Şimdi Ara

ad.adbirdie (adyourexchange) Virüs Sorunu ve Kullanıcı Deneyimleri Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda birçok kişinin karşılaştığı ad.adbirdie (adyourexchange) Virüs Sorunu ile ilgili sorunun kaynağını tam olarak anlamak ve net çözüm için bu sorunla karşılaşan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını rica edeceğim.

Bu Virüs karmaşık bir yapıya sahip anladığım kadarı ile. Bilindik virüsler gibi herhangi bir cihaza direkt bağlantı yolu ile bulaş/boz mantığında değil. Bunun yerine ağ bağlantısını köprü olarak kullanıp nispeten savunmasız olan tarayıcılara bulaşarak kendi amaçladığı sitelere/uygulamalara yönelim sağlıyor. Bu şekilde antivirüs programlarından da kurtulmuş oluyor.

Okuduğum kaynakların bazılarında virüsün Google hesabından yayıldığına dair tezler var. Ben virüsle hem android tabletimde hem de iphone cihazımda karşılaştım. Android tabletteki sorunu şuradaki adımları takip ederek çözdüm:

http://www.teknobeyin.com/ad-adbirdie-adyourexchange-virus-sorunu-ve-cozumu-resimli-anlatim.html/comment-page-2#comment-6757

Ancak aynı adımlar ios'da netice vermedi ve sorun devam etti. Telefonda ıtunes kimliği olarak bir gmail hesabı ekli. Yani eğer iddia edildiği gibi bu virüs google hesabından yayılıyor ise virüse maruz kalınabilir. Ancak, 3g bağlantıdayken de aynı hesap kuruluydu veya farklı modemlerle bağlantı halindeyken de bu hesap kurulu idi problem olmuyordu.. Bu durumda google hesabı ile ilgili sorun olduğunu ben düşünmüyorum.

Bence problem bazı modemlerdeki bir nevi açıklıktan kaynaklıyor. Zira şimdiye kadar 2 defa bu sorunla karşı karşıya kaldım ve iki durumda da yalnızca o modemlerden bağlantı sağladığımda bu virüs ortaya çıkıyor. Airties modemim var ailemin evinde onla bağlantımda hiç sıkıntı yok mesela. Ama kendi evimde quake marka bir modem var ve onla bağlantıda hemen bu virüs ortaya çıkıyor. Araştırma aşamasındayım ben de şu an ama tam olarak çözemedim.

Bu bağlamda sorunun çözümü için biraz daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Ya da bu sorunla karşılaşıp net çözümler elde eden arkadaşlar bunları da paylaşırlarsa iyi olur.

Ek: Problem yaşayan arkadaşların modem marka ve modellerini de paylaşmalarını rica ediyorum.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 15 Ocak 2016; 14:27:25 >

• Bu virüsle karşılaşan hiç olmadı mı Bana özel bir şey olmasa gerek internette o kadar başlığı var yani
  • Güncelleme:

İlk mesajda paylaştığım linkte yazan adımları uygulamış olduğum android tablette ilk denememde netice almama rağmen virüs tekrar aktif hale geldi, yani işe yaramadı…

İos cihazda zaten çözüme ulaşamamıştık.

Şimdi virüsü kesin yolla ortadan kaldırma yöntemini henüz belirleyemesem de ios ve android için işe yarayan bir yöntem buldum…

Bu yöntem VPN sunucusu ile bağlantı sağlamak. VPN ile girdiğimizde virüs aktif olamıyor ve rahatlıkla internette gezinti sağlayabiliyoruz. Bunun için hem appstore hem de play marketten ücretsiz temin edebileceğiniz Betternet VPN yazılımını cihazlarınıza kurup bu şekilde bağlantı sağlamalısınız. İnternet bağlantınızda bir sorun olmayacaktır.

Kalıcı çözüm için bir yol bulduğum takdirde paylaşacağım.
  • iosta bende çözemedim. apple gibi bir telefona girmesi enterasan oldu. çünkü google hesabı bağlı değil
  • Airties modem kullanıyorum aynı sorun bende de var , sorun modemden kaynaklanıyor arkadaşlar modemde açık var modem yazılımı guncellenirse düzeltebilir o da olmazsa modem değiştirmek kesin çözüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayakeasy

Airties modem kullanıyorum aynı sorun bende de var , sorun modemden kaynaklanıyor arkadaşlar modemde açık var modem yazılımı guncellenirse düzeltebilir o da olmazsa modem değiştirmek kesin çözüm

Benim modemim quake marka idi. Modemle bir çeşit bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben de ama henüz çözemedim nasıl bir açık olduğunu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

quote:

Orijinalden alıntı: ayakeasy

Airties modem kullanıyorum aynı sorun bende de var , sorun modemden kaynaklanıyor arkadaşlar modemde açık var modem yazılımı guncellenirse düzeltebilir o da olmazsa modem değiştirmek kesin çözüm

Benim modemim quake marka idi. Modemle bir çeşit bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben de ama henüz çözemedim nasıl bir açık olduğunu...

Telefonundada aynı sorun vardı , hotspot shield kullandigimda bir şey olmuyordu, yani bi şey modemi bu sitelere yönlendiriyor kısacası araya VPN girdiğinde bu yönlendirmeyi yapamıyor , ben böyle bir yorum yaptim bu virüs hakkında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlarda Farenjit denen bir illet var geçmek bilmeyen bu pis mahlukatta aynısı zaten Fareit esas adı bu zararlının. modem ara yüzlerinde genelse java dili kullanılmıştır ve bu ara yüzlerdeki güvenlik açıklarından faydalanmaktadır. bu menet ilk çıktığında servis modem üretim merkezine dönmüştü her yeri servisin modem doluydu. 1 haftada 40 ı geçkin modem değiştirdiğimi hatırlıyorum.

modeller belli tp- link cephesinde w8961nd modeli ve bu modeldeki ara yüzü kullanan tüm marka ve modeller etkilenmektedir bu illetten. Tp-link sitesindeki emülatörden bakarak dediğim modele ve ara yüze ne olduğunu görebilirsiniz bu ara yüzü kullanan bir sürü farklı marka ve model var hepsinde bu açık var. Zyxel marka modemlerde de java dili kullanıldığı için aynı açık mevcut. asus modeme denk gelmedim d-link modemlerde de var bu sorun. combo max aynı son çıkan aptal TILGIN modemlerde de bu açık var maalesef fiber olan. süperonline en son çıkan fiber modemler harici hepsinde var aynı açık hep yalan söylüyorlar en günceli bu diye kanmayın gerekirse kanlı bıçaklı olun ama o medemleri değiştirtin ilgili modem ve modelini buraya yazacağım müşterimde değiştirdik bu yüzden bağırış küfür ana keza telefonda 3 günün sonunda modeminizi değiştireceğiz diye aradılar ve değişim sonrası sorun yok.

Bu arada şu alınan reklamlara dikkat edilsin sitede bu nedir yahu virüslü reklamlar var sitede içine ediyor sistemlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 6 Mayıs 2016; 9:15:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.