Aynı apartmanda oturan arkadaşımın adsl hattı ve modemi var.Fakat modemini sadece kendi kullanabiliyor.Onun hattından yararlanmak istiyorum.Ne yapmalıyım. Acele yardım.
Bunun icin sana bir adet ethernet karti ve birde cat5 kabLosu Lazim.. OnceLikLe bunLari bi temin et baqaLim. Ayrica ADSL modem kac portLu ? Sayet tek portLu ise extradan modemin bagLi oLdugu makinaya bir ethernet karti daha ihtiyacin oLacaktir.
bende arkadaşa bağlıyacağım modem e-con 4 port ethernet router benim com win98se full retail arkadaş com win xp profesinal ikimizinde ethernet kartı var cross bağlı 15 metre cat cablomuzda var jacki takmaktan başka yapmam gerekenler nedir
Ethernet ile bağlantı kurun olsun bitsin işte
Modem tek portlu o zaman 2 ethernet kartına ihtiyacım var sanırım. Peki onun bilgisayarı kapalıyken ben internete girebilecek miyim.
Giremezsin.. Onu yapmak icin, araya router koymaniz lazim. yada hub. o zaman olur
yardım için saolun arkadaşlar bi sorum daha olcak cross kablonun boyu önemli mi.şayet önemliyse 15m. kablo çok mu uzun
100 metreye çıkma problem çıkmaz
xentios,aynı sistem bizde de var.jackları taktıktan sonra ana makinede modem ayarlarını yapacaksın.(kullanıcı adı falan).o makine internete baglandıktan sonra 2. makineye ip adresi falan vermen gerekiyordenetim masası/ağ dan bunu yapabilirsin.
sorunu hallettim internete bağlanabiliyorum ama başka bi sorun çıktı. bütün siteler sorunsuz çalışırken hotmail,yahoo,outlook express gibi mail servisleri ve msn messenger açılmıyo.bunun nedeni ne olabilir.
sölemeyi unuttum ana bilgisayar olan arkadaşımın bilgisayarında böle bi sorun yok
araya hub koyarsam bağlantıyı nası kurcam(modem tek portlu)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme