Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, biri hat değerlerini yorumlayabilir mi 35mbps hız alıyorum. Torrent falan 3.5+ mb/sn indiriyor. Daha üst pakete geçsem sizce bu değerlerle kaldırır mı?

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
  • mrt2121 hocam benim hat değerlerim de Vega hocamın değerlerine çok benziyor , 6,75mbitten fazla alamıyorum Superonline ADSL ile , 16 mbit pakete geçmek istediğimde desteklemiyor diyorlar , 16 mbiti destekleyen bi hatta 8 mbiti rahat görebilmem gerekmezmi? Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freed0mm

mrt2121 hocam benim hat değerlerim de Vega hocamın değerlerine çok benziyor , 6,75mbitten fazla alamıyorum Superonline ADSL ile , 16 mbit pakete geçmek istediğimde desteklemiyor diyorlar , 16 mbiti destekleyen bi hatta 8 mbiti rahat görebilmem gerekmezmi? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Benzerlik var. Sizin hat zayıflamanız biraz fazla ama 16 Mbps lik pakete geçerseniz 8 Mbps görürsünüz. Sizde sorgulayın altyapınızı bakalım ne çıkacak.

www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Not: Superonline ADSL de kötüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: politiks

Merhaba, biri hat değerlerini yorumlayabilir mi 35mbps hız alıyorum. Torrent falan 3.5+ mb/sn indiriyor. Daha üst pakete geçsem sizce bu değerlerle kaldırır mı?

Sizin en fazla alabileceğiniz hız 63 Mbps görünüyor ama SNR değeriniz sınırda. Ya hattınızda problem var ya da modem değerlerinizi yanlış gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt2121

Benzerlik var. Sizin hat zayıflamanız biraz fazla ama 16 Mbps lik pakete geçerseniz 8 Mbps görürsünüz. Sizde sorgulayın altyapınızı bakalım ne çıkacak.

Not: Superonline ADSL de kötüdür.

Alıntıları Göster
    Hocam sorguladım 16 mbit görünüyor. Bu değerler ile 10 mbit üstü almam mümkün değil mi 8 mbit görürsünüz dediniz ama? 8 mbit üstüne çıkamayacaksam diğer operatörlere geçmeye gerek yok sanırım

• En az 11 - 12 Mbps görür bu değerler. Benim seneler önce hattım ADSL iken daha kötü değerlerle 13 - 14 Mbps görüyordum.

Burda önemli olan operatöre dediğinizi yaptırmaktır . Onlar değerlere bakar desteklemiyor der işin içinden çıkar.

• quote:

En az 11 - 12 Mbps görür bu değerler. Benim seneler önce hattım ADSL iken daha kötü değerlerle 13 - 14 Mbps görüyordum.

Burda önemli olan operatöre dediğinizi yaptırmaktır . Onlar değerlere bakar desteklemiyor der işin içinden çıkar.
    TurkNet ve ttnet ile görüştüm 16 mbit destekler dediler ama anlamadığım şuan 8 mbit paketim olmasına rağmen 8 i neden göremiyorum 6,75 den yukarı çıkmıyor

• Fiber haricindeki teknolojiler ( ADSL - VDSL ) alınan hızı garanti etmez çünkü, hat zayıflaması değeri, hattın kalitesi ve diğer etkenler bu durumu belirler.

Sizin hat zayıflaması değeriniz 21.3 db. Bu değer yüksek. 6 Mbps almanız normal. Bu değer sıfır ve sıfıra yakın olsaydı 8 Mbps' e yakın hız alınabilirdi.

• quote:

Fiber haricindeki teknolojiler ( ADSL - VDSL ) alınan hızı garanti etmez çünkü, hat zayıflaması değeri, hattın kalitesi ve diğer etkenler bu durumu belirler.

Sizin hat zayıflaması değeriniz 21.3 db. Bu değer yüksek. 6 Mbps almanız normal. Bu değer sıfır ve sıfıra yakın olsaydı 8 Mbps' e yakın hız alınabilirdi.
    Hocam peki şuan 8 mbiti göremeyen hattım 16 mbite geçince 11-12 mbitleri nasıl görecek

• Operatör hat hızını 8 Mbps' ye sabitlediği için 6 Mbps alıyor. 16 Mbps lik pakette operatör hat hızını 16 Mbps' ye sabitlediğinde alınan hızda artar.

• quote:

Sizin en fazla alabileceğiniz hız 63 Mbps görünüyor ama SNR değeriniz sınırda. Ya hattınızda problem var ya da modem değerlerinizi yanlış gösteriyor.

Alıntıları Göster
    Direk kutudan modeme cat 6 kablo çektirdim.

Hat değerleri niye böyle bilmiyorum fakat, internette kesinti olmuyor 35mb hızı da tamamen alıyorum.

65 mbps alırsam sıkıntı olur mu diyorsunuz yani?
  • politiks kullanıcısına yanıt
    Modeme göre 63 Mbps destekliyor, diğer taraftan da SNR (gürültü) değeriniz çok düşük. Nerede sıkıntı olduğunu anlamak için, varsa farklı modemle bağlanıp değerleri paylaşın.

Şu linktende altyapıyı sorgulayın.

www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt2121 -- 19 Kasım 2018; 17:45:10 >

• Haftada 4 kez arıza kaydı açıyorum. 4 mbit'ten fazla hız göremedim. Ne yapmalıyım. TTNET arızalara cevap bile vermiyor. Arıza kaydı oluşturmaktan bıktım. Müşteri hizmetleri bile diyor arızanız giderilmemiş. Ama yapacak bişey yok. Ayda 78 liraya verdikleri hizmet bu.

• brhmstn B kullanıcısına yanıt
    Bu değerlerin alacağı hız zaten 4 - 5 Mbps dir. Hat zayıflaması aşırı yüksek. Ya santrale çok uzaksınız ya da hatta ciddi problem var.

• 20 yıldır burada oturuyorum. Altyapı hiç değişmedi. En büyük sorun kopma 5 dk da 3 kez internet kopuyor. 2008 den beri adsl belirli aralıklarla abonelik aldım internet hızında herhangi bir değişiklik olmadı ama fiyatlar arttı. 100 mt yanımızdaki tokide vdsl var. Evimiz müstakil oldugu için hiç önem verilmiyor. Sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmstn -- 20 Kasım 2018; 5:1:46 >
  •  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

hat degerlerim bu arkadaslar hız degerini dusureyim biraz yoksa boyle devam ediyimmi çok kopma yasarmıyım.dusersem 50 mb dusuruyorlar ara deger giremiyorlarmıs sizce nasıl davranayım
  • azrail258 kullanıcısına yanıt
    Böyle kalsın. Ara değer girebiliyorlar. İşlerine gelmemiştir.

•  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

Merhaba hat değerlerim bu şekilde görünüyor. Aldığım hız ise böyle. Acaba bir sıkıntı var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• skyline1892 kullanıcısına yanıt
    Değerler şahane. SNR 10 db nin altında. Kopma yaşamıyorsanız güzel ama zamanla kopma olursa hızınızı 3 - 4 Mbps düşürürsünüz.

• mrt2121 kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. 1 hafta oldu geçeli bir kaç gündür kopma yaşıyorum ama havalardan olduğunu düşünüyodum sanırım SNR dan kaynaklı. Sizce hızı düşürmeli miyim ? Ayrıca nasıl düşürebilirim. Tekrar teşekkürler :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.