işlemci:amd 64*2 4200 2.21ghz ram:4 gb takılı ama 3 gb olarak görüo anakart:biostar mcp6p m2 ekran kartı ise:biostar 8800gt arkadaslar advanture oyunlarda bi sıkıntı yasamıyorum ama gotfather 2,crysis gibi oyunlarda pc donuyor mecbur reset atıorum.bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadasım varmıı:)FORUMDA DA ARASTIRMA YAPTIM NET Bİ BİLGİ YOK TESEKKÜRLER
aşırı ısınma yapıyor yada Power Supply nin gücü düşük.
4 fan var içinde ama dediğin doğru oyun oynarken kasanın üstünden sıcaklık hissedilio ama power suplyy nin üstünde 230 yazıo onu yukseltsemmi acaba:)
230 mu? ciddimisin.230 w ile yakarsın o makineyi.powerın etiketinin fotosunu koy bence buraya bakalım. everest ultimate edetion programını kur..bilgisayarım/ algılayıcı'ya gel.gpu sıcaklıgına bak yük altındayken.
power suplynin üstündeki etikette 400 yazıo ama kasanın arkasındaki kısmında kırmızı bi düğme var su an 230 da ve cevirdiğinde de 115 watt oluo baska secenek yok simdi bu power suply galiba 230dan calısıo:)
BilgiAlanı Değe Algılayıcı Özellikleri Algılayıcı Türü ITE IT8716F (ISA 290h) GPU Algılayıcı Türü Driver (NV-DRV) Anakart Adı Biostar MCP6P M2+ / MCP6PB M2+ Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır
Sıcaklıklar CPU 46 °C (115 °F) CPU #1 / Çekirdek #1 54 °C (129 °F) CPU #1 / Çekirdek #2 52 °C (126 °F) MCP 61 °C (142 °F) Grafik İşlemci (GPU) 54 °C (129 °F) GPU Ambiansı 46 °C (115 °F) WDC WD1600AAJS-00WAA0 [ TRIAL VERSION ]
Soğutucu Fanlar CPU 3082 RPM Sistem 2027 RPM
Voltaj Değerleri CPU Çekirdek 1.25 V +3.3 V 3.31 V +5 V 5.00 V +12 V [ TRIAL VERSION ] +5 V Beklemede 4.89 V VBAT Akü 3.06 V Çipset 1.22 V HyperTransport 1.18 V DIMM 1.82 V
SU AN GOTFATHER 2 CALISIO DURUMDA
Bahsetttiğin 230V yazan yerdeki switch'e hiç dokunma PSU giriş voltage (şebeke volt) değerleridir onlar, turkey'de 230V kullanılır, kasayı açtığında yanda yazan yazılardaki 400W. değeri PSU 400Watt anlamına gelir.
PC'nin donma sebebi ısı olabilir boştaki CPU çekirdek ısıları 1 az üksek duruo fanı tozlanmış olabilir, PC sarsılmış ve ram'ler slotları'da oynamış olabilir, bunların dışı'nda VGA fan'ı tozlanmış olabilir, yazılımsal 1 sorunda (virus, veya arka planda çalışan virus scanner v.s. gibi programlar) olabilir fakat her oyunda bahsettiğin gibi donma yapıyormu ? yapmıyorsa sürücü güncelleme deniyebilirsin, chipset güncellemesi varsa deniyebilirsin donma yeni başladıysa system geri yükleme deniyebilirsin v.s.
Dostum bir daha sakın onu 115 w ye getirme .PSU patlar.Ondan bahsetmiyorum sanırım senin PSU 400 w. Everest , Frisby tarzı bir marka ise gerçek wattı değildir ve oyunda reset atılmadan düzelmeyen donmalar yaşanır.PSU nun fotoğrafını çekip buraya koyarsan net birşeyler söyleyebiliriz. Sadece yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda bunu yaptıgına göre ram slotunun oynaması , virüs girmesi olasılıkları pek yok .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme