Şimdi Ara

ADSL açıkken telefonda cızırtı neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [İnt. bölümünede açtım fakat durum biraz önemli olduğundan buraya da açıyorum.]

İnternet yeni bağlandı ve bununla beraber sadece internete bağlı olduğum zaman telefonda cızırtılar oluşuyor.ADSL i aradım sonrasında 121 e kayıt bıraktım.Orada herhangi bir sorun-cızırtı-parazit- olmadığı söylendi.Fakat internet kapalı olunca cızırtı olmuyor.Sorunu nasıl çözebilirim?

Bu arada:

Modem kablolu
    Telefon kablolu
    Paralel hat yok
    Splitter kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jadeite -- 3 Mart 2008; 19:57:00 >

• Hattında ufakta olsa kabloda sorun vardır kesinlikle. Arızanı 121 değil 444 0 375 i arayıp orayada bırak istersen. Bağlantında sorun varsa sinyal seviyesinden fln onlarda bakabilir ;)
  • bendede telefon çalarken int kopuyor
  • her ikiniz de splitter i kontrol edin muhtemelen bozulmuştur.

telefon telsiz ise ahizeli telefonla kontrol etmeni öneririm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: canvaio

bendede telefon çalarken int kopuyor

o paralel veya paralelin biri telsiz ise oluyor aynısı banada oldu hemen çözdüm vallanormal telefonu iptel ettim ama duruyo telsiz kullanılıyo elektrik gittin mi normali takıyorum öle yap
  • Eğer splitter ınız değiştirdiğiniz halde yine sorunlar devam ederse. Sorun %100 telefon hattınızdan kesinlikle.

Ben bu işle 1 hafta uğraştım. Telefona rızası sandım önceden hep 121 aradım ama gelen adamlar internetten zerre kadar anlamadıkları için 4 kere gelip gittiler hiç bişey yok, gelenler bide internetin 4mbit ondan kopuyor diyorlardı.Bilgsayardan falan anlamasam yiyecem yanlız. En sonunda TT net e mail attım. Pazartesi günü hemen aradılar beni , özel arabalarıyla geldiler takım kıyafetli adamlar falan Bitanede telefon kutualra falan bakan eleman.

ana merkezden beri hattımı kontrol etmişer ve hattımda soun olduğu anlaşılmış. Hattı değiştirmişler ve şu anda telefon açıkken ne kopma oluyor nede cızırtı. Hiç bir sorunum yok çokşükür.

Benim sorunumda şöyle başladı. Adsl ye başvurmuştum yeni eve geçince ve adsl açıldığı gün telefonda aşırı cızrtı vardı. İlk gün apartmanın kutusundan eve gelen hattı değiştittirdim. Daha sonra düzelir gibi oldu ama 2 güns onra gene aynı sorun devam etti. 3 Tane sıfır splitter denedim , eve önceden gelen bilgisiz elemanlarda hep spliiter'a bakıp gititler , soruna anlam veremiyorlardı. 1 hafta böyle gitgel trafiği olduktan sonra dediğim gibi işte en sonunda mail attım TT nete. Herşeyi yazdım sorunu açıkladım ve dedim ben soruun hattan olduğunu %100 biliyorum ama hiç çözüm bulamadılar , boşuna para veriyorum ama hizmet alamıyorum dedim ve işte olaylar böyle gelişti. Hakkınızı aradığınızda herşey çözülüyor Şu anda fıstık gibi hattım çok şükür.

Ama deidğim gibi önce splitter a bak, ne olur ne olmaz yeni bi splitter al. Daha sonra, apartmanın kutusu falan vardır ordan eve gelen hatta baktır. Oda olmazsa dediğim gibi ana santralden gelen hat bozuktur onun değişmesi lazım

• splitter sorunldur, ayni sey bendede oldu splitter degistirince duzeliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada üstteki yazdıklarıma ek olarak, Modemden önce ya da splitterdan önce sakın ama sakın telefon bağlama. Dışardan gelen hattı direk splitter ın line girişine tak, sonra phone 'u telefona ADSL yazanıda modeme götür.

Phone dan çıkan kablo üzerinde paralel hat yapabilirsin. Ama ADSL hattı direk modeme gitsin, hatta ne ek olsun nede paralel bir cihaz.
  • telefonunuz, başka odadaki tel prizine bağlı ise bu sorun oluyor. bir evin içerisinde 2 ayrı kablo var olduğu için hat karışması oluyor.
    1. çözüm telefonu pcnin bulunduğu odaya alıp splitter!a bağlamak

yada evinize gelen ana telefon kablosuna spliter bağlayıp, odalara giden kabloyu burdan dağıtarak, hatların ayrıştırılması sağlanır. bu şekilde diğer odada bulanan bilgisayarı direk bağlayıp kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 3 Mart 2008; 21:17:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.