Arakadaşlar bu fanlardan kullanan var mı? Bu fanların kabloları nasıl geliyor ?
Anakartımda kasa fanları için kullanabileceğim sadec 1 tane 3 pin fan çıkışı var (4 pin hiç yok) ub PST fanlardan 2 tane alsam 3 pin çıkışa ikisinide bağlayabilirmiyim yoksa ikisi içinde ayrı ayrı 4pin - 3pin çevirici mi almam gerekir?
işte yettim burdayım.Aynı sorundan muzdariptim bilgisayarımda bi tane 3 pinli fan soketinden başka bide 4 pinli cpu soketi wardı yalnızca.
Fanların üzerinde molexleriyle geliyor arkadaşım ve bu molexler 3 pinliye de uyuyor sadece 4. pin farkı boşta kalıyor gerisi aynı devrini yine izleyebilirsin ama aynı hızda döner sürekli aynı volt gittiği için fana.ama o 4. pin fan devrinin anakarttan alınan bilginin yorumlanıp ona uygun voltajın gönderilmesi için.bir dişi bir erkek 4 pinli 2molex 1 tane de 3 pinli erkek molex var fanın üzeründe yani fanları 4 pinli soket baglantısıyla birbiribe de baglayabilirsin.fanların biri 0.13 amp cekiyordu sanırım ama ben bunu anakarttaki 3 pinli molexe takmanı tavsiye etmiyorum fazla güç cekip anakarta zarar verebilirsin. ben cpu fanının takıldıgı molexe 1 cpu fanı 2 adet ac pst fan taktım toplamda 0.7 amp bile cekmiyor ki bu deger bütün fanlar full devirde dönerken 0.7 ye ulaşıyor.ayrıca cpu molexi 2 amp re kadar akım saglayabiliyr diye biliyorum intel işlemci kullanan anakartlarda. fanların güç kaynagından direkt güç almak için bi fişi üzerinde bulunmuyor kesip takıp yapmanı da tavsiye etmiyorum.dediğim gibi bence önce bi cpu fanının nerden güç aldıgına bak o büyük ihtimalle 4 pinlidir olmassa bi fanı bi molexe ötekini de cpu ya paralel takarsın paylaştırmiş olursun ama cpu fanı voltu kuvvetlidir o yeter amp olarak bence ben öyle kullanoyorum sorum yok bu arada co sessizler.
sağol valla "bir dişi bir erkek 4 pinli 2molex 1 tane de 3 pinli erkek molex var fanın üzeründe yani fanları 4 pinli soket baglantısıyla birbiribe de baglayabilirsin" bu kısım sorumun cevabı oldu sanırım :)
valla işlemci fanının bağlantısıda 3 pin 4 pin olsa zaten hiç sorunum olmayacaktı bütün hepsini oraya bağlayacaktım. oda 3 pin olduğu için bu alacağım 2 tane 8 lik fanı anakarttaki diğer fan çıkışına bağlayacağım . zaten şu an için bana devir ayarı gerekmiyor ikiside full çalışsın dert değil nasılsa en yüksek devirde bile sessiz aletler.
yani son kez bir sorayım :)
bir tanesini 3 pin le anakarta bağladım ikincisinide 4 pin le diğer fana bağladım ikinci fanda çalışacak bu durumda değilmi ikiside max devirde ?
Tamamdır aynen öyle baglantı işi. ayrıca bu benim kasam ben iki tane 92 lik aldım daha fazla nerdeyse iki katı hava üflüyor yerin uygunsa tavsiye ederim 92 lik al 80 lik yerine.