Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim değerler nasıl arkadaşlar yorum yaaprsanız şimdiden teşekkür yok yapmazsanız canınız sağolsun..

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
  • Bunlarda benim değerlerim, hergün 10 civarı 10-15 saniye süren kopmalar yaşıyorum IP değişmiyor fakat netten düşüyorum bu süre zarfında. Dün ekip geldi ölçüm yapıp sokaktaki trafodan bazı ayarlar yaptıklarını söyledi bugün yine sorun devam ediyor hızımda oldukça yavaş. Aynı sorunu yaşayan yada yaşamış başka arkadaşlar varsa soruna nasıl çözüm getirdiklerini yazabilirler mi? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camet -- 20 Mayıs 2010; 21:11:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Camet

Bunlarda benim değerlerim, hergün 10 civarı 10-15 saniye süren kopmalar yaşıyorum IP değişmiyor fakat netten düşüyorum bu süre zarfında. Dün ekip geldi ölçüm yapıp sokaktaki trafodan bazı ayarlar yaptıklarını söyledi bugün yine sorun devam ediyor hızımda oldukça yavaş. Aynı sorunu yaşayan yada yaşamış başka arkadaşlar varsa soruna nasıl çözüm getirdiklerini yazabilirler mi? Teşekkürler

Hocam anladığım kadarı modemin airties yazılımını güncellemeni öneririm..modemin modelini ve mevcut frimwareyi sölersen senin için bakabilirim yeni frimware nin olup olmadığına

noise margin yüksek olması gerekir sendeki 22.3 kötü değil benımki 19-20 lerde ama senin line attenuation biraz fırlamış 60 a gelmiş bu senin internetini yavaşlatır..sen evdeki hatları bir kontrol et spliter i kontrol et,telefon tesisatındaki bağlantı yerlerini kontrol et gevşekse sıkılaştır deli gibi sıkmana gerek yok güzelce bir bantla onları

şimdi evdeki telefonu kaldırınca sinyalin gidiyorsa sipliterin bozuk yada açlışmıyor demektir...dediğim gibi tesisatına bir göz at modem yazılımını güncel tut birde sipleterine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tituslivius35 -- 21 Mayıs 2010; 0:48:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tituslivius35

quote:

Bunlarda benim değerlerim, hergün 10 civarı 10-15 saniye süren kopmalar yaşıyorum IP değişmiyor fakat netten düşüyorum bu süre zarfında. Dün ekip geldi ölçüm yapıp sokaktaki trafodan bazı ayarlar yaptıklarını söyledi bugün yine sorun devam ediyor hızımda oldukça yavaş. Aynı sorunu yaşayan yada yaşamış başka arkadaşlar varsa soruna nasıl çözüm getirdiklerini yazabilirler mi? Teşekkürler

Hocam anladığım kadarı modemin airties yazılımını güncellemeni öneririm..modemin modelini ve mevcut frimwareyi sölersen senin için bakabilirim yeni frimware nin olup olmadığına

noise margin yüksek olması gerekir sendeki 22.3 kötü değil benımki 19-20 lerde ama senin line attenuation biraz fırlamış 60 a gelmiş bu senin internetini yavaşlatır..sen evdeki hatları bir kontrol et spliter i kontrol et,telefon tesisatındaki bağlantı yerlerini kontrol et gevşekse sıkılaştır deli gibi sıkmana gerek yok güzelce bir bantla onları

şimdi evdeki telefonu kaldırınca sinyalin gidiyorsa sipliterin bozuk yada açlışmıyor demektir...dediğim gibi tesisatına bir göz at modem yazılımını güncel tut birde sipleterine bak

Öncelikle dediklerinizin hepsini denemiş biri olarak ilgi gösterip cevapladığınız için teşekkür ederim.

