Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
4
Favori
11.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Yazıyı nasıl okudunuz bilmiyorum ama bu yazıdan AKK uygulamasını desteklediğimi çıkartmak için gerçek anlamda akıl tutulması yaşamak gerekli.

Bu yazı AKK uygulaması neden var ve neden kalkmayacak onu anlatıyor. AKK kalksın evet kalksın ama neden kaldırmıyorlar bilmek istemiyor musunuz?

BTK'nın açıkladığı raporu okursanız BTK, AKK'nın kalkması ile ilgili hiç bir şey demiyor. Hatta komik bir şekilde 3Mbps hızın 4,5Mbps a yükseltimesinden söz ediyor. Siz o yazıyı da yine aynı akıl tutulması ile okudunuz sanırım.

Altyapıdaki ana sorun sizin yurt içinde kullandığınız servisler değil. Yani IPTV gibi hizmetler zaten mahallenizde ya da bölgenizdeki yerel sunuculardan hizmet veriyor.

Ayın 1'inde internet neden çökmüyor diye arkadaşlar farkında değiller belki ama ayın hiç bir vakti stabil bir bağlantı alamıyoruz. Gören de kota dolmadığı sürece Youtube ve Netflix'de 4K standart izliyoruz sanacak :)

Bulgaristan örneğini verirken nüfusuna bakıyor musunuz?

Ülkemizdeki internetin iyi olmadığı kesin. Pahalı da ama eldeki bu ve eldeki durumla neden AKK kalkmaz anlatılan bir yazı bile size fazla geliyorsa diyecek bir şey yok.

Kalksın evet kaldırılsın 100Mbps sınırsız internet 10TL olsun herkeste olsun ben de isterim ama bazı şeyler var ki sırf gerçeği kabullenemeyen gözü kara taraftarlar yüzünden diğer editörler de ağzını açmaya korkuyor.

Bu durum da aynı. AKK konusunda kitle öylesi heyecanlı ki biri AKK nereye kalkıyor arkadaşlar durum bu dediğinde şu yorumlara bak :) Diğerleri gibi gerçeği bilip söylememek en iyisi herhalde.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Olur mu mesut bey! Nasıl böyle konuşursunuz! Sizi çoktan "yandaş" diye fişlediler. Bundan sonra da maddi manevi destek aldığınız söylentileri de çok gecimez. Malumunuz tayyip bey hepimizi kandırıyor fakat bu super zekalıları kandıramıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amacı belirsiz değil kardeşim anlayamadınız mı hala? F€ti$ seviyorlar bunlar. Vur kırbacı vur kırbacı... biz de ne yapalım zevk almaya bakıyoruz. Beteka sağ olsun.değil mi mesut bey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 17 Eylül 2016; 10:08:46 >
  • Neden olsun ki. Tek sebebi var: Yüksek kotalı ve kotasızları daha pahalı fiyattan satmak. Telekom'a para deyin, canını yiyin.

• bu yazıyı kim yazdırdı çok merak ediyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Neden olsun ki. Tek sebebi var: Yüksek kotalı ve kotasızları daha pahalı fiyattan satmak. Telekom'a para deyin, canını yiyin.

Onlar benim şeyimi yesin. .. paramı

• Yazıklar olsun Mesut Bey. Katlanmak zorundayız tabi ya. Yazının tamamı okunduğunda anlaşılıyor ki kendisi altyapıya yatırımı yapmayıp diğerlerine de köstek olan firmadan bir öpücük gelmiş size. Yazdığınız verilere yazarken kendiniz de inanarak yazdıysanız bunca zamandır sizi yanlış tanımışız.

Sen ki çoğu kişinin 8mbps 16 mbps diye satılan internetlerinin "'e kadar" ibaresi adı altında çoğu zaman tam kapasite ile verilemediğini bilen birisin. Gidiyorsun %70 gibi rakam veriyorsun.

Sen ki Bulgaristan nüfusuna kaç diye laf ediyorsun ama yazında Türkiye ile Amerika'yı bir tutuyorsun. Amerika'nın nüfusu kaç, Türkiye'nin kaç Mesut Bey?

Yazının sonunda da batırdık bari sıvayalım olmuş. Sizin gibi insanlar da bu paragöz, yatırım yapmayan, sürekli kar arttırmaya çalışıp cebine para koyan firmalara destek olursa ülke olarak bir yere gelemeyiz.

Türkcell CEO'su Kaan Terzioğlu bile izinler verilmediği için fiberoptik kablo döşeyemediklerinden şikayetçi. Kendisi AKK kaldırma taraftarı ama bunu Turktelekom altyapısını kiralamak zorunda bırakılarak yapamayacağını söylüyor.

