %50 düşüş için teşekkür etseniz yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl düşürülecek? Söylemeyle fiyatlar düşse keşke, fiyatı birileri belirlemiyor fiyatı ekonomi fiyatlıyor

• Gıda fiyatları düşerse, hükümet 100 yıl daha devam eder ülkede.

Bu milletin el alma araba alma tatile gitme mangala gitme seyehat etme gibi istekleri yok, çok basit bir isteği var İslam ve gıda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

gıtlık var
    3 market gezdim et ve süt stokları gurutulmuştu
    gomşu mahalledeki şubede kalan son süt ve et stoklarını gapabildim çok şukur

gıtlık günlerinde lazım olur diye ihe den 1 kilo siyez ununu 12₺ den aldım
    Birde su var ülke ekonomisi yabancılara satıldı.Gıda gibi temel bir konuda bile.
    Doritos - Frito Lay Yabancı
    Sevenup yabancı
    Lays Yabancı
    Cheetos Yabancı
    Kıyma ithal kıyma muhtemel (en azından ithal hayvan yerli besi).Bu arada hocam yanlıs anlama kıymayı kasaptan alsan iyi olur bu tarz endüstriyel ürünlerde kodeks müsait orada üstte kolojenin et proteinine oranı var , yani bağ doku vb ne varsa koyuyorlar.Paça vb gibi uzun pisse iyidir ama kıymalı ürünler bizde çok pismez.

Bu fiste yok ama temizlik vb malzemeleri Lever,henkel,pG vb.
    Yağ deseniz Bünge gıda.

Bu basiretsiz ve bireysel zenginlesme pesinde hükümet ve parti ile isimiz zor.Gelirim iyi aslında bunları düsünmemem lazım ben bile tedirgin oluyorum.Gençlerin isi cidden zor olacak , üzücü.

• Tuik fiyatları indiriyor zaten.. Enflasyon çok düşük..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen yeme senin yerine başkaları yiyor.
  • bir nesli bimin dandik çakma ne olduğu belli olmayan gıda ürünleri bitirecek
  • Merhaba dostlar,
    Hem kamu çalışanı hem de ailesi çiftlilik ve hayvancılık ile ilgilenen birisiyim.
    Hali hazır da bir çok arkadaşın metropol şehirlerde yaşadığını, söyleyeceklerimi uygulama şansı olmadığının farkındayım.
    Dostlarım; dibinizde, evinizin bahçesinde, balkonunuzda basit bir saksı da yetiştirebildiğiniz her sebzeyi yetiştirin. Gıda enflasyonunun şahsınıza vereceği zararı yavaşlatabilirsiniz.

Yaz ayların da tarladan aldığım sebze ve meyve ile bütçemi rahatlatıyordum. Bu sene bütçeme çok daha fazla nefes aldıracağını düşünüyorum. Yeriniz yok ise balkonda en kötü çilek ekin bu bile aylık bütçenizde 45-50 ₺ rahatlama yapacaktır.

Halen eriğin 12 ve 16 ₺, çileğin 12 ve 14₺ aralığında olduğu bir piyasadayız, bizim gibi çiftçi kökenli bir ülke de ithal edilmeyen ve yoğun yetiştiriciliğini yaptığımız meyvelerin, ekvator bölgesi meyveleri ile aynı fiyat olması ciddi bir enflasyonun göstergesi.

Üretim azaldı, az olanın fiyatı artar ve ciddi oranda artıyor.

Allah sabır versin.

• sadece gıda değil ki her şeye hergün yeni zamlar geliyor.

geçen hafta 1400 liraya aldığım gitar 1900 lira olmuş.
    ülkede aşırı derecede vergi var ancak üretim yok. (yüksek vergi ve maliyet sebebiyle kimse üretime yaklaşmak dahi istemiyor)
    yurtdışına tam anlamıyla bağımlı durumdayız. işin özü bu daha iyi günlerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytcaydin -- 25 Mayıs 2020; 12:26:33 >
  • Şunu hiç düşünmüyoruz, bu ürünleri satan, üreten, aracı olanlarda bizim vatandaşımız. Biz kendi kendimizi bu hale getiriyoruz. Ulan döviz artıyor, süte zam geliyor. Ne alaka yani soruyorum size ? Sütü dolarla mı üretiyorlar. Önce biz bu içimizdeki fırsatçı adilere ders vermeliyiz. Bu sadece bir örnek, bunun dışında yüzlerce örnek verilebilir.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama 5 para etmez o aburcuburlar 30 tl tutmuş. Maalesef karında doyurmuyorlar.

