Merhabalar... Elimde pek çok adaptör var ve hiçbiri üzerinde yazan değerleri çıkışta vermiyor. Öyle dandik adaptörler de değiller. Biri Motorola'nın, biri Nokia'nın vs. 3V, 300ma çıkış yazanı boşta 6V, yük altında 5V+ ölçüyorum. 4V, 350 ma çıkış yazanı boşta 12 küsür volt, yük altında 10+ volt ölçüyorum. 5V, 860ma çıkış yazanı boşta 7-8V civarı, yük altında 6-7V civarı ölçüyorum vs. Bilen arkadaşlardan beni aydınlatmasını rica ediyorum. Hiçbir adaptörün çıkışı üstünde yazanla uyuşmuyor ise neye güvenerek bu adaptörleri kullanacağım? Markalısı da böyle, Çin malı olanı da böyle. |
Adaptörlerin Üzerinde Yazan Değerlerle Çıkış Değerlerinin Örtüşmemesi
-
-
Değerlerin yazdığı kısımların fotoğrafları var mı bir de ölçümü nasıl yapıyorsun?
-
Eski tip ağır trafolu olanlardan mı? Yeni tip smps -aslında yeni denir tarafı da kalmadı- olanlarda çıkış gerilimini sabitleme üzerine çalışıyor zaten.
-
Merhaba,
Şu an için fotoğraf yok elimde, ama değerleri yazabilirim.
Multimetre ile ölçüyorum. Dişi adaptörlerin içine düzleştirdiğim ataç telini takıyorum, multimetrenin + ucunu buraya, eksi ucunu dış kısmına değdirip ölçüyorum.
Ağır tip trafolusu da var, hafif tip trafolusu da. İkisinde de durum aynı.
Sadece 12V+ adaptörler ölçtüğümde üzerinde yazan voltajı veriyorlar, daha düşük voltajlı olanlar asla aynı değeri vermiyorlar.
Örnek olarak elimdeki 3 adet adaptörün değerlerini yazıyorum buraya.
Motorola - SPN4682B
MODEL: PLM4682A
INPUT: 230VAC 50Hz 30mA
OUTPUT: 4.0VDC 350mA
BOŞTA ÖLÇTÜĞÜM VOLTAJ: 12+V
Nokia - AC-8E
INPUT: AC 100-240V 50-60Hz 200mA
OUTPUT: DC 5.0V 890mA
BOŞTA ÖLÇTÜĞÜM VOLTAJ: 7-8V
OEM Adaptör
MODEL: XY-G350330
INPUT: 230V 50Hz
OUTPUT: 3V 300mA
BOŞTA ÖLÇTÜĞÜM VOLTAJ: 5-6V
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X