Umarım bir gün internetten çok çekersiniz ve ben ne yaptım diye oturup düşünme şansı bulursunuz.

• Şu an birçoğumuz 25mbps 50Gb AKK'lı paketi kullanıyoruz.

İnternetimizi komşumuzla paylaşmamamızın en büyük sebebi ne? AKK. Hemen dolarda hızımız düşer düşüncesi.

Servis sağlayıcılarının AKK konusunda diretmelerinin en büyük sebebi abone sayısını mümkün olduğunca fazla tutmaktır.

Malesef gerçek bu.
    Edinilen kâr > Kullanıcı memnuniyeti.

• vestel vergisi gibi açıklama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Yazıyı nasıl okudunuz bilmiyorum ama bu yazıdan AKK uygulamasını desteklediğimi çıkartmak için gerçek anlamda akıl tutulması yaşamak gerekli.

Bu yazı AKK uygulaması neden var ve neden kalkmayacak onu anlatıyor. AKK kalksın evet kalksın ama neden kaldırmıyorlar bilmek istemiyor musunuz?

BTK'nın açıkladığı raporu okursanız BTK, AKK'nın kalkması ile ilgili hiç bir şey demiyor. Hatta komik bir şekilde 3Mbps hızın 4,5Mbps a yükseltimesinden söz ediyor. Siz o yazıyı da yine aynı akıl tutulması ile okudunuz sanırım.

Altyapıdaki ana sorun sizin yurt içinde kullandığınız servisler değil. Yani IPTV gibi hizmetler zaten mahallenizde ya da bölgenizdeki yerel sunuculardan hizmet veriyor.

Ayın 1'inde internet neden çökmüyor diye arkadaşlar farkında değiller belki ama ayın hiç bir vakti stabil bir bağlantı alamıyoruz. Gören de kota dolmadığı sürece Youtube ve Netflix'de 4K standart izliyoruz sanacak :)

Bulgaristan örneğini verirken nüfusuna bakıyor musunuz?

Ülkemizdeki internetin iyi olmadığı kesin. Pahalı da ama eldeki bu ve eldeki durumla neden AKK kalkmaz anlatılan bir yazı bile size fazla geliyorsa diyecek bir şey yok.

Kalksın evet kaldırılsın 100Mbps sınırsız internet 10TL olsun herkeste olsun ben de isterim ama bazı şeyler var ki sırf gerçeği kabullenemeyen gözü kara taraftarlar yüzünden diğer editörler de ağzını açmaya korkuyor.

Bu durum da aynı. AKK konusunda kitle öylesi heyecanlı ki biri AKK nereye kalkıyor arkadaşlar durum bu dediğinde şu yorumlara bak :) Diğerleri gibi gerçeği bilip söylememek en iyisi herhalde.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Ya tamam hadi kalkmasın da 50 gb kota nedir? Adsl kullananları hiç mi dinleyen yok mu? Siz de sürekli tutturmuşsunuz türksat örneğini veriyorsunuz. Bakın en düşük kota gayette 250 gb olabilir. Bunu yapmamalarını tek sebebi daha fazla para yolmaktır. Akıl tutulmasını asıl siz yaşıyorsunuz. Biz internet 10 tl mi olsun dedik? Arap telekom 100 tl 100 gb kota veriyor. Yuh artık. He ama siz türksat kullanıyordunuz değil mi? Geniş kotalı internetinizle huzurlar dilerim. Saygılar.

• Bu olayın esas sorumlusu sürekli anlık kara bakıp halen daha altyapı yatırımlarını komik seviyelerde tutan firmalardır, bu tip yatırımlar yapılırken geçmişe dönük arz talep grafikleri çıkarılır, bu grafikleri biz elektrik tesislerinde çıkarmaktayız, 10 sene sonra talep edilecek enerj miktarını üç aşağı beş yukarı öngörebilmekteyiz, bu firmaların dünya ortalamasının çok üstünde sattıkları kalitesiz paketlerden kazandıkları karların bir kısmını yatırıma dönüştürmek yerine hissedarlarına dağıtmayı seçmeleri sebebiyle böyle saçma ikilimlere bırakıldığımızı düşünüyorum.

• Mesut bey,şu bu değil de siz akekeye hayır kampanyasını imzaladınız mı ben onu merak ediyorum şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

O zaman Mesut Bey sınırsız internet diye milleti kandırmasınlar. Amerikada yasa çıkarttılar AKK olan paketlere sınırsız denilmesi yasak şeklinde bunları hiç yazmıyorsunuz. Her ISP minumum 10mbit hızı her an sağlamak zorunda. İngilterede 3 ay kaldığım evde aylık 35pound'a telefon televizyon 150mbit akksiz internet hizmeti alıyorlardı. Keza almanyada yaşayan tanıdıklarım da aynı şekilde 100 150Mbit komple sınırsız paketlere rahatça makul fiyatlara ulaşabiliyorlar.