Zevk meselesi tamam ama bence tamamen gereksiz ve pahalı patatesin kilosu 3 tl lays a bak. Su ve şekerden oluşan gazoza bak. Bu ürünler inanılmaz pahalı. Zaten doğal değil. Üretimleri çok basit ürünler ama aşırı pahalı. Çikolata, kuruyemiş vs anlarım ama bu rezil ürünler çok pahalı. Gıdadan önce bunların fiyatlarının düşmesi lazım.

Ben evime sadece gofret alırım arada çok canım çekerse. Onun dışında alabilirsem iyi çikolata ve kuruyemiş harici almıyorum.

İnanılmaz büyük bir sektör ve aşırı pahalı çitos 1.75 olur mu? İçinde ne var. 10 gram patates 5 gram peynir gerisi hava ve saçma sapan şeyler.

• baudelaire B kullanıcısına yanıt
    Özellikle şu an ki üni mezunları hep devlet kapısında iş istiyor. Twitter de gündem yapıyorlar hep. Genelde öğretmenler, arada diğer bakanlıklara gündem yapıyorlar. Dediğin gibi herkrs devlete kapağı atıp az çalışıp çok para peşinde. Üreten, araştıran, geliştiren insan çok az. Onlar zaten kendi halinde birşeyler yapmaya çalışıyor. Öyle insanlar gündemi de sevmez. En fazla haberlerde 30 sn haber olurlar ama kimse destek olmaz. Ya birilerinş para kazanmaktan edeceklerdir ya da para kazandıracak bir iş değildir. Herşey paraha endekslenirse, herkes refahı huzuru parada ararsa sonuç ahlaksız bir toplumdur. Ahlaki yozlaşmalardır bu kaçınılmazdır. Sosyal devlet bie çok olanağı eşit bir şekilde ücretsiz sunarsa, halk yiyeceğinden, sağlığından ve sosyal olanaklarından emin olursa, kimsenin zenginliği de gözüne batmaz. İnsanlar daha rahat olur, daha rahat düşünür ve üretip geliştirebilir. Ama insanların derdi ay sonunu nasıl getireceğim ya da para biriktirip nereye tatile gitsem

Sıcak fırsat, indirim, kupon, hediye peşinde koşturuyor insanlar (ben dahil) bizi bu hale düşüren bu sistemdir. Önce temel ihtiyaçları sağlarsın. Bunları beğenmeyen varsa çalışır, üretir, kazanır daha iyisini alır, kullanır, yaşar.

Bir edirne ziyaretimde yunanistanın neredeyse battığı üzerine bir sohbet yapmıştık. Yuna vatandaşı bir türkten. Masabaşı çalışanları işsizlikle parasızlıkla karşıya demişti bir dönem. Ama türkler ürettiği için, tarım vs ile çok fazla hissetmiyor demişti bunu. Tabi yunanın arkasında onu destekleyen devletler var. Tampon bir devlet. Yardım destek akıyor. Onlarda sürekli diğer ülkeleri tehdit edip destek alıyor. Türkiyenin böyle bir olanağı yok varsa da hükğmet kademeleri bunu kendi çıkarları için kullanıyor.

• yeni mi farkettiniz ? 2012den beri hissedilmediyse daha da artmalı
    daha çok hissetmemiz lazım.
  • seçime kadar tanzim kuyruğuy gelir :)))

sonra bonfile et 6 ay sonra 250 tl olunca ağlamaya devam :)

MÜSTEHAK SİZE
  • Konuyu açarken buna inandın mı?

• Bunun için tarlada ve ulaşım esnasında çalışan araçların kullandığı mazot ve benzin ucuzlamalı,eleman maaşları düşürülmeli,ürünlerden alınan vergilerin vergisi alınmamalı.
    Bu dediklerinin de şuanki hükümetle imkanı yok,gelir kapısı sadece ve sadece vatandaş gördükleri için.Yada var ama bu sefer de Eğitimden ve ya Sağlık hizmetlerinden fedakarlık ediceksiniz Amerika gibi,bunu da Türkiyedeki vatandaşların façası yer mi,yemez..
  • Arkadaşlar tüm dünya bu durumda, lütfen hökümetimizi karalamak için bir şeyler yazmayalım, doğruları yazalım rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 25 Mayıs 2020; 15:38:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.