slm arkadaşlar kendi pcmi topladım samsung bir hdd aldım 250 gb sata2(ohdis-250 vs vs) anakartım asus a8n-sli premium ama biosa girmeden hdd gözüküyor biosta hdd gözükmüyor sorun nerede olabilir ? 232 gb gözüküyor bi de,windows kuramıyorum lütfen acillll yardım bi de socket 939 amd athlon 64 3800+ çok ısınırmı ? ne almalıyım soğutucu şöle sessiz bişi ?
bendede biosta görünmüyor sata driverini tanıtmasan bile biosta örmesi lazım demi?
eğer ki kullandığınız xp işletim sistemi sp2 destekli değilse kurulum sırasında raid veya sata driver diskteni takarak sata veya raid hdd nizi sisteme tanıtmak zorundasınız.
232 Gb görmesi oldukça normal bu konu forum içinde teknik yardım kısmında daha önce detaylı olarak konuşulmuştu. fakat küçük bir açıklama. bunun nedeni kb. başına düşen bayt oranındna kaynaklanmır. sistem sizin hdd nizi gb olarak okuyor bundan dolayı diskiniz düşük gibi gorunutor. daha sonra işleim sisteminizi kurduktan sonra bilgisayarım menusunden hdd nizi sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra orada yazılı olan baty cinsinden kısmına bakmanızı öneririm....
quote:
Orjinalden alıntı: ihsan1987
bendede biosta görünmüyor sata driverini tanıtmasan bile biosta örmesi lazım demi?
eğer ki biosta görünmüyorsa sata kablolarınızı kontrol edin. normal olarak driver olmadan bios üzerinde görebilmeniz gerekiyor. fakat bazı anakart modelleri sata özelliği açılmadan sata diskleri bios üzerindede göstermiyorlar. bunun için anakart kitapçığındaki yönergeleri takip edin...
hdd de bi hata var diye götürücektim az daha ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar ama disketi filan yokki hdd nin ? ben anakartın bağlantı resimlerini çeksem yollasam filan çözebilirmiyiz :( windows sp2 fakat kurulum sırasında hdd yok kurulum devam edemiyor F3 e basıp çıkını z diyor bu yüzden,floppy,cd rom,ramlar,işlemci hepsi gözüküyor bi hdd olmadı...
ok anakart cdsi içinde sata veya raid driver diye bir klasor olması gerekiyor. bunu bir disket içine yerleştirip ilk yukelme anında F6 seçeneği ile devam edilir. belirli bir konuma geldiğinde senden sata driverı istenecek ve disketi yerleştirmeniz istenecek. bundan sonra disket içindeki size uygun olan driveri yukleyip adımları takip edin...
sataraiddriver diye bişey buldum diskete aktardım F6 ya basıyorum değişik değişik şeyler çıkıyo karşıma bi de 1-2 dk sonra geliyo bi de pataraid var xp_32 var xp_64 var 32seçiyorum 32 bit oldugu için ama olmuyo tam olarak nerde f6 ya basmam lazım sonuçta windows harddiski görmediği için kurulamıyo,30 $ verip teknik servis çağırmak istemiyorum,low level format filan var onları yapıp formatlasam filan mı hdd yi :(