Şimdi Ara

ADATA LARIN BIRI 3200 BIRI 4000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde ikitane adata 512 ddr500 var ikiside 512mb biri 3200 olarak gozukuyor biride 4000 olarak neden olabilir ikiside ddr500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Anaconda -- 9 Şubat 2005, 23:44:21 >

• yokmu bu konu hakkında bilgisi,fikri olan
  • dual olarak mı kullanmaya calısıyosun.
    genelde dual kullanmaya calısırken oyle yapabiliyo.
    yada boardla ilgili 1 seydir.ayni ram bendede war.
    1. slotta o/c yapabiliyorum rama diger slotlarda 1mhz oynamıyo.
    makina acılmıyo.
    hangi slotta 4000 goruyosa 3200 goreni o slota koy 1 dene bakalım 4000 olarak calısıcak mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer_ist

dual olarak mı kullanmaya calısıyosun.
    genelde dual kullanmaya calısırken oyle yapabiliyo.
    yada boardla ilgili 1 seydir.ayni ram bendede war.
    1. slotta o/c yapabiliyorum rama diger slotlarda 1mhz oynamıyo.
    makina acılmıyo.
    hangi slotta 4000 goruyosa 3200 goreni o slota koy 1 dene bakalım 4000 olarak calısıcak mı

denedim ve çalışmadi ram i tek olarak ilk slot a taktım ve yine 3200olarak gordu diğer ram i taktim 1.slot a ve PC4000 olarak goruyor birde bilgisayar şuanda 500mhz de çalışıyor ve cpuz programında ramlerin biri 250mhz diye gozukuyor diğeri (pc3200 gozuken) 200mhz olarak çalışıyor gozukuyor birde timingler birbirinden farklı

• arkadaşım aç bak soğutucuyu çıkart farklı chip mi diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oray

arkadaşım aç bak soğutucuyu çıkart farklı chip mi diye...

tirsiyorum
  • simdi 3200 olarak gormesi normal ilk etapta
    onemli olan fbs 250 mhz yaptıgında 3200 olarak gorulen 4000 olucak.pc yi acmazsa diger ram slotlarını deneyip 250 fbsde actırmayı dene.tamam eger dersen kesinlikle bu ram 3200den yukarı cıkmıyo.baska pcde dene.belki senin boardla uyumsuzluk wardır o ramla .bildigim kdr o ramlarda 2-3 marka chip kullanılıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer_ist

simdi 3200 olarak gormesi normal ilk etapta
    onemli olan fbs 250 mhz yaptıgında 3200 olarak gorulen 4000 olucak.pc yi acmazsa diger ram slotlarını deneyip 250 fbsde actırmayı dene.tamam eger dersen kesinlikle bu ram 3200den yukarı cıkmıyo.baska pcde dene.belki senin boardla uyumsuzluk wardır o ramla .bildigim kdr o ramlarda 2-3 marka chip kullanılıyo

senin ddr500 en olarak gozukuyor birde ikisinin 4000 yada 3200 olarak gozukmesi gerekmiyormu ayrica ramleri tek tek denedim ve yine 3200 olarak gozukuyor bir kazık yeme durumlari olmasin
  • bence dandik ramin üstüne a-data heatsinkleri takıp seni kazıklamışlar

not :şaka yaptım ciddiye almayın beni

biri tccd öbürü hynix olmasın şansa
  • Bende de aynısı olmuştu geri iade ettim. PC4000 olanı 500mhz da 2.5-3-3-7 yaparken diğeri yapamıyordu. Diğer ram biraz zorlama çalışıyor gibiydü çünkü fazla ısınıyordu. Kısacası yanlış nerde bilmiyorum ama birçok kişide pc3200 gözüken faka 500mhz olan vitesta lar var ve kimse farkında değil(sen ve ben hariç). Arbiterin elinden geçip öztin vasıtasıyla gelen bir ram için konuşuyorum. düşünün artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 4 Mart 2005, 22:51:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fLaVa

Bende de aynısı olmuştu geri iade ettim. PC4000 olanı 500mhz da 2.5-3-3-7 yaparken diğeri yapamıyordu. Diğer ram biraz zorlama çalışıyor gibiydü çünkü fazla ısınıyordu. Kısacası yanlış nerde bilmiyorum ama birçok kişide pc3200 gözüken faka 500mhz olan vitesta lar var ve kimse farkında değil(sen ve ben hariç). Arbiterin elinden geçip öztin vasıtasıyla gelen bir ram için konuşuyorum. düşünün artık...

bendeki pc4000 le arkadaşımdaki pc3200 arasında hiçbir fark yok timing bakımından ikisinide ayrı ayrı test ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orjinalden alıntı: fLaVa

Bende de aynısı olmuştu geri iade ettim. PC4000 olanı 500mhz da 2.5-3-3-7 yaparken diğeri yapamıyordu. Diğer ram biraz zorlama çalışıyor gibiydü çünkü fazla ısınıyordu. Kısacası yanlış nerde bilmiyorum ama birçok kişide pc3200 gözüken faka 500mhz olan vitesta lar var ve kimse farkında değil(sen ve ben hariç). Arbiterin elinden geçip öztin vasıtasıyla gelen bir ram için konuşuyorum. düşünün artık...

bendeki pc4000 le arkadaşımdaki pc3200 arasında hiçbir fark yok timing bakımından ikisinide ayrı ayrı test ettim

Evet bende ayrı ayrı test ettim. PC3200 olan aşırı ısınıyor. Ve dediğim timinglerde volt. yemeden çalışmıyor. Gerçi salladım o rami ama neyse. Gerçi çok da önemli bir şey değil. 2.8v ile normal pc4000 seviyesine geliyor fakat 1mhz o/c olmuyor neredeyse pc3200 olan (ben kendimdeki için konuşuyorum)

• eski model vitesta 500ler epromuna pc3200 yazılmış olduğu için pc3200 olarak görünüyor..sorunsuzca pc4000 olacaktır ama tercihen yemi revisonlarını almak akıllıca olacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.