Şimdi Ara

adsl router üzerinden 2pcyi bağlama sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... Biri adsl ile birlikte gelen airties 6271 model adslyi kullanıyorum.Bu adsl üzerinden 2 pcyi birbirine bağlamak istiyorum. Bu adsl de 4 port eth. var. Birinin üzerinde wan yazıyor.. Bu pcleri nasıl bağlayabilirim?Resimdeki ayarlardan mı yapacağım? Ve ne gireceğim bilmiyorum.

Ek soru olarak bu adslye ethernet yada kablosuz olarak ek pcler bağlayarak yukarıda ki bağlantıya dahil edebilirmiyiz?(örn 4 pc bağlamak?)

Şimdiden Teşekkürler

• Bu modem kaç portlu, tam anlamadım ben seni.
  • Bu modem 4 portlu.Ve ben iki pcyi bu modem üzerinden birbirine bağlamak istiyorum. Ne ayar yapmalıyım?

• Gerekli bilgileri yazıcaksın, ayrıdan bi ayara gerek yok
  • Fakat ağ geçidi ağ maskesi ve metrikin nerede yazdığını bilmiyorum.adece ip ve mac adreslerini görebiliyorum Onları nereden bulabilirim?
  • Ayrıca ben tüm ayarları doğru yaptığımda bağlandığım pc yi nereden göreceğim? bir program vs. gerekiyor mu?
  • Kullanma klavuzu yokmu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi oraya uygun bi şekilde yaptım, oluşturuldu gözüküyor. Fakat nereye gireceğimi bilemiyorum....
  • Eğer ayarlarda bir sorun yoksa bağlantıyıda doğru biçimde yapmışsan

Anladığım kadarıyla sen birinden diğerine bağlanmak istiyorsun

Bu bilgisayarların bir adı vardır (Bilgisayarım->Özellikler->Bilgisayar adı)

Bulunduğun bilgisayardan çalıştırı aç ve \\........ şeklinde ... yerine diğer bilgisayarın adını yaz.

Ama burada sadece senin paylaşım verdiğin dosyalar görünür

Yada ağ bağlantılarıma gir. Sağ tarafra "çalışma grubu bilgisayarları" yazar. Oradan daha basit
  • Dostum ,zaten modem üzerinden bağlandığın için modem IP atayacaktır iki pc yede. Yani senin yapman gereken sadece bilgisayar ismi veya bilgisayar IP lerini bilmek olacaktır.

IP leri konsol ekranında " ipconfig " yazarak öğrenebilirsin. Bilgisayar ismi de biliyorsundur. Başlat => çalıştır " \\ " kesme işaretinden sonra ip numaralarını girersen bilgisayarlar arası erişim sağlarsın.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. En kısa sürede deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.