Şimdi Ara

Aero cool touch-2000 Dokunmatik fan kontol izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [simage]http://www.3dextreme.net/images/reviews/Aerocool%20Touch-2000/IMG_2015.JPG [/simage]

Merhaba,ürün bugun elime ulaştı,almadan önce araştırmalarım sonucunda kullanan bir insanın görüşlerine ulaşamadım haliyle yanıldım parama yazık ettim,sinirlerim bozuldu.Almayı düşünen varsa uzak dursun derim,görüntüsu çok hoş,güzel bir hava katıyor kasaya,fan kontolü başarılı fakat en önemlisi ısı algılayıcı uçları doğru bilgileri iletemiyor,sadece hard disk en doğru sonucu veriyor oda 2-3 derece eksik bildirim ile...Ne yaparsanız yapın en önemli yer olan işlemciden net bir değer elde edemiyorsunuz 5-6 derece eksik veriyor sıcaklığı,hatta işlemciye tam yüklendiğinizde bu fark 10u geçiyor.(termal macunla bile algılayıcıyı yapıştırmayı denedım) Ancak işlemci fanını komple sökeceksiniz termal algılayıcı plakayı yapıştıracaksınız üzerine o şekilde 2-3 derece farkla daha düzgün bir ölçüm yapar işlemci yanana kadar... Birde kasa masanın üzerinde olmasına rağmen sadece belirli bir açıyla rakamlar net okunabılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34GKN35 -- 11 Aralık 2010; 23:27:26 >

• çok ilginç..ürün harika görünüyor, özellikleri de öyle...

yalnızca sıcaklıkları düzgün göstermediği için mi memnun değilsiniz? başka ne gibi kötü özellikleri var?

bu tarz ürün almayı düşünen pek çok kişi (başta ben) bu başlıktan faydalanabilir...belki biraz araştırılarak ısı ölçerler biraz daha düzeltilebilir veya düzgün kullanılabilir...
  • Evet sadece o yüzden memnun değilim elden çıkarmaya bakıcam,başka kötü bir yanını görmedim,sıcaklık değerlerine göre fan hızlarını otomatik ayarlama özelliğide olsaymış keşke....Bende dediğiniz gibi araştırdım acaba benmi hata yapıyorum diye düşündüm fakat söylenenler ile kullanma kılavuzunda yazan bilgilere göre yapmışım herşeyi hatta fazlasınıda yapmışım zaten.Önerisi olan varsa deneyebilirim.
  • İşlemci sıcaklığı bir dış sensörün algılamasını beklemek bence çok doğru olmazdı çünkü sensör işlemcinin içinde değil ki sonuçta üstünde yada yanında biryere koyuyorsunuz.
    İşlemci ile ilgili doğru sıcaklığı sadece anakartınız verebilir düşüncesindeyim.Bahsettiğiniz sensörler kasa içindeki havanın sıcaklığı ölçmek içindir, parça sıcaklıklarını ölçmeniz ancak kendi içlerindeki sensörler ile olur diye düşünüyorum.
    Sıcaklıkları bu şekilde vermesinin sebebi ürünün hatalı olması değil , yukarda bahsettiğim teknik sebebledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

İşlemci sıcaklığı bir dış sensörün algılamasını beklemek bence çok doğru olmazdı çünkü sensör işlemcinin içinde değil ki sonuçta üstünde yada yanında biryere koyuyorsunuz.
    İşlemci ile ilgili doğru sıcaklığı sadece anakartınız verebilir düşüncesindeyim.Bahsettiğiniz sensörler kasa içindeki havanın sıcaklığı ölçmek içindir, parça sıcaklıklarını ölçmeniz ancak kendi içlerindeki sensörler ile olur diye düşünüyorum.
    Sıcaklıkları bu şekilde vermesinin sebebi ürünün hatalı olması değil , yukarda bahsettiğim teknik sebebledir.

