Şimdi Ara

ADATA, Gammix S70 Blade NVMe SSD’sini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADATA, Gammix S70 Blade NVMe SSD’sini duyurdu

Geçtiğimiz aylarda sunduğu SSD’lerin kontrolcü ve NAND Flash’larını sessiz sedasız değiştiğini paylaştığımız yeni bir çözümle karşımızda.

Gammix S70 Blade

İnce bir alüminyum ısı dağıtıcı ile serinletilen Gammix S70 Blade, paylaşılmayan bir kontrolcünün denetimindeki 3D TLC NAND Flash’lardan oluşuyor. DRAM önbellekle desteklenen NVMe SSD sistemle iletişimi PCIe 4.0 x4 arayüzü üzerinden sağlıyor.

1 ve 2 TB kapasiteli seçenekler halinde sunulacak S70 Blade sıralı okuma-yazma operasyonlarında sırasıyla 7400/6400 MB/s’lik hızlara ulaşabiliyor. Rastgele okuma ve yazma işlemlerinde 650K/740K IOPS sergileyebilen SSD’lerden 1 TB kapasiteli seçenek için 740 TBW dayanım değeri iddia edilirken 2 TB kapasiteye çıkıldığında bu rakam 1480’e çıkıyor.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 5000G’nın detayları sızdı

Son olarak M.2 2280 formatındaki SSD’ler 5 yıl garanti altında satışa sunulacak. Modellerin fiyatlarının henüz paylaşılmadığını ekleyelim.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/adata-xpg-unveils-xpg-gammix-s70-blade-pcie-gen4x4-m-2-ssd.html

• Bu haberi okuyan HDDler: ADATA, Gammix S70 Blade NVMe SSD’sini duyurdu 

• isterse 100000/100000 hızlarda SSD çıkarsınlar windows ortamında son kullanıcıya hiç bir faydası yok.

Dünya para verilip binlerce mb okuma-yazma hızlarına sahip SSD ler benchmark alıp ego tatmin etmenin ötesinde hiç bir halta yaramıyorlar.

• he he öyle diyip geçin :))

• 8200 pro da yapılan revizyonlar sonrası bence bu firmaya kulanıcıların güveni pek kalmadı, hatta kendimden örnek vereyim; 512 gb nvme ssd alma arefesinde iken yaptığı revizyon değişiliği haberini okuduktan sonra başka bir markanın ssd sini aldım aynı paraya soğutucusu üzerinde gelen hemde 800tb yazma ömrü biçilen daha performanslı bir ssd aldım

• Zaten bu urunler standart kullanici icin biraz abarti oluyor. Asil hedef kitlesi yuksek performans isteyen uzman kullanicilar, icerik ureticileri, yazilimcilar, video renderla ugrasanlar vs

• Adata'ya güvenim kalmadığından o rakamların hikayeden ibaret olduğunu düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Aldığınız soğutuculu model hangisi? ve hangi m2 markalarını tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 19 Nisan 2021; 20:59:49 >
  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

Hocam phison kontrolcü kullanıyor, nand flash'ı öğrenemedim, bilginiz var mı?, bu arada hayırlı olsun.

hynix nand kullanıyor bazı teknoloji sitelerinde görmüştüm incemelesinde belirtmişlerdi

Hynix nand'ların dayanıklılı hakkında bilginiz var mı?, recep baltaş crucial p5 in vaad edilen ömrünün 9 katı yazma yaptırdı, çok az yıprandığını söyledi,crucial micron nand kullanıyor, samsung ssd elektrik kesilmesinde gümlemiş.

bu konuda bilgim yok malesef, ben üreticinin 800 TB yazma ömrü ve 3 yıl garantisine güvenerek soğutuculu olduğu için bu ssd yi tercih ettim, öncesinde patriot marka ram bellek almıştım markaya güvenim oluştu ve sonra ssd sini de aldım hatta ilerleyen zamanda depolama için en az 1 TB en çok 2 TB sata ssd sini de almayı düşünüyorum

Hocam yanıtlarınız için teşekkür ederim, bende ssd'ye geçmeyi düşünüyorum geçmişken m2 geçeyim, yeni nesil sisteme daha sonra geçmeyi düşünüyorum,windows 7 'ye de alıştık, 10 kullandım ses programı çalışmıyor, üstelik microsoft güncellemele yapınca sorun çıkartıyor, sistemim: Gigabyte 970A-UD3P rev 1.0 anakart ım var, nasıl m2'ye geçerim diye düşünürken çift m2 ssd adaptör buldum, yedekleme için ikinci'ci m2 ssd'yi sonradan alırım diye düşünüyorum, çift m2 ssd adaptörde'de m-key b-key olayı varmış, nedir diye bakınca b-key yuvası sata 3 bağlantısı'na bağlanıyor, yabancı sitede anakart'ın bios'unu modlayıp m2'ye uyumlu hale getirdikleri söylüyorlar, o bios'u yükledim, fakat 2'ci pci express 2.0 x16 slotu x4 hızından çalışıyormuş, m2 adaptör ile ileriye dönük olarak m2 ssd'ye geçmek istiyorum, sata 3 e göre hız daha iyi deniliyor!, iki m2 ssd birbirini de görürmü acaba?,m2 ssd dönüştürücü adaptör ile çalışır mı çalışmaz mı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 21 Nisan 2021; 6:39:13 >

hocam karar sizin... yalnız ben bilgisayarım tamamen açılmayıp bozulana kadar yeni sisteme geçmeyi düşünmüyordum, yeni bir bilgisayara geçmişken nvme bir ssd aldım normal ssd yetmiyormuydu? yetiyordu fazla bir fark olmadı desem yeridir: eğer extrem bir sistem istiyorsanız o zaman nvme ssd alın yoksa gereksiz bir harcama, oyun açma süreleri, internette gezinme, video izlemede ben gözle görülür bir fark hissedemedim desem yeri; ha bir de söyle bilgisayarım hızlandı böyle hızlandı diyenlere aldırma sentetik testlere göre konuşuyorlar o yorum yapanlar... ben şahsen sata ssd den daha az yer kapladığı için bu ssd yi deneme amaçlı aralarında da fazla fiyat farkı bulunmadığı için aldım yoksa kaliteli bir sata ssd ile bu ssd arasında çok uçurum yarı yarıya bir fark yok fiyat anlamında... size tek tavsiyem eğer yeni sisteminiz yoksa nvme ssd gereksiz! video render işi için veya work station bilgisayar kullanıcıları ancak işlerini hızlı yapmak için nvme ye yöneliyorlar siz böyle bir işle uğraşıyorsanız alın.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, ileriye dönük olması ve pci expressten m2 çalıştırabilirmiyim düşüncesindeyim, m2 adaptör satın alıp birinden m2 rica edip çalıştırıp çalıştırmayacağını da merak ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.