Şimdi Ara

ADANA'da LPG markası, MONTAJI, USTA Tavsiyesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
30.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hani afr ayarı ömürlük oluyordu kanmayın kardeşim böyle şeylere inanmayın paranızı kaptırmayın yazık 150 200 tl 2 depo gaz alır 750 km yol yaparsınız
    5 yıl önce afr mi vardı 10 yıl önce afr mi vardı 20 yıldır lpg li araba kullanırım hiç böyle birşey duymadım
    eğer tek marşta çalışıp lpg ye geçiyorsa yakıtta bi anormallik yoksa hiç elletmem
  • Bugün adana kıyıboyunda Polat otogaza gittim lpg hortumları değişti regülatör değişmedi 225 tl ücret ödedim polat otogaza gidecekseniz mutlaka fiyatta anlaşıp işlemlere öyle başlatın başka otogaz servisleri 300 tl ye hem regülatör hem de lpg bağlantı hortumlarını değiştiriyor bundan sonra ne giderim ne de çevremi gönderirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badras01 -- 7 Haziran 2019; 21:0:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 1995 model 144binde Türkiye'de benzeri bulunmayan otomatik Mercedes C180 aracıma AYAZ Lpg Ziya ustada Lovato E-go kit takıldı. Aracım nadir bir araç olduğu için montaj benim için çok önemliydi. Ziya ustam tek tek bütün işlemle kendisi ilgilendi. Adeta bir cerrah hassasiyetle çalıştı. Randevusuz gittiğim için ve şehir dışından geldiğim için beni kırmadı geç saate kadar montajımı tamamladı. Gece saat 22:30 olmasına rağmen yol ayarı ve afr testine bile çıktı. Rolanti ayarı yapıp sallamadı. Ayrıca ödemede de kolaylık sağladı. Önceden Adana ve Ankarada farklı yerlere Brc ve Atiker Grand taktırıp kullanmış birisi olarak ilk defa böyle ilgi alaka gördüm diyebilirim. Bugün sadece işinin ehli bir usta değil aynı zamanda bir de dost kazandım. Adana'da mutlaka çok iyi ustalar da vardır ama bu kadar samimi ilgili bulmak çok zor. Ayrıca lpgde marka 1 etkiliyse ustanın hassasiyeti 5 etkili. Manifold deliğinden enjektörlerin düzen ve montaj mesafesine kadar milimlik ölçümler yaparak montajı yaptı. Elektrik bağlantılarını tek tek nizami bir şekilde yaptı. Ayrıca eskimiş benzin enjektörlerinin bağlantı kısımlarını ve koruma plastiklerini de elden geçirdi. Malum araç 25 yaşında neredeyse. Doğal olarak yıpranmalar vardı. Ecu taktığı yeri delerken bile en ince hesapları yaptı. Borulara değer mi aşınma yapar mı tek tek baktı. Bunlar benim anladıklarım. Çok konuya hakim değilim o yüzden yanlış bir şey söylemek istemem. En nihayetinde tüm bu makineler kul yapısı. Hatayı usta da yapabilir veya cihazlarda da çıkabilir. Önemli olan işin arkasında durmak ve samimiyet. İnşallah kendisini bozmayacak bir insan tanıdım. Eline sağlık Ziya Ustam..

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.. AFR ömürlük değil aslında, tekrar yapılmasına ihtiyaç duyulması için sıradışı işler oluşması gerekir.. Mesela ben neden tekrar ihtiyaç duymuştum: Ankara'da LPG kiti takılıyor ve AFR ayarı yapılıyor fakat enjektörlerden bir tanesi sorunlu çıkıyor, AFR ayarı da aracın bu sorunlu haline göre yapılıyor, daha sonra sorunlu enjektör garantiden değiştiriliyor, doğal olarak tekrar ayar yapma ihtiyacı ortaya çıkıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: addim27

