Şimdi Ara

Adsl ve telefon prizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim salonumuzda bir telefon hattı var ve ona bağlı adsl var. Bu adsli ben kendi odamda kullanmak istiyorum. Benim odamda da telefon prizi var. Benim odamdaki telefon prizini adsl için nasıl kullanabilirim? Oraya telefon kablosu takınca hemen çalışır mı adsl?

• Prize direk kablo takarsan çalışmaz tabi ki. Tabi diğer salondaki hattın paraleli değilse. Bazı sitelerde değişik odalarda aynı hattın paraleli olabiliyor. O iki prizde de aynı telefon numarasını kullanabiliyorsanız, modemi takıp deneyin.

Eğer o prizde hat yoksa veya farklı bir numara varsa, o zaman ADSL sinyalinin olduğu prizden sizin odaya bir hat çekmeniz gerek. Hattın direk modeme gitmesi, daha sonra modemden telefonlara ayrılması gerekir. ADSL olan hatta paralel çekilmesi, sinyalin zayıflaması ve hattın sık sık kopmasına sebep olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

O iki prizde de aynı telefon numarasını kullanabiliyorsanız, modemi takıp deneyin.

Bende bunu yapmak istiyorum. O hattı diğer odada kablo olmadan kullanmak. Onu nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: White_knight

Bizim salonumuzda bir telefon hattı var ve ona bağlı adsl var. Bu adsli ben kendi odamda kullanmak istiyorum. Benim odamda da telefon prizi var. Benim odamdaki telefon prizini adsl için nasıl kullanabilirim? Oraya telefon kablosu takınca hemen çalışır mı adsl?

Salon ve sizin odanızdaki telefon prizlerinde %99 olasılıkla aynı telefon hattı (numarası) çalışmaktadır;en azından evde sadece 1 (bir) hat telefonunun varsa. Yok eğer 2 hat telefonununz varsa o zaman da bu hatlar (numaralar) salon-odalar arasında paralel olarak dağıtılmıştır.

Sizin dikkat etmeniz gereken splitter kullanmak!

1) Modemin salonda olduğunu varsayalım ve hem salonda hem de odanızda telefon olduğunu varsayalım. Bu durumda salonda modem öncesinde bir splitter kullanılması gerekiyor. Splitter bir girişi (LINE) ve 2 çıkışı (ADSL veya MODEM) + (PHONE veya TEL) olan kibrit kutusundan kabaca büyüklükte olan bir filtredir. (Başka görünümde olanları da vardır...) Duvardaki telefon prizinden çıkan kabloyu splitter'in LINE girişine bağlar, sonra da telefon ve modeme ayrı ayrı iki kabloyla çıkış verirsiniz. Odanızdaki telefon için de ikinci bir splitter almanız gerekir; bağlantı az önce bahsettiğim şekilde yapılır ancak burada splitter'in MODEM/ADSL çıkışı boşta bırakılır (hatta yanlışlıkla sonra kablo takılmasın diye üzeri yapışkan bantla vb. kapatılsa daha güvenli olur...).

Bu durumda, her iki odadan telefonla görüşme yapılırken de ADSL'in hattan düşmesi ve/veya telefonlarda parazit oluşmayacaktır.

2) Modem'i odanıza geçirmek isterseniz, bu sefer de dediklerimin tam tersini yapacaksınız.

• odanla salon arasındaki buat hattı büyük ihtimalle paralel. bu demektir ki splitterı ana hatta takman gerek. telefonlardan önce bağlaman pek bir anlam ifade etmez. telefon açıldığında internetin kopar sürekli. o yüzden doğru bağlantıyı yapmalısın.

kabloyu da evin içinden geçirmek istemiyorsan, elinde bir kılavuz varsa duvardaki hattan geçirebilirsin. aksi halde dışardan geçirmen gerek...
  • Splitter bağlantısı

Adsl ve telefon prizi
  • Konuyu hortlattım aynı sorunu 8 sene sonra ben yaşıyorum. Yanıtlara baktım da arkadaşın sorusuyla hiç alakası yok. Evimin üç odasında telefon prizi var. Birine splitter, modem, telefon bağladım çalıştı orda problem yok. Peki diğer iki telefon prizinden kablolu(ethernet) internet bağlantısı sağlayabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • honore77 kullanıcısına yanıt
    muhteşem bir hortlatma da benden olsun o halde :) aynı sorundan muzdaripim yardım edebilir misiniz ? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.