Şimdi Ara

ADSL MODEM ALACAKLAR.....!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.airties.com/ TEK Geçerim....

• airties de neymiş. C-Net in üzerine modem tanımam ben.Şu ana kadar 100 lerce kişi aldı ve daha 1 i geri dönmedi.
  • Benim modemim sizin modeminizi döver

Bu kadar kısa sürede iki mesaj atamazsınız.

Geri git ? : : Pencereyi kapa ?
  • zoom al başına dert al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smartboy -- 8 Temmuz 2005, 15:31:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: atadinc

http://www.airties.com/ TEK Geçerim....
    evet hakl1s1n airties kral zoomda sorun ya_ayan çok cnet de fena deil galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Smartboy

zoom al başına dert al

Ben zoom kullanıyorum hiç problem yaşamdım.Ama çok şikayet var.Zoomu bir kullanıcı olarak bende tavsiye etmicem bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi collossus -- 8 Temmuz 2005, 16:43:16 >
  • Hergün aynı konu... Söyleyecek tek şey kaldı..

Herkesin modemi kendine...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet Modem Farkı
    5 ay önce açıldı
    VDSL modem tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    KABLONET MODEM
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, kabul etmek zorundayız (zorundasınız) ki, bu ülkede şimdiye kadar satılmış ADSL modemlerin enaz %20'si Zoom markalıdır.
    Şu an yaklaşık 750.000 ADSL abonesinin varlığı nedeniyle çeşitli modellerde 150.000 Zoom modemin kullanımda olduğunu kabul edebiliriz.
    Elektronik ürünlerde standart arıza/kullanım sonrası fire oranı %1'dir. Zoom'larda da böyle bir olay gerçekleşmişse piyasada enaz 1.500 tane "Zoom'dan yana memnun olmayan" kullanıcı var demektir. Bunlardan da tahminimce %10'u bu Forum'un üyesi (ve kendilerine göre haklı nedenlerle anti-Xoom'cu) olabilir.

Zoom'un ithalatçısı Oluşum Bilgisayar Türkiye koşulları ve alt yapısında ciddi ve satış sonrası servis hizmetlerini iyi kıstaslar altında veren bir kuruluştur. Yani "malı sattım, ne olursa benden sonrası tufan" demeyen bir kuruluştur. Ancak, bizzat ben biliyorum ki piyasada Oluşum'un ithal etmediği ve aslında T.Telekom altyapısına Oluşum'un ithal ettiği Zoom'lar kadar uyumlu olmayan Zoom modelleri de paralel ithalatçılar tarafından ithal edilmiş ve Oluşum'un o günkü fiyatlarının altındaki fiyatlarla piyasaya "el altından" sunulmuştur. Bunlar, Türkiye'de maalesef her zaman var olan (ve maalesef gelecekte de olabilecek), kapkaçcı zihniyetteki "uyanık" bazı Türk ithalatçıların İngiltere ve özellikle de USA'daki perakende veya perakendeye yakın noktalardan "toplatp ithal ettikleri" Zoom'lardır. Haliyle bu firmaların ciddi (hatta yarım yamalak) bir satış sonrası hizmeti ve bakım/onarım servisi verdiklerini/vereceklerini bile tahmin edemiyorum. Bu tür Zoom'lar markanın imajının daha kötü puanlar almasında maalesef önemli rol oynamıştır.

Bu nedenle "Zoom al, başına dert al" diyen arkadaşların bu sözü hangi Zoom modem (Oluşum ithalatı ve garanti belgesine sahip olan bir Zoom için mi yoksa bir başka paralelden ithalat Zoom için mi) için söyledikleri de önemlidir.

Yukarıda yazdıklarıma bakılıp da benim Zoom'un (ve Oluşum Bilgisayarın) avukatlığını yaptığım zannedilmesin. Zoom, AirTies ve USR benim özellikle 3 favori markam. Ben sadece burada "yiğidi öldür ama hakkını yeme" mantığı ile doğruları dile getirmek adına bu mesajı yazmayı bir görev bildim.

Esenlikler dileklerimle.

• ya önerin için sağol tabide
    bende d-link dsl500 kullanıyorum 2 sene oalcak hiç problem yaşamadım gayette memnunum. nekadar övmeselerde dlink güzel benim için.
    aslında elektronik eşya kesinlikle şans ya çok para dökersin dakikasında bozulur,dandik bişey alırsın senelerce kullanırsın..
  • bende zxyelin ve geek üzerine modem tanımam çünkü ikiside kalite ve geek türk yapımı daha doğrusu tasarımı türk ve kullanımı türkçe harika modem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06oguzhan06 -- 8 Temmuz 2005, 17:37:45 >

• Ayrı Bir başlık acmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum......arkadaşlar biz benzin istasyonlarının alt yapısını kuran bi şirketiz bu güne kadarda istasyonlardaki net bağlantımız dail-up tı ...şimdi bütün modemleri adsl olrak değiştirmek istiyoruz ....ve bize sorun çıkarmayacak bi modem lazım ayrıcada makul bi fiyata ...(sistemler gece gündüz hiçbir zaman kapanmayacak o yüzdende modemlerde devamlı online olaccaktır..) ...bu doğrultuda sizce bana önerebileceğiniz bi modem markası varmı ....

not:kimse modemini överek anlatmasın gerçekten profesyonelce bilgisi olan varsa bilgilerini paylaşırsa seviniri......
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

Ayrı Bir başlık acmak istemedim o yüzden buraya azıyorum......arkadaşlar biz benzin istasyonlarının alt yapısını kuran bi şirketiz bu güne kadarda istasyonlardaki net bağlantımız dail-up tı ...şimdi bütün modemleri adsl olrak değiştirmek istiyoruz ....ve bize sorun çıkarmayacak bi modem lazım ayrıcada makul bi fiyata ...(sistemler gece gündüz hiçbir zaman kapanmayacak o yüzdende modemlerde devamlı online olaccaktır..) ...bu doğrultuda sizce bana önerebileceğiniz bi modem markası varmı ....

not:kimse modemini överek anlatmasın gerçekten profesyonelce bilgisi olan varsa bilgilerini paylaşırsa seviniri......

