Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar biri bunu açıklayabilir mi?ankastre yok telefon direğinden direk modeme kablo geliyor ek yok bişey yok ilk bağlandığında hattım max 140 mbps ye kadar desteklerken şu anda 95 e kadar düştü snr mde düştü resimlerdede görüleceği üzere periodik olarak max ulaşabileceğim hız düşüyor bunun sebei ne olabilir? daha ne kadar düşecek bakalım benim ilk baştaki portumu çalmış olabilir ler mi?

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

• quote:

Orijinalden alıntı: darkofnight

Cevabınız için teşekkürler, anlamadığım bir durum var madem hat bu değerleri destekliyor neden Turk Telekom 24 Mbps, TurkNet 35 Mbps değerlerini sunuyor?
    sana yüksek hızda internet verirlerse diğer abonelerin hızlarında ve kalitesinde sıkıntı yaşayacaklar da o yüzden, buradan hızınızı bi sorgulayın sonra şansınızı iss'niz ile bi deneyin belki hızınızı yükseltirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_higH -- 15 Temmuz 2018; 22:29:23 >
  • Benim değerlerde böyle biri yorumlayabilir mi acaba ? durum ne vahim bişey var mı :D 16mb kullanıyorum
     ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
  • Superonline Yalın Adsl / 8 mbit'e kadar

Bu tabloya göre bu hat en fazla 20 mbit'i mi destekliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 19 Temmuz 2018; 18:45:04 >
  • 10 Numara kullanıcısına yanıt
    Hat değerleriniz güzel, VDSL2 ile daha fazlasını alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 3 days: 7 hours: 2 minutes
    ============================================================================
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 3.091 Mbps 24.640 Mbps
    Actual Net Data Rate: 3.068 Mbps 24.576 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 28.5 dB 32.9 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 5.9 dBm 13.8 dBm
    Receive Power: -10.9 dBm 0.4 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 16.9 dB 13.4 dB
    Attainable Net Data Rate: 28.932 Mbps 63.368 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 6.2 22.1 33.7 N/A 12.3 27.4 42.0
    Signal Attenuation(dB): N/A 22.3 39.1 N/A 12.3 27.4 42.0
    SNR Margin(dB): N/A 25.1 0.0 N/A 33.1 32.7 0.0
    Transmit Power(dBm): N/A 5.9 -11.0 N/A 12.7 7.6 -128.0

Değerler bu şekilde normalde 16mb hız vardı 24 yapalım dedi ttnet yaptık ama kopmalar yaşanmaya başladı ne yapmam gerekiyor arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

• uglyking14 U kullanıcısına yanıt
    Hattınız sinirda 20 ye 22 ye düşürebiliyorlarsa öyle yapsınlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yarın arayıp sorayım

•  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

sizce hattaki sorun nedir
  • beyler biri bana yardım etsın hat degerlırmı nasıl paylaşacagım TPLİNK ARCHER C5V FİBER MODEM bu ıyımı cıhaz sızce altyapım nasıl bırısı yorum yapsın lütfen..!
  • Merhaba,

Uzun bir zaman yaklaşık 3 yıl 8 mbps internet kullanmaktaydım. Şuanda hızım 6 mbps düşürüldü. 8 mbps desteklemiyormuş.

Hat değerlerim 8 mbps iken ;

SNR : 18.2 - 14.1
    Hat Zayıflaması : 32.4 - 21.7
    Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 21
    Ulaşılabilir Hız : 12060 - 1121

Şuan hat değerlerim 6 mbps ;

SNR : 17.6 - 14.4
    Hat Zayıflaması : 33.1 - 22.9
    Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 18.6
    Ulaşılabilir Hız : 11004 - 1101

Görüldüğü gibi Hat zayıflaması yaklaşık 1 puan artmış. SNR düşmüş. Sizce sebep ne olabilir ? Bölge yoğunluğu, kablo vs ? Hızı şuan 8 mbps çıkardığım zaman ip almıyor ve SNR 6 7 civarlarında oluyor mh eşliğinde test ettim. Önceden 8 mbps de snr iyiydi.
  • Herkese merhaba, önceden ttnet ile hattım max 79 mbps downlaod desteklerken şuan millenicomdayım fakat durum alttaki gibi. Burada sorun ne olabilir? Tek değişen ISS oldu ve internete giremez haldeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_ruhx

Merhaba,

Uzun bir zaman yaklaşık 3 yıl 8 mbps internet kullanmaktaydım. Şuanda hızım 6 mbps düşürüldü. 8 mbps desteklemiyormuş.