Modem sayfası Datron RTA1320'ye ait fakat sadece bilgileri daha ayrıntılı gösteriyor diye kullandım. 4 adet modem aldım bu kopmalar yüzünden;
    1. Airties RT-102
    2. Datron RTA1320
    3. Speedtouch (Thomson) USB Modem
    4. NETGEAR DG834 GT (Şu anda kullanımda olan bu)

Evdeki tesisatı değiştirdim, fayda etmedi. Direk telefon kutusundan kablo çektim 19 Mayıs günü gelen arkadaş kablo çok telli ondandır dedi, gittim tek telli en iyisinden hiç eki olmayan kablo alıp çektim kutudan modeme kadar tabi yine çare olmadı.

Splitter konusuna gelince modemlerden dolayı 4 splitterim var haliyle hepsi bozuk olamaz diye düşünüyorum.

Telefon kaldırınca veya makine açınca falan kopma oluyor diyemem tamamen belirsiz kopmalar yaşıyorum. En yoğun saatlerde kopmayan net gecenin bir vakti sabah uyandığımda herhangi bir anda kopuyor.

Az önce santralden port değiştirdiklerini eski portu iptal ettiklerini gün boyunca takip edeceklerini söyler bir telefon aldım. Beklemedeyim bekleyip göreceğiz. Tekrar teşekkürler...

• anladım söylenecek söz yok oldukça kafa yormuşsunuz anladığım kadarı...santrale aranızdaki mesafeyi biliyormusunuz ??? ikincisi internet hızınız tabiki görünüyor fakat fatura üzerinde kaç megabit olarak görünüyor ???

birde hocam niyetim yardımcı olmak

şunu airties la yapıp bir resim ekleseniz ve airties modemin firmware versyonunu yazabilirmsiniz,santral mesafesinide unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tituslivius35 -- 21 Mayıs 2010; 16:41:00 >
  • Bu değerlerle 8 mbit gayet stabil kullanıyordum düne kadar ama 15 gb geçince hızım düştü 512 de hiç çekilmiyor birde 512 alamıyorsunuz onu bile 512 ye kadar yapmışlar Bugün mecbur 1 mbit e geri dödüm..

• 4200m yaklaşık uzaklığım fakat ekip bunun 1mbit için yeterli olduğunu bu yüzden kopma olamayacağını hatta ellerindeki ölçüm cihazının verilerine göre 3mbit'lik sinyal geldiğini söylediler. Santralden arayan yetkili port değişimi yaptıklarını sorunun düzeleceğini söyledi fakat sorun daha içinden çıkılmaz bir hal aldı 16:05 itibariyle bu yazıyı yazana değin 15-20 defa bağlantım koptu.

8Mbit NETLIMITSIZ'den aynı sorunları yaşamam ve 1Mbit'ten zerre farkı olmamasından dolayı yine 1Mbit LIMITSIZ tarifedeyim faturamda bu şekilde.

Modem firmwire versiyonunu bakarak vermek isterdim ama Airties RT-102 kopmaların bende yarattığı sinir patlamasına emici tampon görevi görerek hizmet hayatına veda etti. Sonra anladım sorun modem de değilmiş ama iş işten geçmişti (Firmwire version 1.3.26 zaten son versiyonuda buymuş.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camet -- 21 Mayıs 2010; 18:07:12 >

• quote:

4200m yaklaşık uzaklığım fakat ekip bunun 1mbit için yeterli olduğunu bu yüzden kopma olamayacağını hatta ellerindeki ölçüm cihazının verilerine göre 3mbit'lik sinyal geldiğini söylediler. Santralden arayan yetkili port değişimi yaptıklarını sorunun düzeleceğini söyledi fakat sorun daha içinden çıkılmaz bir hal aldı 16:05 itibariyle bu yazıyı yazana değin 15-20 defa bağlantım koptu.

8Mbit NETLIMITSIZ'den aynı sorunları yaşamam ve 1Mbit'ten zerre farkı olmamasından dolayı yine 1Mbit LIMITSIZ tarifedeyim faturamda bu şekilde.