Tek LAN portlu modem işinizi görebiliyorsa (istenirse hub ilave edilip çok kullanıcıya da hitabedebilirsiniz) AirTies RT-101 bu iş için gerek fiyatı, gerekse performansı ile biçilmiş kaftan. Yok eğer 4-Ethernet (LAN) portlu bir modem/router/switch isteniyorsa o zaman da AirTies RT-110 (veya bunun kablosuz/telsiz versiyonu) olan RT-210 tavsiye ederim.

Tüm AirTies modemleri SMPS tipi regüleli güç adaptörü ile geldiklerinden besleme konusunda (ve buradan çıkabilecek ısınma sorunlarında) en güvenilir modemlerdir. Yine AirTies modemlerde kullanılan “Dynamic Adaptive Equalization” ve READSL teknolojisi sayesinde, Santrallerden uzak yerlerde konuşlanmış istasyonlarda daha çok verim alınacağını düşünmekteyim. (Ön bilgi: READSL technolojisi ile 512K hızdaki servisi santralden 1Km daha uzak yerden alabiliyorsunuz. Santraldan 5Km mesafede bulunan bir iş yerinde en fazla 1Mbps servis alınabilinirken AirTies READSL ile 2.5Mbps servis alınır. DAE Teknolojisi’nin kısaca anlamı, modemin hat kalitesine göre kendini ayarlayabilmesidir. DAE teknolojisini taşıyan AirTies Modemler, başka modemlerin çalışmadığı veya kopma yaşanan bölgelerde daha verimli çalışır.)

24/7 çalışmaya gelince: Eğer çok çok profesyonel bir ADSL modem almazsanız (ki bu cihazın artık normal tüketici/cuonsumer standartlarında değil ama profesyonel/industrial hatta belki de askeri/military standartlarda üretilmiş olması lazım; ama bildiğim kadarı ile ADSL zaten bir "tüketici" teknolojisi ve de haliyle bu teknolojiyi kullanmak üzere öyle profesyonel ve dahası askeri standartta ADSL modem tasarımı ve üretimi yok...) her cihaz arada sırada, özellikle de Türkiye'nin yetersiz alt yapısında (sık yaşanan elktrik kesilmeleri gibi... her istasyonda anında devreye girecek jeneratör var mıdır?) tökezleyebilir. Ama AirTies'larda bunun en az olacağını iddia edebiliyorum...

Size önerim herhangi bir ara dağıtıcı ile değil ancak doğrudan AirTies Firması ve yetkilileri ile temasa geçip önce teknik bazda modemlerin yeterliliğinii onlarla beraber denemenizdir.

Kolay gelsin!

• dostum verdiğn bilgileri için çok sağol... modemi araştırdım hakkattende aradığım özelliklere sahip çok teşekkürler......
  • Arkadaşlar,

Hangi modemi tercih edeceğiniz tabiiki size bağlı ama nolur üreticisinin destek veren bir web sitesi olsun. Bazılarınızın bildiği gibi ben eMulede yüksek ID almak ve port açma konularında destek verenwww.meretx.com sitesini yaptım. Bu nedenle türkiyeden, yurtdışından sık sık sorular alıyorum. Sorun her zaman üreticisinin kim olduğu bilimeyen destek sitesi olmayan sitelerden geliyor. Örnek GEZZ, DATRON vb. dertleri bitmiyor. Sorun için danışacak kimse yok. Manuel ararsın yok. Her ne modem alırsanız alın ama mutlaka arkasında web sitesi olan bir üretici olsun.
    Kalın Salıcakla,
    Meret ;)
  • arkadaşlar,
    bugüne kadar üç zoom kullandım, ilk ikisinden son derece memnun kaldım... en son zoomX4'üm vardı (5551A, yeni nesil)... normal kullanımda sorunsuzdu, fakat p2p ve özellikle emule'de beni mahvetti, sorunları hiç bitmedi, sürekli serverlardan kopuyordu, stabil asla çalışmıyordu... hattan olduğunu sandım uzun süre, aramadık yer bırakmadım, sorun görünmüyordu... sonra gittim tanıdık bir bilgisayarcıya, dedim hattımda sorun olabilir, şu airties 101'i deneyebilir miyim, eğer hat sorunluysa geri veririm... ve iyi ki de öyle yapmışım... başlarda yerli malı falan diye önyargılıydım... modem gerçekten harika, her anlamda sorunsuz... ne ısınma var, ne hattan kopma ne de p2p'nin versiyonlarında herhangi bir sorun... üstelik sabit IP bile almadım, sadece modem'den port açtım, şu an otomatik IP ile gürül gürül DL yapıyor...
    son olarak, ne airties ne de zoom şirketleri ile hiçbir ilişkim, bağlantım yoktur...
    kab.

• tabiik,i benim modemi tavsiye ederim adsl 1 ve 2 plus + firewall ama wireless değil...
  • yeter lan. hep modem modem.
    herkesin kullandığı kendine tanrı gibi gelio.. yeter olm yeter. !! forumda yüzlerce adsl modem incelemesi var. ordan bak karar ver.. görüntü kirliliği yaratmayım yaws:...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.