Hat değerlerim 8 mbps iken ;

SNR : 18.2 - 14.1
    Hat Zayıflaması : 32.4 - 21.7
    Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 21
    Ulaşılabilir Hız : 12060 - 1121

Şuan hat değerlerim 6 mbps ;

SNR : 17.6 - 14.4
    Hat Zayıflaması : 33.1 - 22.9
    Yukarı ve Aşağı çıkış gücü : 12 - 18.6
    Ulaşılabilir Hız : 11004 - 1101

Görüldüğü gibi Hat zayıflaması yaklaşık 1 puan artmış. SNR düşmüş. Sizce sebep ne olabilir ? Bölge yoğunluğu, kablo vs ? Hızı şuan 8 mbps çıkardığım zaman ip almıyor ve SNR 6 7 civarlarında oluyor mh eşliğinde test ettim. Önceden 8 mbps de snr iyiydi.
    6mbit bağlantıda snr 18.2 iken 8mbit bağlantıda 6-7 ye düşmemesi lazım. hattınız 10mbite kadar kaldırır düşüncesindeyim.

• Kutu değişti ve adsl 2 den 24mbps lik vdsl ye geçtik bu değerler nasıl ?
  • deta53 kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda çok rahat 8mbps destekliyordu. Oynadığım oyunda online anlık ping yükselmesi mevcuttu. Mh aradım hattınız sinirda kopmalar var hızınızı düşürüp deniyelim dediler. O günden sonra 8mbps çıkamadım. Hat kopuyor dedi ama ne oyundan düşüyordum nede internet gidiyordu. Bugun tekrar denicem.

Yalnız mh şöyle birşey dedi 8mbps olduğunda sınıra yakınsınız bu yüzden internet hızınız kaplumbağa gibi olur tam performans alamassiniz 6 mbps daha uygun olur sizin için dedi. (Superonline)

Türknet altyapı sorgulamada önce 16mbps şuan 11 mbps gösteriyor.

• quote:

Normal şartlarda çok rahat 8mbps destekliyordu. Oynadığım oyunda online anlık ping yükselmesi mevcuttu. Mh aradım hattınız sinirda kopmalar var hızınızı düşürüp deniyelim dediler. O günden sonra 8mbps çıkamadım. Hat kopuyor dedi ama ne oyundan düşüyordum nede internet gidiyordu. Bugun tekrar denicem.

Yalnız mh şöyle birşey dedi 8mbps olduğunda sınıra yakınsınız bu yüzden internet hızınız kaplumbağa gibi olur tam performans alamassiniz 6 mbps daha uygun olur sizin için dedi. (Superonline)

Türknet altyapı sorgulamada önce 16mbps şuan 11 mbps gösteriyor.
    Kablolarda ek falan varmı splitter kullanıyomusunuz. Bağlantıları kontrol edip yenileyin. Sonra 8mbite sabitlettirin hızınızı snr 10db nin altına düşmezse sorun olmaz büyük ihtimal.

Ek yok splitter de yok. Ben ev telefonunda taşımıştım. Modemden telefona ayrı bir kablo gidiyor.

Bu olayda 2 hafta önce superonline ekibi apartmanda yeni bir üyelik yapıyordu. Ankasteride bağlantı yapıyolardı. Ondan sonra oldu.

• quote:

Ek yok splitter de yok. Ben ev telefonunda taşımıştım. Modemden telefona ayrı bir kablo gidiyor.

Bu olayda 2 hafta önce superonline ekibi apartmanda yeni bir üyelik yapıyordu. Ankasteride bağlantı yapıyolardı. Ondan sonra oldu.
    daha önceki hat değerleriniz nasıldı? telefonu kablosunu modemden çıkarıp bakabilirmisiniz hat değerlerine fark ediyormu hiç
    Değişen hiç bir şey olmadı. Benim anlamadığım hat 8mbps iken snr 18, 6mbps snr 17

Her anlamda hattımda hat zayıflaması olsun, snr değerleri olsun, ulaşılabilir hız olsun 1-2 mbps'lik düşüş var..

Normalde 8mbps snr 18 ise 6mbps 20 ve üzeri snr vermesi gerekirken anlamsız şekilde düşüş var.
  • Bugün turknet internetim bağlandı. Adresim için 50mbit alabilir ama ttnet altyapısında olduğunuz için 35mbps/3mbps bağlarız denilmişti. Fakat şuan 2mbps/3mbps kullanabiliyorum. Sorun hatta mı yoksa turknet’te mi? Anlayan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Saygılar.

quote:

VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 42 minutes
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 3.131 Mbps 2.167 Mbps
    Actual Net Data Rate: 3.070 Mbps 2.131 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 11.5 dB 10.9 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 7.1 dBm 7.7 dBm
    Receive Power: 2.1 dBm -46.4 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 5.0 dB 54.1 dB
    Attainable Net Data Rate: 4.875 Mbps 1.976 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 41.3 50.1 52.9 N/A 52.7 53.1 61.6
    Signal Attenuation(dB): N/A 49.4 50.5 N/A 52.7 53.1 61.6
    SNR Margin(dB): N/A 11.5 0.0 N/A 10.8 11.0 11.0
    Transmit Power(dBm): N/A 5.5 2.1 N/A 5.6 - 3.9 2.7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 8 Ağustos 2018; 12:08:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.