Şimdi Ara

Açılışta XP logosundaki takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu yeni aldığımız iki bilgisayarda da şu sorun var. XP başlarken gözüken "Microsoft XP" yazısı ve logosu akıcı değilde takılmalı olarak hareket ediyor. Sanki bilgisayar tam yükteymiş gibi. Ama 3-5 saniye içinde normale dönüyor ve XP normal açılıyor. Bilgisayarların ikiside yeni ve işlemciler Q6600.

Sebebi ne olabilir, ne önerirsiniz acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: Relaxx

Merhaba arkadaşlar. Şu yeni aldığımız iki bilgisayarda da şu sorun var. XP başlarken gözüken "Microsoft XP" yazısı ve logosu akıcı değilde takılmalı olarak hareket ediyor. Sanki bilgisayar tam yükteymiş gibi. Ama 3-5 saniye içinde normale dönüyor ve XP normal açılıyor. Bilgisayarların ikiside yeni ve işlemciler Q6600.

Sebebi ne olabilir, ne önerirsiniz acaba?

Benim işlemci biraz eski (celeron 2.0 ghz) ama bende de oluyor. Aynı söylediğiniz gibi 3-5 saniye kadar.
    Pek üzerinde durmayın bence...
  • Bu bilgisayarlar iş için kullanıldığı için bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü yeni alınmış yüksek özellikli 2 sisteminde böyle olması bizim için sorun. Bi ayarımız yanlış ama hangisi?
  • Yalnız size şöyle bişey söyleyim. Daha önce normal xp pro sp2 cdsinden windows
    kuruyordum o zaman bu tarzda bir sorun olmuyordu. Şimdi ise katılımsız cdden xp kuruyorum,bu cd ile kurduğumdan beri dediğiniz sorunun aynısı oluyor. Hatta bu sorun dikkatimi çekmişti ve bir seferinde format atarken özellikle dikkat ettim düzelecekmi diye,katılımsız cd den kurduğum zaman dediğiniz gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 23 Ağustos 2008; 21:53:27 >
  • İki bilgisayara da SP2'li CD'den kurulum yapıldı. Birisi Türkçe birisi İngilizce Xp. Ayrıca İngilizce olana sonradan SP3 yüklendi. Ama ikisinde durum aynı. Eski P4 sistemimizde de bu sorun vardı ve canımızı sıkardı. Şimdi yeni bilgisayarlarda da böyle olunca cidden moralimiz bozuldu. Sorunun kaynağını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • bende de aynı işlemci var, 2 gm ram, gigabyte p35 s3g anakart, saphire 512 grafik kartı var ben de de 2 kez takılıyormuş gibi yapıyor 3 üncü de zaten açılıyor windows bence üzerinde pek durma... kolay gelsin....
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler ancak bu problemin çözümünü bilen arkadaşlar yazarlarsa çok memnun olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AÇILIŞTA HATA
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence normal sen kafana takıyorsun gibi geliyor bana rahat ol takma kafana kücük şeyleri....İçine sinmiyorsa format at düzelir bakarsın...
  • ya kardesim kafana takman gereken o kadar cok sey varki aslında bu hiç bişe deil sen işltim sistemi kullanmaya gec bence sonra virüslerin yol actıkları hatalarla jkafayı yersin senin bu takılma olayına kafanı takman cok yersiz hadi acılmıo desen iştelim sistemi tamam dicem yardımcı olalım ama cok eften bişeye kafanı takıyorsun gibime gliyor. kolay gelsin...
  • Windows XP'nin normal açılış ile boot edilmesinden sonra ekranda, donanımların tam performansla çalışabilmesi için gerekli olan sürücüleri yükler. ekran kartı ve çipleride bu donanımlara dahil olduğundan bilgisayarın açılış anında ekranda titreme, göz kırpma, kararma, donma olabilir. Bunlar performansla ilgilenen kullanıcılar için göz ardı edilir çünkü arka planda bilgisayar tam güçle çalışmaya hazırlanmaktadır.

Açılış dosyalarını düzenleyen bootvis programını deneyebilirsin. BootVis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonxxl1001 -- 23 Ağustos 2008; 22:29:51 >
  • Yani bütün sistemlerde olan bir olayı çok para verdim 4 çekirdek aldım ama hala diye sorunsuz birşey bekliyosan çok yanılırsın ki :) xp ye sürekli yama çıkıyır...

Bence beklentilerini değiştir önce millet bi ton para veripte bir sürü sorun yaşıyor sen iki göz kırpma olayına çözüm arıyosun :)))

Denildiği gibi sorun yok ortada ve normal birşey.... Ve ayrıca normal windows kur öyle dene...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relaxx

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler ancak bu problemin çözümünü bilen arkadaşlar yazarlarsa çok memnun olurum.

dostum anakartın chipset driverini yüklediginde sorunun büyük bir ihtimalle çözülecektir.Eski amd sistemimde karşılaşmıştım böyle bir sorunla aynı bu sekilde.Via chipsetliydi ve via nın prog. kurmamıstım via 4 in 1 i kurdugumda sorun düzeldi.Fakat şimdiki intel sistemimde hiç öyle bi sorunla karşılaşmadım işlemcim e2160 @ 3.00 ghz.Fakat eger ki kurmadıysanız intelin sitesinden chipsetinize uygun driveri çekin kurun.Yada anakartın cd sinde ne var ne yok yükleyin xD
  • biosu güncellemeyi deneyiniz bu problemi hdd ye giden ide kablosundan da yapabiliyor...Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.