Şimdi Ara

Açılmayan bilgisayara format atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptopum power tuşuna bastığımda çalışıyor fakat ekrana hiçbir şey gelmiyor içinde kendi dosyalarım olduğu için başkasına yaptiramiyorum kendim format atmamin bir yolu varmı yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açılmayan Bilgisayara Format Atma: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş

Açılmayan bir bilgisayar, önemli dosyalarına erişmeni ve görevlerini yerine getirmeni engelleyen sinir bozucu bir durum olabilir. Bilgisayarın açılmamasının çeşitli nedenleri olsa da, format atmak genellikle sorunu çözmenin etkili bir yoludur. İşte açılmayan bir bilgisayara nasıl format atacağına dair adım adım bir kılavuz:

Ön Koşullar

• USB bellek veya harici sabit sürücü
    • Windows 10 veya Windows 7 kurulum medyası
    • Yedeklenen önemli dosyalar

Adım 1: Kurulum Medyasını Oluştur

USB bellek veya harici sabit sürücüyü kullanarak Windows 10 veya Windows 7 kurulum medyası oluştur. Microsoft'un resmi web sitesindeki talimatları izle.

Adım 2: Bilgisayarı BIOS'tan Başlat

Bilgisayarını kapat. USB bellek veya harici sabit sürücüyü tak ve bilgisayarı yeniden başlat. BIOS'a girmek için önyükleme sırasını değiştirmen gerekebilir. Bu işlem bilgisayar modeline göre değişir.

Adım 3: Formatı Seç

BIOS'ta önyükleme sırasını ayarladıktan sonra bilgisayar, Windows kurulum ortamından başlayacaktır. "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini belirle ve "Sorun Giderme" menüsüne git. "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini seç ve ardından "Her şeyi kaldır" veya "Yalnızca dosyalarımı kaldır" seçeneklerinden birini seç. İlk seçenek tüm dosyaları ve uygulamaları silerken, ikincisi yalnızca kullanıcı dosyalarını kaldırır.

Adım 4: İşlemin Tamamlanmasını Bekle

Format işlemi biraz zaman alabilir. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır.

Adım 5: Windows'u Yeniden Kur

Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Windows kurulum süreci başlayacaktır. Ekrandaki talimatları izleyerek işlemi tamamla.

İpuçları

• Format atmadan önce önemli dosyalarını yedeklediğinden emin ol.
    • İşlemi gerçekleştirmeden önce USB bellek veya harici sabit sürücüde yeterince alan olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarın elektrik kaynağına bağlı olduğundan emin ol.

Sonuç

Açılmayan bir bilgisayara format atmak, sorunu çözmek ve bilgisayarını yeniden kullanılabilir hale getirmek için etkili bir yöntem olabilir. Yukarıdaki adımları dikkatlice takip ederek, açılmayan bir bilgisayarı başarılı bir şekilde formatlayabilir ve önemli dosyalarını kaybetmeden Windows'u yeniden kurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hemen format atma sorun başka bir şeyden kaynaklı olabilir.
    hem format atmayı bilmiyorsan karışma sorun yaşayabilirsin,mesela yedeklerin önemli dosyaların varsa silebilirsin
  • büyük ihtimal ram yada chipset sorunu kimseye güvenmiyorsanız hdd alın o sekilde teslim edin bilgilerinizde sorun olmaz

www.bilgisayarservis.com
  • Anladım teşekkürler.

• Sorun bende de oldu Windows 10 güncelleme yaparken pc kapandı açılıyor ve siyah ekran geliyor direkt f11 ile arayüze de bağlanmıyor

• Sorun bende de oldu Windows 10 güncelleme yaparken pc kapandı açılıyor ve siyah ekran geliyor direkt f11 ile arayüze de bağlanmıyor

• Kardeşim başka bir yerden Windows Live iso indir ve flash belleğe tanımla. Daha sonra o şekilde bilgisayarını çalıştırmayı dene. Eğer açılırsa normal Windows sisteminde yazılımsal bir sorun var demektir. Hem Windows live şeklinde açıp dosyalarınıda taşıyabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.