selamlar,ben bütün gizli dosyaları göster seçeneğini işaretlemiştim.ya bi baktım her tarafta uzak masaüstü bağlantısı var.ne iş bu ya.normal bi durummu.siliyom siliyom her taraftan çıkıyo,belgelerimin içinden çıktı en son.artı gizli dosya ,klasorleri goster dedikten sonra,2 tane kullanıcı daha çıktı,biri administrator,biri de default user.bilgisayardan şüpheleniyodum bazen mouse istemdışı hareket ediyo,bişi yapmadıgım halde sanki bişiler upload ediyo gibi çalışıyo gibi ses geliyodu makinadan,nedeni bu olabilirmi,nedir bu administrator kullanıcısı,ve default user bide benimki var.default user olanın klasoru silinik şekilde gizli klasor.fesubanalla.napmalıyım,silcezmi arkadaşlar,bi el atın lütfen.
Öncelikle denetim masası/Bilgisayar yönetimi içerisindeki kullanıcıları (user) kontrol ediniz. Eğer sizden habersiz kullanıcı yaratılmış ise siliniz. Sonrası Denetim masası/Sistem/Sistem özellikleri içerisindeki (Uzak) uzak masaüstü seçeneğini kaldırınız. (boş)
arkadaşım daha biraz önce resmen biri mousela tuttu bi işlemler yaptı,denetim masasına bakıyorum benim adımdan oluşan bi kullanıcı bide guest var.alla alla.resmen biraz once birisi ben mesaj yazarken bu bilgisayarı kullandı!ve adobenin sayfası açıldı yardım edin lütfen!
yokmu yhardım eden ya,çok onemli bi konu bu.
kimsenin bilgisayarında gizli dosyaları goster dedikten sonra administrator ve default user yok mu documents and settings.bu normal bişimi yoksa nedir ?
cevaplar için teşekkürler.bilgisayarda kaspersky var,tarama yaptırıyorum,bişi yok,hijacktede tarama yaptırıyorum bişi yok,online tarama yaptırıyorum panda softwareden free scandan bişi yok,bitdefender dan da online scan yaptırdım bişi yok,adawaresepersonal var ,ondanda yaptırdım bişi yok,ediwodanda tarama yaptırdım bişi yok,portları kapatmayı okudum internetten 445 ve bitakım portları kapattım,pingblock ayarını yaptım,bütün uzak masaüstü kısayollarını sildim,bilgisayara sağ tıklayıp uzak erişime baktım zaten kapalıydı ,yine kapalı,bütün gizli klasorleri açığa çıkartıp scan yaptım yok bişi,recenttekileri sildim,temptekileri sildim,temporrary internet filesdakileri sildim,cookiesleri sildim,historyidekileri sildim,bilgisayarıma sağ tıklayıp yonetten bitakım hizmetleri devredışı bıraktım.uzak erişim ,otomatik updateler vesaire gibi.sonra modemin şifresini değiştirdim,yani yapılcak olanları buraya yazmadan once zaten yaptım.
ama sizcede durup dururken aniden mesaj kutusu gibi bişiyin çıkıp benimistemim olmadan adobenin sayfasını açması garip değilmi.artı olarak sizin dediginiz o kullanıcılardan hangisini kastetttinizi biliyorum,onlar hakkında zaten araştırma yapmıştım,onu bitakım forumlarda trojan olarak gostermişler biçoguda windowsun uygulaması demiş,bencede windowsun uygulamsı ve devredışı zaten onun bişi olcanı zannetmiyorum ama bilgisayarı açarken administrator çıkmıyor,direk benim yaptım kullanıcı çıkıyor,administratore sadece güvenli kipten girebiliyorum,bu garip değilmi?default userin ne işe yaradını bilmiyorum,ama ben administratorle default useri bütün gizli klasorleri goster dedikten sonra gordum.
aklıma en son,adobenin cdsini yüklerkenki türkçe yama geldi,orda f....u gibisinden bi türkçe yamaydı,kişinin yaptıı türkçe yamayı birileri kulllanmış heralde,şöyle düşünüyorum,acaba o türkçe yamayı kullanaraktan truva atı falan gonderme gibi bişi olabilirmi.bu nerden aklıma geldi derseniz ,birden mouseumun istemim olmadan hareket edip,adobenin sayfasını açması,bende sildim adobeyi ve macromediayıama içimde hala bi kuşku var.ne dersiniz?