Şimdi Ara

Adalet Sarayında katip olmak ve k.içi-kurumlar arasında başka bölüme geçmek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • okuyunca anladımki.. :) hakkaten sıkıntılı :) bende adliyede personelim. Katip. Başka kurum olarak öğretmenliği düşünmüştüm ama kurumlar arası geçiş kalktı diye biliyorum. Neyse yine katipliğe devam :)

Tekrar kpss e girme gibi bir düşüncem de yok :)
  • hocam sen sen ol kesinlikle katiplikten adliyeden uzak dur, ben 3 sene olacak katibim, mahkemede çalışıyordum, şuan savcılıktayım, inan bana adliyede rahat birim diye nitelendirilen yerlerde bile iş yükü fazla, hadi iş yükü insanı üzmüyor neticede çalışıyoruz, bazen tahliye çıkar gece 11 de evinden çağırırlar gitmek zorunda kalırsın ki tüm samimiyetimle söylüyorum ki , dün beni saat 9 da evimden çağırdılar tahliye var diye, nöbetlerin var, her an soruşturma geçirme ihtimalin var, kasıtlı yapmasan bile bir yanlıştan dolayı soruşturma geçirirsin, örneğin diğer kurumlarda soruşturma izni almak gerekli, fakat bizlerde soruşturma izni almaya gerek yok, keyfiyetten dahi soruşturma geçirme ihtimalin olabilir, insanlar bunu da sineye çekiyor, çünkü başka çıkar yolu yok, iyi tarafları da var en azından memur sıfatındasın, en kötü yanı ise, gece saat 11 de gece 3 te otopsilere giden, mesai saati 5 te bitmeyen biz katiplerin 200 lira mesai parasını kaldırdılar, 70 lira her ay yol parası alıyorduk bunuda kaldırdılar, ben üniversite mezunuyum 1830 lira maaş alıyorum ekstra kesinlikle ücret almıyorum , çoğu katip arkadaşlarda benim dediklerimi onaylayacaktır, çünkü bizler bu yükü çekiyoruz sana adliyede yaşanılan sadece bi kaç sıkıntıyı söyledim, son seçenek olarak adliyede çalış derim, başka kurum varsa durma, benim imkanım olsa kesinlikle bu kurumda bir dakika durmam zaten şahsen üniversite okuyorum bitsin gitmek için elimden geleni yapıcam, selam ve saygılarla.

• Arkadaşım kesinlikle haklısın bende katibim özellikle nöbet işi insanı çileden çıkarıyor. ilk hedefim üniversite bitince başka bir kuruma geçmek
  • Arkadaşlar merhabalar.

Katiplik hakkında yazdıklarınızdan sonra bu mesleğe karşı bakış açım negatif manada değişti diyebilirim.

Ancak merak ettiğim konu esas şudur: ben Yargıtay'ın katipliğinde klavyeden 107 yapıp mülakata kalmıştım. Acaba bu tür sıkıntılı çalışmalar Yargıtay içinde geçerli midir?

Hoş bu yıl son kez daha kpss ye de hazırlanıyorum ancak bu Yargıtay olayı kafamı karıştırdı.

Görüşleriniz nedir ne değildir?

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim konuyla hiç alakam yok ama öğrenmek istediğim şey dakikada 30 kelime yazmak yeterli oluyor mu?

Ben dakikada 70 kelime yazabiliyorum ve hala yavaş olduğumu düşünüyorum. Demek ki hızlıymışım
  • adliyede katiplik için kpss barajı 85 demiş bir arkadaş ama geçen sene lise kpss puanı 71 le arkadaşım klavye sınavına girdi bir tanesi kaldı bir taneside mülakatta elendi.
    bende seneye ön lisansda girmek istiyorum baraj 70 diye biliyorum acaba doğru mu
  • _-_bluedragon_-_ kullanıcısına yanıt
    Mahkemeler veya savcılık Zabıt Katipliği sınavı için 70 ve üzeri almak yetiyor, ancak seçim katipliği için çok daha yüksek puan gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenhill77 -- 17 Kasım 2013; 15:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitanesi77

