Sizden iki gündür uğraştığım ama bir türlü çıkış bulamıdığım bir konu ile ilgili görüşlerinizi istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Elimde CELERON 2.0 GHZ 478 PIN CPU, BIOSTAR MB, 1 GB 400 MHZ DDR, GF 5200 VGA 120 GB IDE HDD VE SAMSUNG COMBO OPTİK OKUYUCULU bir makina mevcut
HDD 30 ve 90 GB olarak iki bölüme ayırdım ve NTFS sistemde formatladım. XP pro. kurulumu tamamlayıp driverleri tanımladıktan sonra cihaz yaklaşık 1-2 dk aralığında masaüstüne geçiyor. Şimdi Bunun neresinde tuhaflık var diyeceksiniz. Sorun buradan sonra başlıyor.
Office2003 paketini kurduktan sonra açılış süresi yaklaşık olarak 2 artarak 4-5 dk aralığına çıkıyor xp açılış ekranında uzun süre geçirdiği gibi arabirde ekran kararıp tekrar eski haline dönüyor.
msconfig te sıradışı bir durum söz konusu değil nod32 ile tarama yaptım sistem temiz çıkıyor. Ayrıca Office 2003 ü özel kurulumla minimum yükledim yine aynı sorun devam etti.
Bunu başka office kurup denedin mi? Yani office xp falan varsa onunla dene.
Tada office i kaldırınca eski haline dönüyor mu?
Selamlar kardeşim,
Windows'u kurar kurmaz ilk açılıştaki durum nasıldı? Setup' tan hemen sonra da (henüz hiçbir program kurmamışken) windows böyle yavaş mı açılıyordu? Eğer öyle ise, donanımsal çakışma gibi bir sorun olabilir.
Ancak windows' un ilk zamanlarında daha hızlı ise , benim aklıma ilk gelen , virüs ihtimali. Değişik programlar ile taratabilirsiniz. (kaspersky , norton , mcafee vs.......)
2003 kaldırınca sistem aynı şekilde kalıyor, office xp kuruncada aynı durum sözkonusu
ilk açılış temiz yani office prog.larını yüklemeden önce virüs ihtimali çok düşük çünkü microsoft un partner prog seti üzerinden kurulum yapıyorum yani tüm cd ler orjinal ayrıca nod 32 ile tarama yaptırdım
arkadaşlar sorunu çözdüm
msconfig teki hizmetlerin kullanımayanlarını kapattım makinanın açılışı şu an itibariyle 1.05 dk.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme