slm arkadaşlar. adobe nin indesign cs2 ve photoshop cs2 programlarını kullanıyorum. şöyle bi problemle karşılaştım, elimde yaklaşık 2000-3000 tane font var. bu fontları windows/fonts a attığımda cs 2 ler müthiş yavaşlıyor. açılışta ve programda bişyler yaparken müthiş zorlanıyorum. ama aynı şekildeyken ps 6 yı açarken ve kullanırken hiç problem yaşamıyorum. bilgisayar özelliklerim iyi (p4 3.0 1GB Ram Ati 9800 pro) bunun bi çözümü varmı? windows/fonts altına kopyalamadan fontları kullanamazmıyım? bi şekilde yardımcı olursanız sevinirim...
Merhaba
Ben fontları windows a atmıyorum.
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Fonts\Reqrd bunun içine atıyorum. Bir de öyle dene
font klasörüne sadece kullanacagınız fontları atın çok fazla font bulundurmak illaki yavaşlatır Kullanmadıklarınızı mümkün oldugu kadar farklı bir klasörde tutun
peki yani hangi fontun hangisi olduğunu bilmek imkansız sonuçta milyonlarca font var. kullanıcağımız fontu kullanacağımız zaman mı fonts klasörüne atıcaz. adobenin içindeki fonts a atmak mantıklı gibi. denicem.. ama diğer programlar için ne yapılabilir? freehand de kullanıyor corel fln da sonuçta..
Sonuçta 2+2=4 ya programın yavaşlamasını göze alacaksınız, ya da fontlarınızı kategorize ederek başka bir klasörde tutup lazım olduğu zaman kullanacaksınız.
windowsun font klosorune fontlari atman arkadaslarinda soyledigi gibi bilgisayarini anormal yavaslatir zaten microsoft xp icin maximum 1000 fontu oneriyor ki o bile fazla geriye tek secenek kaliyor fontlarini gecici olarak yuklemen bunun icin font navigator yada suitcase i oneririm, navigator corel ve freehandle uyumlu ve maximum performansla calisir ancak geri almada zaman zaman problemler yasatiyor, extensis suitcase ise adobe urunleri icin bicilmis kaftan, mukemmel uyumlu calisir bilgisayari kapattigin zaman kullandigin butun fontlari kaldirir. yavaslama yada takilmalar yasamazsin.. ancak onunda dezavantaji ilk yuklemede ve bilgisayari acarken gosterdigin klasorleri okumada ki agirligi (ama 2-3000 fontla ondada problem yasayacagini sanmiyorum,, ben ortalama 40000 fontluk bir klasor dizini kullaniyorum okumasi ve hazir hale gelmesi bir 10-15 dakika aliyor ,eh bilgisayarda 24 saat acik oldugu icin problem yaratmiyor),, diyelimki suitcase ile gecici olarak fontlari yukledin isini yaptin, ileri bir tarihte ayni is uzerinde tekrar calisacaksin indesign acilirken sana olmayan fontlari soracaktir istersen suitcaseden cagirirsin istersen isine oyle devam edersin indesign bulamadigi fontun yerine gecici olarak arial yada times new romani koyacak ve font seceneginde bir + isareti olusturacaktir bilirsinki o anda aktif olmayan bir fontla calisiyorsun... bazen indesign acikken suitcaseden fontu cagirdiginda indesign bunu gormeyebiliyor..onemli degil isi kapat ve birdaha ac indesign otomatik olarak suitcasin yukledigi fontu gorecektir. bu arada, dersenki fontu sisteme yuklemeden nasil taniyacagim? o da kolay sana free olan "font lister " i oneririm googleda arat bulursun, kucuk bir program ve her dizaynerin bilgisayarinda olmasi gereken bir program,, sistemini hic zorlamadan fontlarini gorebilirsin (ayni isi suitcase ve font navigatorde yaparlar ama bu programcik kadar rahat calismazlar yuklediginde ne demek istedigimi anlayacaksin zaten kolay gelsin
saol arkadaşım açılayıcı bilgiler verdiğin için cok teşekkürler..