Modem firmwire versiyonunu bakarak vermek isterdim ama Airties RT-102 kopmaların bende yarattığı sinir patlamasına emici tampon görevi görerek hizmet hayatına veda etti. Sonra anladım sorun modem de değilmiş ama iş işten geçmişti (Firmwire version 1.3.26 zaten son versiyonuda buymuş.)

cevabını okumadan önceki tahminim internetinin 8 mb olup modem firm ware sinin eski olduğunu düşünmüştum bu olayın kopma durumu delirtir derecede ama 1 cisi zaten 8 mb değil diğeri ise modem aramızdna ayrılmış anladığım kadarı ile

yanıltmış olmayım e tabi elimdede ölçüm cihazı yok test etmek gibi bir şansımd aolmadı lakin maximum 3 km olması gerketiğini anımsıyorum ve teknik arkadaşların yeterli olduğunu söylediği sinyalin 12.5 db oladuğunu görüyorum senin datrondan aldığım resimde ve kendiminki ve diğer arkadaşlarınki ile kıyaslıyorum..önce değerimi göstereyım

ADSL Hızı(Kb/s): 5992 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11932 1089
    SNR Sınırı (dB): 21.2 19.9
    Hat Zayıflaması(dB): 40.0 20.7
    Güç (dB): 16.1 12.0

bendeki 16 db ye bak birde sendeki 12 db ye bak ben 16 ile ulaşabildiğim hıza bak (11932) sendeki db ile ulaşılabilir hıza bak(3136)..kendinde bunu kabaca hesab edebilirsin

ben şunu görüyorum burda.ya adamların elindeki alet cırt yada bozuk yada senin 4 modeminde bozuk :P.........senin hat zayıflaması 59 bendeki hat zayıflaması ise 40 şu hat zayıflaması ve sinyalin kalitesini hesab edersek senin hatta santralden kaynaklanan bir sorun olduğu kesin yada çalışan işçilerden sokakta yapılan bağlantılar biraz gevşemiş olabilir yada özenli bir işçi tarafından yapılmamış gibi birçok mantıklı senaryo yazabilirim...

bu hesabı yaptıktan sonra tavsiyem etrafinda sana en yakın olan adsl kullanıcısına bir sorman nasıl internetin iyimi gibisinden.gelişmeleri yazarsan sevinirim

• Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 799
    Ds Rate (Kbps) 5389
    US Margin 14
    DS Margin 10
    Trained Modulation ADSL2Plus
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 41
    US Line Attenuation 24

Haftalardır süren mücadele sonucu bugün portumu değiştirdiler.2 Mb fazla kaldırmaz denen hattımla şu an sabit şekilde 450 kb/s indiriyorum.Santırale uzaklıgım 2100 metre ama yiğidi öldürecen hakkını yemiyecen enson gelen arkadaştan ALLAH razı olsun ilkkez ttnette yaptığı işten anlayan ve anlayışlı birine denk geldim demem oki yılmayın hakkınızı sonuna kadar arayın.

Not:Gayrettepedeki tt Genelmüdürlüğüne dahi dilekçe verdim o kadar yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emo5313 -- 22 Mayıs 2010; 2:24:23 >
  • DSL Parameters and Status
    Vendor ID: 00B5GSPN
    Revision Number: T93.3.44
    Serial Number: USB
    Local Tx Power: 12.31 dB
    Remote Tx Power: 19.67 dB
    Local Line Atten.: 18.0 dB
    Remote Line Atten.: 10.0 dB
    Local SNR Margin: 10.0 dB
    Remote SNR Margin: 14.0 dB
    Self Test: Passed
    DSL Standard: G.dmt
    Trellis Coding: Enable
    Framing Structure: Framing-3

Config Data Up Down
    Intrlvd Fast Intrlvd Fast
    AS0(kbps): - - 0 7712
    AS1(kbps): - - 0 0
    LS0(kbps): 0 800 - -
    LS1(kbps): 0 0 - -
    RValue: 0 0 0 0
    SValue: 1 1
    DValue: 1 1

