Bildirim
ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (170. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
sana yüksek hızda internet verirlerse diğer abonelerin hızlarında ve kalitesinde sıkıntı yaşayacaklar da o yüzden, buradan hızınızı bi sorgulayın sonra şansınızı iss'niz ile bi deneyin belki hızınızı yükseltirler...quote:
Orijinalden alıntı: darkofnight
Cevabınız için teşekkürler, anlamadığım bir durum var madem hat bu değerleri destekliyor neden Turk Telekom 24 Mbps, TurkNet 35 Mbps değerlerini sunuyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_higH -- 15 Temmuz 2018; 22:29:23 > -
-
-
Hat değerleriniz güzel, VDSL2 ile daha fazlasını alırsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 3 days: 7 hours: 2 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 3.091 Mbps 24.640 Mbps
Actual Net Data Rate: 3.068 Mbps 24.576 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 28.5 dB 32.9 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 5.9 dBm 13.8 dBm
Receive Power: -10.9 dBm 0.4 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 16.9 dB 13.4 dB
Attainable Net Data Rate: 28.932 Mbps 63.368 Mbps
============================================================================
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 6.2 22.1 33.7 N/A 12.3 27.4 42.0
Signal Attenuation(dB): N/A 22.3 39.1 N/A 12.3 27.4 42.0
SNR Margin(dB): N/A 25.1 0.0 N/A 33.1 32.7 0.0
Transmit Power(dBm): N/A 5.9 -11.0 N/A 12.7 7.6 -128.0
Değerler bu şekilde normalde 16mb hız vardı 24 yapalım dedi ttnet yaptık ama kopmalar yaşanmaya başladı ne yapmam gerekiyor arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
-
Hattınız sinirda 20 ye 22 ye düşürebiliyorlarsa öyle yapsınlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler yarın arayıp sorayım
-
beyler biri bana yardım etsın hat degerlırmı nasıl paylaşacagım TPLİNK ARCHER C5V FİBER MODEM bu ıyımı cıhaz sızce altyapım nasıl bırısı yorum yapsın lütfen..! -
Merhaba,
Uzun bir zaman yaklaşık 3 yıl 8 mbps internet kullanmaktaydım. Şuanda hızım 6 mbps düşürüldü. 8 mbps desteklemiyormuş.
Hat değerlerim 8 mbps iken ;
SNR : 18.2 - 14.1
Hat Zayıflaması : 32.4 - 21.7
Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 21
Ulaşılabilir Hız : 12060 - 1121
Şuan hat değerlerim 6 mbps ;
SNR : 17.6 - 14.4
Hat Zayıflaması : 33.1 - 22.9
Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 18.6
Ulaşılabilir Hız : 11004 - 1101
Görüldüğü gibi Hat zayıflaması yaklaşık 1 puan artmış. SNR düşmüş. Sizce sebep ne olabilir ? Bölge yoğunluğu, kablo vs ? Hızı şuan 8 mbps çıkardığım zaman ip almıyor ve SNR 6 7 civarlarında oluyor mh eşliğinde test ettim. Önceden 8 mbps de snr iyiydi. -
-
6mbit bağlantıda snr 18.2 iken 8mbit bağlantıda 6-7 ye düşmemesi lazım. hattınız 10mbite kadar kaldırır düşüncesindeyim.quote:
Orijinalden alıntı: asi_ruhx
Merhaba,
Uzun bir zaman yaklaşık 3 yıl 8 mbps internet kullanmaktaydım. Şuanda hızım 6 mbps düşürüldü. 8 mbps desteklemiyormuş.
Hat değerlerim 8 mbps iken ;
SNR : 18.2 - 14.1
Hat Zayıflaması : 32.4 - 21.7
Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 21
Ulaşılabilir Hız : 12060 - 1121
Şuan hat değerlerim 6 mbps ;
SNR : 17.6 - 14.4
Hat Zayıflaması : 33.1 - 22.9
Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 18.6
Ulaşılabilir Hız : 11004 - 1101
Görüldüğü gibi Hat zayıflaması yaklaşık 1 puan artmış. SNR düşmüş. Sizce sebep ne olabilir ? Bölge yoğunluğu, kablo vs ? Hızı şuan 8 mbps çıkardığım zaman ip almıyor ve SNR 6 7 civarlarında oluyor mh eşliğinde test ettim. Önceden 8 mbps de snr iyiydi.
-
-
Normal şartlarda çok rahat 8mbps destekliyordu. Oynadığım oyunda online anlık ping yükselmesi mevcuttu. Mh aradım hattınız sinirda kopmalar var hızınızı düşürüp deniyelim dediler. O günden sonra 8mbps çıkamadım. Hat kopuyor dedi ama ne oyundan düşüyordum nede internet gidiyordu. Bugun tekrar denicem.
Yalnız mh şöyle birşey dedi 8mbps olduğunda sınıra yakınsınız bu yüzden internet hızınız kaplumbağa gibi olur tam performans alamassiniz 6 mbps daha uygun olur sizin için dedi. (Superonline)
Türknet altyapı sorgulamada önce 16mbps şuan 11 mbps gösteriyor.
Kablolarda ek falan varmı splitter kullanıyomusunuz. Bağlantıları kontrol edip yenileyin. Sonra 8mbite sabitlettirin hızınızı snr 10db nin altına düşmezse sorun olmaz büyük ihtimal.quote:
Normal şartlarda çok rahat 8mbps destekliyordu. Oynadığım oyunda online anlık ping yükselmesi mevcuttu. Mh aradım hattınız sinirda kopmalar var hızınızı düşürüp deniyelim dediler. O günden sonra 8mbps çıkamadım. Hat kopuyor dedi ama ne oyundan düşüyordum nede internet gidiyordu. Bugun tekrar denicem.
Yalnız mh şöyle birşey dedi 8mbps olduğunda sınıra yakınsınız bu yüzden internet hızınız kaplumbağa gibi olur tam performans alamassiniz 6 mbps daha uygun olur sizin için dedi. (Superonline)
Türknet altyapı sorgulamada önce 16mbps şuan 11 mbps gösteriyor.
-
Ek yok splitter de yok. Ben ev telefonunda taşımıştım. Modemden telefona ayrı bir kablo gidiyor.
Bu olayda 2 hafta önce superonline ekibi apartmanda yeni bir üyelik yapıyordu. Ankasteride bağlantı yapıyolardı. Ondan sonra oldu.
daha önceki hat değerleriniz nasıldı? telefonu kablosunu modemden çıkarıp bakabilirmisiniz hat değerlerine fark ediyormu hiçquote:
Ek yok splitter de yok. Ben ev telefonunda taşımıştım. Modemden telefona ayrı bir kablo gidiyor.
Bu olayda 2 hafta önce superonline ekibi apartmanda yeni bir üyelik yapıyordu. Ankasteride bağlantı yapıyolardı. Ondan sonra oldu. -
Değişen hiç bir şey olmadı. Benim anlamadığım hat 8mbps iken snr 18, 6mbps snr 17
Her anlamda hattımda hat zayıflaması olsun, snr değerleri olsun, ulaşılabilir hız olsun 1-2 mbps'lik düşüş var..
Normalde 8mbps snr 18 ise 6mbps 20 ve üzeri snr vermesi gerekirken anlamsız şekilde düşüş var. -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X