Sene olmuş 2016 halen internet 3-4 günlüğüne kesiliyor. Aylık ortalama 4Mbit olarak kullandığım internet paketine 80TL veriyorum ve birileri gelip bunu savunuyor veya az bile olsa iyi gibi gösteriyorsa kusura bakmayın bende eleştiririm; hem de ağır eleştiririm.

Adil kullanım kârı maksimize etmek için uydurulmuş bir yalandır. Gerçekten şebekeye çok yüklenildiğinden böyle bir şey olsaydı sabahın 5'inde youtube'dan 144p video izlemeye çalışmazdım veya her ayın 1inde kotalar sıfırlandığı için internet kilitlenirdi.

Detaylı görüşümüz:https://docs.google.com/document/d/1IQrZDaQO-C87bJvkWU52JPdhqJnvPRwBkYhHEVhZkjo/edit

Edit: Acınacak halimizi biraz daha iyi anlayabilmemiz için: -->https://i.imgur.com/aIdp96G.png <-- Al ibreti bekleme yapma devam et. (masal falan değil bizim forumda kullanan var)
    Ha bi' de bazılarınız o üsteki imgur linkini görüntüleyemiyor bunun ne kadar salakça (banlanmayacağımı bilsem kendimi daha güzel ifade edebilirim) bir şey olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum. Ulan adamlar imgur'u engellemiş yeni türkiye böyle bir şey olsa gerek!!

Aynen.
    İngiltere'de LED aydınlatmalı TVleri LED TV adında pazarlanması yasak.
    Millete diyorum LCD ile LED TV arasında aydınlatma dışında hiçbir fark yok. Olur mu öyle şey? Niye LED TV adı o zaman diyorlar.

-SINRLI internetin ismini LİMİTSİZ yapmışlar SINIRSIZ algısı oluşturup yutturuyorlar.
    -Sözde KOTASIZ internet sunuyorlar ama ADİL KULLANIM KOTASIna takılıyorsuz. (AKN/AKK vs...)
    -Sözleşmede 16Mbit/24Mbit'e kadar internet imzalıyorsun. Ay boyunca 1-2 Mbit görüyorsun. Bunun da hiçbir çözümü yok. Parayıda tam hız üzerinden alıyorlar.

Bizde diğer ülkelere göre YALAN DOLAN çok. Bunada GÖZ YUMULUYOR.

• yazmayın arkadaş 50,100 gb kota yeter mi ya?

8-16 mbps küçümsüyorsunuz, steamdan oyun alsan indiremiyorsun. rezillik ya.

altyapı olan %100 yalan, herkes sıkıntısız girdi 15-31 temmuz arasında.

kota falan istemiyoruz (nokta)

• Merhaba,

Yaziklar olsun gercekten...

Sevgiler,
    Shakircan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BTK ya geri adım attıran en büyük AKK karşıtı hareketinin doğduğu forumda böyle bir haber bence tamamen ısmarlama olmuş
  • Bağcılar da yaşıyorum daha doğrusu Bahçelievlere geçmeden önceki son mahallede. Bir mahalle ötemizde Bahçelievler de fiber internet var bizde yok. İşin garip olan kısmı etrafımda 7 tane okul var ve burda fiber internet yok. Bence tek sorunlu olan firmalar değil belediyelerde de iş yok. Devlet firmaları zorlayıp destek olmazsa firmalar istediği gibi at koşturur. Bu yüzden mümkün olduğunca btk'yı sıkıştırın.

• Bu advertorial haberi yazmak için kaç para aldınız?

Networkten zerre kadar anlamadığınız belli. Altyapı kaldırmıyormuş he canım he he! Akk uygulanmadığı zamanlar millet deli gibi download yaptı altyapı çöktümü? HAYIR!

• Mesut Çevik kendisi ile çelişiyor. Önce yazdığını okusun sonra yorum yapsın . Ekrem'i bile geçti ... . Kullanıcı kim ki sponsorun yanında pehh değil mi.

• Şuraya çok güzel şiirler yazardım ama forumdan banlanıp tarafıma ilgili saçma sapan firmalar tarafından dava açılır diye susuyorum. Çare yok hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 17 Eylül 2016; 10:48:40 >
  • dünyanın en pahalı internetini kulanıyoruz bide kotalıyolar adil kulanım saçmalığı diye yuturuyolar :S

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.