Değerlerim Sizce nasıl???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freeline -- 22 Mayıs 2010; 13:59:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tituslivius35

cevabını okumadan önceki tahminim internetinin 8 mb olup modem firm ware sinin eski olduğunu düşünmüştum bu olayın kopma durumu delirtir derecede ama 1 cisi zaten 8 mb değil diğeri ise modem aramızdna ayrılmış anladığım kadarı ile

yanıltmış olmayım e tabi elimdede ölçüm cihazı yok test etmek gibi bir şansımd aolmadı lakin maximum 3 km olması gerketiğini anımsıyorum ve teknik arkadaşların yeterli olduğunu söylediği sinyalin 12.5 db oladuğunu görüyorum senin datrondan aldığım resimde ve kendiminki ve diğer arkadaşlarınki ile kıyaslıyorum..önce değerimi göstereyım

ADSL Hızı(Kb/s): 5992 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11932 1089
    SNR Sınırı (dB): 21.2 19.9
    Hat Zayıflaması(dB): 40.0 20.7
    Güç (dB): 16.1 12.0

bendeki 16 db ye bak birde sendeki 12 db ye bak ben 16 ile ulaşabildiğim hıza bak (11932) sendeki db ile ulaşılabilir hıza bak(3136)..kendinde bunu kabaca hesab edebilirsin

ben şunu görüyorum burda.ya adamların elindeki alet cırt yada bozuk yada senin 4 modeminde bozuk :P.........senin hat zayıflaması 59 bendeki hat zayıflaması ise 40 şu hat zayıflaması ve sinyalin kalitesini hesab edersek senin hatta santralden kaynaklanan bir sorun olduğu kesin yada çalışan işçilerden sokakta yapılan bağlantılar biraz gevşemiş olabilir yada özenli bir işçi tarafından yapılmamış gibi birçok mantıklı senaryo yazabilirim...

bu hesabı yaptıktan sonra tavsiyem etrafinda sana en yakın olan adsl kullanıcısına bir sorman nasıl internetin iyimi gibisinden.gelişmeleri yazarsan sevinirim

Sokağmızda komşularımın halleride benden farklı değil 2 sokak ötemizde ise mükemmele yakın internet kullanımı var hat zayıflamaları 15-20 arasında geziyor. Ne hikmetse ben bu hat zayıflamasını TTNET ve Telekom yetkililerine söylediğimde onunla alakası olamaz diyorlar her seferinde fakat nedense 2 sokak ötemde niye böyle dediğimde daha ağızlarından net bir cevap bile alamadım.

Dünkü port değişimi sonrasında arıza kaydı sonuna "modem arızalı" diye not düşülmüş bugün TTNET M.H'den öğrendim bunu da. Fakat port değişimi hız problemimi çözdü artık videolar takılmadan çok rahat izlenebiliyor, önceden 3dk olan video 10dk da dolmuyordu haliyle başında izlediğimi sona doğru unutur hale gelmiştim bunu düzelttiler. Hız testlerim 24 KB/s'de gezerken şuan 90 KB/s geziyor (1 Mbps/LIMITSIZ). Bunların haricinde 11:04'den bu yana DATRON RTA-1320'deyim ilk taktığımda modem arayüzündeki değerler

ADSL Hızı(Kb/s): 1253 253
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 4300 990 civarı
    SNR Sınırı (dB): 27.0 29.0 üstü
    Hat Zayıflaması(dB): 59.0 31.7 değişmedi
    Güç (dB): 17.0 14.0 civarıydı

şu anki değerlerim de bunlar;

• Komşumdan bir enstantane;

Bu arada hızı Download: 15 KB/s Upload: 58 KB/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camet -- 22 Mayıs 2010; 14:48:24 >
  • arkadaşlar bu oranlarla en yüksek kaç mbit alabilirim yorumlarınız için teşekkürler.

