Şimdi Ara

ADAPTİVE CRUİSE CONTROL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
17.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem yabancı forumlarda veya video paylaşım kanallarında acıkça anlatılıyor. Konuyla ilgili yer alan Türk kullanıcıların videolarında hep ACC anlatılmış. Şu kadar hızda, şu kadar mesafeden takip ediyor, yavaşlıyor ve tekrar hızlanıyor gibi. Lakin ACC kadar önemli olan diğer bir özellik Panik Fren. Bildiğim kadarı ile VW de Font Assist olarak geçiyor.

Aşağıdaki link konuyla ilgili size fikir verecektir.

http://www.tnoz.com/otomatik-fren-yapan-araclar-fren-yardim-sistemi-nedir/

Benim merak ettiğim, ACC ile beraber panik fren tarafını şehir içi akan trafikte deneyen oldu mu ? ACC otomatik hız azaltıyor ve yavaşlıyor ama esas soru önündeki araç durduğunda videolarda olduğu gibi panik fren yapıp arabayı durduruyor mu ?

• güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACC şuanda güncel hangi arabalarda mevcut C segmetine kadar olanlarda
    Benim bildiğim a3, golf ve leonda var.
  • ultrati4 U kullanıcısına yanıt
    b segmentinde polo da var c sjnifi olarak golf Focus leon aegea hatchback te var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki soldan 130 ile giderken sağ seritteki vatandaş önümüze kırdı. Bu sistem ani fren yapıyor mu ?

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Yapıyor,devamında öndeki aracın hızına bağlı olarak ayarlı hıza çıkıyor.

• ultrati4 U kullanıcısına yanıt
    accye ulaşmanın en kolay yolu polo gibi gözüküyor
  • canakkaleli17 kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım egea'nın sadece 1.4 95 Fire modelinde acc sunulmuyormuş.
    Diğer motorlarda sunuluyormuş yani manuel viteslerde de acc sunuluyor
  • 308 ,Yeni megane 4 ve Mazda 3 lerde de var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ağır trafikte durup kalkanları da var yeni honda civic deki gibi başka hangi araçlarda var bilen var mı

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklamış teşekkür ederiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Honey Badger

Bunun ağır trafikte durup kalkanları da var yeni honda civic deki gibi başka hangi araçlarda var bilen var mı

Otomatik go özelliği olan şuan için çok az sanırım ama,
    Sıfıra kadar inip, tekrar aynı hıza çıkmak için sadece gaza dokunarak tekrar harekete başlayanları var.
    Opel'deki sanırım böyle, Honda sensingdeki çok kullanışlı ama Crv'lerdeki eski veriyon bence pek bi halta yarayacak gibi durmuyor, 30 km altında falan küt diye devreden çıkıyor sanırım.

Bu özellik kullanılacaksa en azından mutlaka stop yapabilen en kötü tek tepki ile tekrar devreye giren bir sistem olmalı.
  • Bu özellikler,mesafe-hız ayarlayıcı,şerit tanıma-takip,tabela tanıma,çarpışma uyarıcı-önleyici vb çoğu yeni sistem Volvo'nun V60,S60,V90,S90,XC60,XC90 modellerinde de opsiyon olarak bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 31 Aralık 2016; 5:43:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: Honey Badger

Bunun ağır trafikte durup kalkanları da var yeni honda civic deki gibi başka hangi araçlarda var bilen var mı

Otomatik go özelliği olan şuan için çok az sanırım ama,
    Sıfıra kadar inip, tekrar aynı hıza çıkmak için sadece gaza dokunarak tekrar harekete başlayanları var.
    Opel'deki sanırım böyle, Honda sensingdeki çok kullanışlı ama Crv'lerdeki eski veriyon bence pek bi halta yarayacak gibi durmuyor, 30 km altında falan küt diye devreden çıkıyor sanırım.

Bu özellik kullanılacaksa en azından mutlaka stop yapabilen en kötü tek tepki ile tekrar devreye giren bir sistem olmalı.

Hocam vw polo ya 1500 TL civarlarında opsiyon olarak takılıyor. Yine aynı gruptan seat leon da bu özellik opsiyon olarak var. Yeni nesil ibiza da gelirse almayı düşünüyorum açıkçası. Her sabah aynı trafiği çekmekten yoruldum bezdim artık.

• teoride güzel
    pratikte vasat sistemdir
  • insigniamda 1 seneyi geçiktir kullanıyorum 0 a kadar kendi durup yine kendi hareketleniyor ve çok efektif öndekine göre çok iyi ayarlıyor mesafeyi ve ani frenlemede bile anında tepki verip duruyor.
  • Yenie Leonda Trafik şerit asistanı ismiyle opsiyon olarak gelecek. Hangi donanımlara kadar bu opsiyonu sunacaklar çok merek ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uk79

insigniamda 1 seneyi geçiktir kullanıyorum 0 a kadar kendi durup yine kendi hareketleniyor ve çok efektif öndekine göre çok iyi ayarlıyor mesafeyi ve ani frenlemede bile anında tepki verip duruyor.

Yeniden harekete geçmesi için siz gaza falan doknuyor musunuz? yoksa öndeki araç hareketlenir hareketlenmez kendisi mi yürüyor?

bir de ilk devreye girerken 30 km hız üstünde olmanız gerekiyor sanırım

• quote:

quote:

insigniamda 1 seneyi geçiktir kullanıyorum 0 a kadar kendi durup yine kendi hareketleniyor ve çok efektif öndekine göre çok iyi ayarlıyor mesafeyi ve ani frenlemede bile anında tepki verip duruyor.

Yeniden harekete geçmesi için siz gaza falan doknuyor musunuz? yoksa öndeki araç hareketlenir hareketlenmez kendisi mi yürüyor?

ilk devreye 25 km ve üstünde giriyor yani hızınızı 25-180 km arasına sabitleye biliyorsunuz ,öndeki araç durduğunda duruyor eğer öndeki araç 1-2 sn içinde hareket ederse kendi devam ediyor ama daha uzun durursa direksiyondaki res tuşuna basarak veya gaza hafif basarak tekrar devreye alıp aracın ilerlemesini sağlayabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

ilk devreye 25 km ve üstünde giriyor yani hızınızı 25-180 km arasına sabitleye biliyorsunuz ,öndeki araç durduğunda duruyor eğer öndeki araç 1-2 sn içinde hareket ederse kendi devam ediyor ama daha uzun durursa direksiyondaki res tuşuna basarak veya gaza hafif basarak tekrar devreye alıp aracın ilerlemesini sağlayabiliyorsunuz.

teşekkürler, çok bilgilendirici oldu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.