Merhabalar, Adana ya da Mersin'de insignia 1.4 Turbo aracın üzerindeki Lovato obd2 lpg kitine yolda ayar yapabilecek usta tavsiye edebilecek olan var mı? Kit 6 ay önce Ankara'da takılmış, AFR ayarına kadar yapılmış fakat kısa süre sonra enjektörlerden biri garantiden Diyarbakır'da değiştirilmiş. Bu değişimi yapan bayi yolda lpg ayarı yapamıyormuş! Rolantide ayar yapıp bırakmışlar.. Eski sahibi yeniden ayar yaptırmaya fırsat bulamadan aracını bana sattı. Ben şu an LPG'de kullanamıyorum aracı ne olur ne olmaz diye..
    Adana sanayide AYAZ LPG Lovato yetkili servis ustası Ziya Ustaya AFR ayarımı yeniden yaptırdım, ben direksiyonda ustam yanda elinde bilgisayarla yolda çeşitli şartlarda sürüş yaptık (rolanti, dip gaz, dur kalk, normal seyir vb) Tamam dedik çıktık gittik, üstünden 10 gün kadar geçmişti ki ben araçta bir başka sorun olduğunu fark ettim: insignia 1.4 T araç, manifolttan turboya hava taşıyan ve turboya anlık güç üretimi için talimat veren bir hortumun giriş kısmı kırıktı ve dışarı hava kaçıyordu, ben bunu fark edip hortumun giriş yaptığı valfi değiştirttikten sonra sorun çözüldü ve aracın çekişi büyük farkla arttı (aracı aldığımda aslında araç gitmiyormuş onu anladım) bu değişimin ardındaki ilk otoban yolculuğumda araç "turbo yetersiz sıkıştırma" hatası verdi.. Ertesi gün önce opel özel servisindeki ustama gittim, bilgisayardan baktı ve turbocuya gitmemi söyledi, konuyu biraz araştırdım ve çok önemli bir adımı atladığımı fark ettim, ben yolda LPG ayarımı aracın çekişi zayışken yaptırmıştım, o sorun çözülünce eski ayardaki yakıt miktarı yetersiz kaldı ve bu durum turbo hatası olarak karşıma çıktı.. (Benzinde aracı sıkıştırdım ancak aynı hatayı vermedi ve araç gayet normaldi) Bu farkındalığın ardından ben turbocu yerine Ziya Ustanın yanına gittim durumu anlattım.. Bana hak verdi ve ayarımı kontrol etti, AFR ayarımın olması gerektiği gibi olduğunu ancak daha farklı devirlerde sorun olduğunu söyledi, yeniden AFR cihazını bağlamadı, bindi araca bir kaç tur attı geldi, tamam yeni çekiş gücüne göre ayarları güncelledim dedi.. Ertesi günün sabahı 160 kmlik yola çıktım, bir problem yaşamadım.. aracı ilk kez sorunsuz kullanıyordum, bu yolda toplam 12.5 litre gaz tüketti araç, hesaplayınca 1 litre gaz ile 12.8 km yol gitmiş oldum.. Tek başımaydım bagaj dolu ve klima hep açıktı.. Bu yolculukta hız ortalamam 80 km/h (100 km'lik kısmı otoban, hız ortalam 113 km/h ve 60 km'lik kısmı şehirler arası yol, hız ortalam 60 km/h)
    Bu deneyimlerden çıkardığım sonuç, bir aracın LPG ayarı yolda sürüş halindeyken yapılmalı..

• AYAZ LPG kullanıcısına yanıt
    Ustaa bi konuda yardimina ihtiyacim var şanliurfadan adanaya geldim şuan pozantidayim aracimda en başindan problem var kimse cözemiyo sizinle iletişime gecebilirmiyim msj atabilirmisiniz.?

• Adana da 4/4 usta olmasa da 4/3 usta ariyorum afr ayari için tavsiye bekliyorum afr güzel bi şekilde yapicak usta varmi kit atiker.!!!

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    www.ayazlpg.com Buradan Ulaşabilrisin Bize Abicim Yardımcı Olmaya Çalışalım
  • AYAZ LPG kullanıcısına yanıt
    Ziya usta seninle telefonla görüştüm şanliurfa polat lpg yönelttin beni:)) afr ayari yapmiyomuşsun sadece kendi araçlarina yapiyomuşsun yoksa yanina gelicektim şuan şanliurfadayim:)

• Hort gibi olacak ama Osmaniye'de ya da Adana'da Lovato kite AFR ayarı yapan bayi arıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.