• Downstream Upstream
    SNR Margin : 6.0 0.8 db
    Line Attenuation : 32.0 22.3 db

benimki kötü oldu bağlantım kopuyor napacaz sürekli indiyorum ama kesinti oluyor bunun düzeltme varmı acaba arkadaşlar
  • abicim yok bende böyle bişi bulamadım
  • quote:

Komşumdan bir enstantane;

Bu arada hızı Download: 15 KB/s Upload: 58 KB/s

Bence sokaktaki kutularda var bişi diğer komşularında da aynı sorun var santralden napsan değişmiyor ise önceki cevabımdada ve ayrıca akla en mantıklı gelen sokaktaki kutulardaki bağlantılarda bi gevşeme olabilir...fareler falan kemirmiş olabilir akla gelen tek mantıklı fikir bu...tekrar arıza bırak bence ve telekom merkezede bir çağrı yada diğer arkadaş gibi bir dilekçe yazasrsan faydası olur bence.....lakin telekom özelleştikten sonra eski(ustalar) elemenlar işten çıkarıldı(emekli edildi) e çömezlerlede iş bukadar yürüyor

• Dün 11.04'ten bu yana bağlantım düşmedi ve kopma yaşamadım. 5 defa arıza kaydı ve sürekli aynı sorundan şikayet eder santralden gelen ekibin dediklerine itibar etmeyip tekrar tekrar denerseniz 5 gün 1 hafta içerisinde sorun çözülüyor, portum değişti net hızlandı ve en önemlisi netim hiçbir şekilde kopmuyor. Hat zayıflama değerlerim değişmedi ama 1 Mbps tam randımanlı çalışıyor fakat 8 Mbps için yakınlarıma santral kurulmasını beklemem gerekecek. Şimdilik alabileceğim en yüksek hız 4 Mbps gibi gözüküyor
  • quote:

Dün 11.04'ten bu yana bağlantım düşmedi ve kopma yaşamadım. 5 defa arıza kaydı ve sürekli aynı sorundan şikayet eder santralden gelen ekibin dediklerine itibar etmeyip tekrar tekrar denerseniz 5 gün 1 hafta içerisinde sorun çözülüyor, portum değişti net hızlandı ve en önemlisi netim hiçbir şekilde kopmuyor. Hat zayıflama değerlerim değişmedi ama 1 Mbps tam randımanlı çalışıyor fakat 8 Mbps için yakınlarıma santral kurulmasını beklemem gerekecek. Şimdilik alabileceğim en yüksek hız 4 Mbps gibi gözüküyor

problem kalmadıysa sevindim..hayırlı olsun
  • RT-206v2 Model modem ile
    Firmware: 1.2.0.10

ADSL Durum ve İstatistikleri
    ADSL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 509
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 2047
    Mod: ADSL2+/Annex A
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 6.9
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.6

RT-111
    Firmware Version: 1.0.23_EN_GR_AnnexAB

ADSL Status
    Connection Status: Connected
    Upstream Rate (Kbps): 511
    Downstream Rate (Kbps): 2045
    Upstream Margin: 22
    Downstream Margin: 31

Trained Modulation: ADSL_2plus
    LOS Errors :0
    Downstream Line Attenuation: 5
    Upstream Line Attenuation: 1

Peak Cell Rate: 1205 cells per sec
    CRC Rx Fast: 0
    CRC Tx Fast: 0
    CRC Rx Interleaved: 0
    CRC Tx Interleaved: 0
    Path Mode: Fast Path

değerlerim nasıl arkadaşlar bir yorumda bulunur musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profiteer -- 24 Mayıs 2010; 0:48:41 >
  • Bayern Münih gibisin 1 sezonda 2 kupa ve bir 2.lik alırsın. Gerçekten değerlerin ortalamanın çok üstünde mükemmel 100 ise sen 95'tesin öyle söyleyeyim sana güle güle kullan!
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.