Bildirim
ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (174. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Benzerlik var. Sizin hat zayıflamanız biraz fazla ama 16 Mbps lik pakete geçerseniz 8 Mbps görürsünüz. Sizde sorgulayın altyapınızı bakalım ne çıkacak.quote:
Orijinalden alıntı: Freed0mm
mrt2121 hocam benim hat değerlerim de Vega hocamın değerlerine çok benziyor , 6,75mbitten fazla alamıyorum Superonline ADSL ile , 16 mbit pakete geçmek istediğimde desteklemiyor diyorlar , 16 mbiti destekleyen bi hatta 8 mbiti rahat görebilmem gerekmezmi? Tavsiyelerinizi bekliyorum
www.milleni.com.trFiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicomhttps://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
Not: Superonline ADSL de kötüdür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin en fazla alabileceğiniz hız 63 Mbps görünüyor ama SNR değeriniz sınırda. Ya hattınızda problem var ya da modem değerlerinizi yanlış gösteriyor.quote:
Orijinalden alıntı: politiks
Merhaba, biri hat değerlerini yorumlayabilir mi 35mbps hız alıyorum. Torrent falan 3.5+ mb/sn indiriyor. Daha üst pakete geçsem sizce bu değerlerle kaldırır mı?
-
Hocam sorguladım 16 mbit görünüyor. Bu değerler ile 10 mbit üstü almam mümkün değil mi 8 mbit görürsünüz dediniz ama? 8 mbit üstüne çıkamayacaksam diğer operatörlere geçmeye gerek yok sanırımquote:
Orijinalden alıntı: mrt2121
Benzerlik var. Sizin hat zayıflamanız biraz fazla ama 16 Mbps lik pakete geçerseniz 8 Mbps görürsünüz. Sizde sorgulayın altyapınızı bakalım ne çıkacak.
https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
Not: Superonline ADSL de kötüdür.
Alıntıları Göster
-
En az 11 - 12 Mbps görür bu değerler. Benim seneler önce hattım ADSL iken daha kötü değerlerle 13 - 14 Mbps görüyordum.
Burda önemli olan operatöre dediğinizi yaptırmaktır . Onlar değerlere bakar desteklemiyor der işin içinden çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TurkNet ve ttnet ile görüştüm 16 mbit destekler dediler ama anlamadığım şuan 8 mbit paketim olmasına rağmen 8 i neden göremiyorum 6,75 den yukarı çıkmıyorquote:
En az 11 - 12 Mbps görür bu değerler. Benim seneler önce hattım ADSL iken daha kötü değerlerle 13 - 14 Mbps görüyordum.
Burda önemli olan operatöre dediğinizi yaptırmaktır . Onlar değerlere bakar desteklemiyor der işin içinden çıkar.
Fiber haricindeki teknolojiler ( ADSL - VDSL ) alınan hızı garanti etmez çünkü, hat zayıflaması değeri, hattın kalitesi ve diğer etkenler bu durumu belirler.
Sizin hat zayıflaması değeriniz 21.3 db. Bu değer yüksek. 6 Mbps almanız normal. Bu değer sıfır ve sıfıra yakın olsaydı 8 Mbps' e yakın hız alınabilirdi.
Hocam peki şuan 8 mbiti göremeyen hattım 16 mbite geçince 11-12 mbitleri nasıl görecekquote:
Fiber haricindeki teknolojiler ( ADSL - VDSL ) alınan hızı garanti etmez çünkü, hat zayıflaması değeri, hattın kalitesi ve diğer etkenler bu durumu belirler.
Sizin hat zayıflaması değeriniz 21.3 db. Bu değer yüksek. 6 Mbps almanız normal. Bu değer sıfır ve sıfıra yakın olsaydı 8 Mbps' e yakın hız alınabilirdi.
Operatör hat hızını 8 Mbps' ye sabitlediği için 6 Mbps alıyor. 16 Mbps lik pakette operatör hat hızını 16 Mbps' ye sabitlediğinde alınan hızda artar.
Direk kutudan modeme cat 6 kablo çektirdim.quote:
Sizin en fazla alabileceğiniz hız 63 Mbps görünüyor ama SNR değeriniz sınırda. Ya hattınızda problem var ya da modem değerlerinizi yanlış gösteriyor.
Alıntıları Göster
Hat değerleri niye böyle bilmiyorum fakat, internette kesinti olmuyor 35mb hızı da tamamen alıyorum.
65 mbps alırsam sıkıntı olur mu diyorsunuz yani? -
Modeme göre 63 Mbps destekliyor, diğer taraftan da SNR (gürültü) değeriniz çok düşük. Nerede sıkıntı olduğunu anlamak için, varsa farklı modemle bağlanıp değerleri paylaşın.
Şu linktende altyapıyı sorgulayın.
www.milleni.com.trFiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicomhttps://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt2121 -- 19 Kasım 2018; 17:45:10 >
-
-
Bu değerlerin alacağı hız zaten 4 - 5 Mbps dir. Hat zayıflaması aşırı yüksek. Ya santrale çok uzaksınız ya da hatta ciddi problem var.
20 yıldır burada oturuyorum. Altyapı hiç değişmedi. En büyük sorun kopma 5 dk da 3 kez internet kopuyor. 2008 den beri adsl belirli aralıklarla abonelik aldım internet hızında herhangi bir değişiklik olmadı ama fiyatlar arttı. 100 mt yanımızdaki tokide vdsl var. Evimiz müstakil oldugu için hiç önem verilmiyor. Sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmstn -- 20 Kasım 2018; 5:1:46 >
-
Böyle kalsın. Ara değer girebiliyorlar. İşlerine gelmemiştir.
-
Değerler şahane. SNR 10 db nin altında. Kopma yaşamıyorsanız güzel ama zamanla kopma olursa hızınızı 3 - 4 Mbps düşürürsünüz.
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. 1 hafta oldu geçeli bir kaç gündür kopma yaşıyorum ama havalardan olduğunu düşünüyodum sanırım SNR dan kaynaklı. Sizce hızı düşürmeli miyim ? Ayrıca nasıl düşürebilirim. Tekrar teşekkürler :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X