Mahkemeler veya savcılık Zabıt Katipliği sınavı için 70 ve üzeri almak yetiyor, ancak seçim katipliği için çok daha yüksek puan gerekiyor

aralarında ne gibi farklar var maaşları aynı mı işleri hangisinin daha zor.
    Seneye katiplik için başvuru yapacam mahkeme ve ya savcılık için ayrı ayrı mı alıyorlar yani birini kazanamadım diğerine başvuru yapabiliyor muyum
  • Sizin savcılık, mahkeme veya icra katipliği için seçim yapma şansınız yok maalesef, sizi nerede boşluk varsa oraya verirler, katipleri tek sınavla adliyedeki tüm mahkeme, icra müdürlükleri ve savcılığa alıyorlar,

Maaşlar her yerde aynıdır, ancak hukuk ve ceza mahkemelerinde keşif savcılığa göre daha yoğun, ancak icra müdürlükleri daha da yoğundur,

Ancak adliyenin her kısmı inanın çok yoğun, streslidir, başka bir kurumda memur olmak ihtimaliniz varsa hiiiç ama hiiiç düşünmeyin katipliği
  • Konuyu hortlatıyorum....

Adliyeye girmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hele ki çalıştığın yer büyük şehir ise....

Adliyede iş yükü çoktur, sorumluluk çoktur, vatandaşla savcısı hakimiyle avukatıyla müdürü ve diğer personeli ile uğraşmak sende büyük stres oluşturur.
    Başka bir kuruma geçiş kolay kolay yapamazsın, muvaffakat verilmez, hele hele tayin istiyorsan çok zor....Tabi bunlar torpilin yoksa.

Kesinlikle girme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih_

Konuyu hortlatıyorum....

Adliyeye girmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hele ki çalıştığın yer büyük şehir ise....

Adliyede iş yükü çoktur, sorumluluk çoktur, vatandaşla savcısı hakimiyle avukatıyla müdürü ve diğer personeli ile uğraşmak sende büyük stres oluşturur.
    Başka bir kuruma geçiş kolay kolay yapamazsın, muvaffakat verilmez, hele hele tayin istiyorsan çok zor....Tabi bunlar torpilin yoksa.

Kesinlikle girme...

Peki hepsi mi böyledir?

Bazıları çok iyi diyor bazıları sizin dediğiniz gibi çekilecek çile değildir diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

Konuyu hortlatıyorum....

Kesinlikle girme...

Peki hepsi mi böyledir?

Bazıları çok iyi diyor bazıları sizin dediğiniz gibi çekilecek çile değildir diyorlar.

%90 öyledir. Çekilecek çile değildir. Beğenenler ya çok küçük ilçelerde çalışan ve başlarına henüz bir şey gelmemiş olan yahutta torpil ile işe girip çok kolay bölümde çalışanlardır. SAKIN KANMAYIN.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

Konuyu hortlatıyorum....

Kesinlikle girme...

Peki hepsi mi böyledir?

%90 öyledir. Çekilecek çile değildir. Beğenenler ya çok küçük ilçelerde çalışan ve başlarına henüz bir şey gelmemiş olan yahutta torpil ile işe girip çok kolay bölümde çalışanlardır. SAKIN KANMAYIN.

Siz sanırım mesleğin içindesiniz halen..?

Eğer madem öyleyse yaşadığınız tatsız bir örnek olarak ne verebilirsiniz?

• Katiplik kamuda yapılacak en son meslek helede cins bir hakim veya savcıya denk gelirseniz ofis boy gibi kullanılırsınız ya da çalıştığınız kalemdeki insanlar kötüyse çekilmez bir hal alır.
    Aklınıza gelecek her türlü işi yaparsınız gün içerisinde aralıksız çalıştığınız yetmezmiş gibi inisiyatife göre mesai saati dışında da çalışmaya devam edersiniz.
    Buna rağmen aldığınız cevap beğenmiyorsan istifa et olur.
  • konuyu açan arkadaş ne yaptı acaba meraklandım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.