Şimdi Ara

ADSL HIZI YUKSELIRSE KABLONETTE YUKSELiR Mi?!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vallaha adsl 256 dan kablo 256 ya geçtim hem 20 ytl az ödüyorum hem çok iyi bir teknik destek alıyorum hem de site erişim zamanı/pinglerde ve downloadlar da yüzde 20 civarı daha fazla performans alıyorum
  • quote:

vallaha adsl 256 dan kablo 256 ya geçtim hem 20 ytl az ödüyorum hem çok iyi bir teknik destek alıyorum hem de site erişim zamanı/pinglerde ve downloadlar da yüzde 20 civarı daha fazla performans alıyorum

Destek konusunda gerçekten katılıyorum; destekleri süper ama bir indirim daha yapsalar tam süper olacak kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.k.a

not: umarım bu dediklerim olurda 100-110 k gorebilirm nette:))
    şu anda bile 512de knette 60-66 gorebiliyorum

sen kablonun 512 sinde 66 gor bende maykıl ceksınım diye dolasicam taximde.. hey suphan alla yaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calderon.ca

quote:

sen kablonun 512 sinde 66 gor bende maykıl ceksınım diye dolasicam taximde.. hey suphan alla yaaa

Görülemez mi ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ashc

quote:

Orjinalden alıntı: Calderon.ca

quote:

Görülemez mi ki?

Teorik olarak görülmesi mümkün değil. 512 kbps'nin aktarabileceği maksimum veri matematiksel olarak (1 byte = 8 bit) 512 kbps / 8 = 64 kb/s demektir. Maksimum 64 kb/s görülebilir. Kablo internette bu değer 62 civarı seyrederken adsl'de 55-57 arası değişir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 30 Haziran 2007; 18:52:42 >

• SErdar arkadasımız kesinlikle dogru soylemiş ancak ben soyle bir şey olmuş olabilir diye duşunuyorum. Hani anlık hız vardır ya. bazen download ı durdurup tekrar başlattıgınızda falan acayıp hızlar gorursunuz Yok efendim 200kb/sn falan (hatta flashgetle 1.5mb/sn falan) Hah işte ogle bir anlık hızdır. Yani tamamen kullanılan programın hesaplama hatası (teorık) yapmasından kaynaklanıyor. yani aslında sn sn hız (atıyorum) 60 62 61 seklinde iken siz bir az bir cok olarak (55 67 59) seklinde gorebilirsiniz. Ben de 512 kb kablonet kullanıyorum 60 - 62 arası stabil oluyor genelde Tabii ki bahsettigim anlık hızlar haric.

NOT: Lutfen sallamasyon ve okumadan yorum yapmayın yazdıklarıma HIZIN 64KB ı gecmeyecegini ben de biliyorum. Anlık hız ne demek bilmeyen ya da anlamayan yorum yapmasın. Zira genel olarak bilmeyen insanlar hemen "sallama" tarzı msj lar ile eleştiriye başlıyor :)
  • Hemen deil ama bir süre sonra rekabet ortamından dolayı yükselebilir.Bence
  • quote:

SErdar arkadasımız kesinlikle dogru soylemiş ancak ben soyle bir şey olmuş olabilir diye duşunuyorum. Hani anlık hız vardır ya. bazen download ı durdurup tekrar başlattıgınızda falan acayıp hızlar gorursunuz Yok efendim 200kb/sn falan (hatta flashgetle 1.5mb/sn falan) Hah işte ogle bir anlık hızdır. Yani tamamen kullanılan programın hesaplama hatası (teorık) yapmasından kaynaklanıyor. yani aslında sn sn hız (atıyorum) 60 62 61 seklinde iken siz bir az bir cok olarak (55 67 59) seklinde gorebilirsiniz. Ben de 512 kb kablonet kullanıyorum 60 - 62 arası stabil oluyor genelde Tabii ki bahsettigim anlık hızlar haric.

NOT: Lutfen sallamasyon ve okumadan yorum yapmayın yazdıklarıma HIZIN 64KB ı gecmeyecegini ben de biliyorum. Anlık hız ne demek bilmeyen ya da anlamayan yorum yapmasın. Zira genel olarak bilmeyen insanlar hemen "sallama" tarzı msj lar ile eleştiriye başlıyor :)

+1

• Anlık hız sıçramalarını bilmeyen biri "sallama" diye yorum yaparsa zaten komik duruma düşer. Siz hızı sınırlanmış ya da gönder/al şeklinde veri transferi yapan ve gerçek zamanlı değil de 1-2 saniyede bir o anki hızı veren birprogramla izliyorsanız aktarımı, o ana kadar olan birikmiş bir sıçramayı bant genişliğinizin üstünde görebilirsiniz. Size 512 ile 350 kb/s görebilirsiniz, ama bu o ana kadar siz onaylamadan inmiş verinin toplamıdır. Yani 350 kb veri inmiştir ve siz onayladıktan sonra bu sanki o anda aktarılmış gibi gösterilir. Bir süre sonra hızınız stabilleşir görünürde de. Aslında hep stabildir, ama download arayüzleri size bunu o şekilde yansıtmazlar.

Bunu şöyle düşünün. DVD'den HDD'ye bir dosya kopyalıyorsunuz. 5 dakika kaldı yazıyor. Bu süre zaman zaman artıyor. 6 dakika, 25 dakika gibi. Bunun nedeni o an DVD'deki bir çiziğin üstüne gelen verinin aktarım hızının düşmesidir. Bir anda 25 dakikadan 3 dakikaya düşüp sonra 4 dakikaya çıkıp stabilleşmesinin nedeni de o aradaki verinin birden aktarılıp aktarım hızına göre kalan gerçek zamanda, yani 4 dakikada stabilleşmesinden kaynaklanmaktadır.

Umarım anlaşılmıştır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.