Doğru diyorsunuz fakat ben ürün hatalı demiyorum,madem dediğiniz gibi net bir sonuç elde edilemicek bu ürünlerden,bunu ürün açıklamalarında belirtmek zorundalar.Bunu belirtmedikleri zaman benim gibi daha önce hayatında böyle bir ısı algılayıcısı görmemiş veya çalışma prensibini bilmeyen biri hata yapıp boş yere parasını çöpe atmış olur,ben bunu istemediğimden açtım bu konuyu azda olsa yol gösterir alcak olan kişiye...İşlemci konusunda haklısınız şuan ben işlemci soketinin metal kısmına alttan yapıştırdım,eskisine göre daha iyi.

Ayrıca tecrübe sahibi püf nokta verebilecek biri varsa bilgilendirsin bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34GKN35 -- 15 Aralık 2010; 3:56:04 >

• Anladım demek istediğinizi o zaman mutlaka amacına ulaşacaktır konu
    O zaman toparlamak gerekirse bu tip cihazlar almayı düşünenlere bu tür sensörler bildiğimiz termometrenin kabloyla çalışan ve ileten versiyonudur yani parça sıcaklıklarını değil kasa içinde dolaşan havanın sıcaklıklarını verirler.
    Parça sıcaklıklarını en doğru olarak sadece anakartınızın içinde veya ilgili donanımın kendi içinde olan sensörlerle alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 15 Aralık 2010; 13:34:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki işlemci soğutucumuzun işlemci ile birleştiği yere yapıştırsak?
  • Termal Macun...
    Kaliteli Ve Gümüş Alaşımlı Olmasına Dikkat Ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghanhan

Termal Macun...
    Kaliteli Ve Gümüş Alaşımlı Olmasına Dikkat Ediniz.

Termal algılayıcıyı oraya yapıştırsak diyor arkadaş..Macun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

peki işlemci soğutucumuzun işlemci ile birleştiği yere yapıştırsak?

Bende o şekilde yaptım mümkün olduğunca birleştiği noktaya yakın bır yerde sabitledim,tam arasına koyamıyoruz tabiki.
  • teşekkürler
  • cpu ısısnını niye bir fan kontrolcü ile ölçmeye çalıştığını anlamkta güçlük çekiyorum şu an. cpu soğutucusun fanı zaten anakarta bağlıu ölçümü oradan alıyor. cpu soğutma işini o hallediyor. sizin yapmanız gerekn kasa içi sıcaklığın yüksek olmadığından emin olmak bu da zaten fan kontrolcünün farklı yerlere konulan ısı alıcıları ile ölçülür. sonra fanları ayarlarsınız ya da otamatik seçenekli bir fan kontrolcü alırsınız. fan kontrolcüden cpu gpu ya da buna benzer şeylerin ısılarını ölçmeyi beklemek zaten mantıksız bir durum. tek ölçülebilecek parça hardisk ısısıdır bu da hard disk dyakınındaki fanı yönlendirmeniz içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

cpu ısısnını niye bir fan kontrolcü ile ölçmeye çalıştığını anlamkta güçlük çekiyorum şu an. cpu soğutucusun fanı zaten anakarta bağlıu ölçümü oradan alıyor. cpu soğutma işini o hallediyor. sizin yapmanız gerekn kasa içi sıcaklığın yüksek olmadığından emin olmak bu da zaten fan kontrolcünün farklı yerlere konulan ısı alıcıları ile ölçülür. sonra fanları ayarlarsınız ya da otamatik seçenekli bir fan kontrolcü alırsınız. fan kontrolcüden cpu gpu ya da buna benzer şeylerin ısılarını ölçmeyi beklemek zaten mantıksız bir durum. tek ölçülebilecek parça hardisk ısısıdır bu da hard disk dyakınındaki fanı yönlendirmeniz içindir.

Bu dediklerinizi bende biliyorum farkındayım,dalgın bir insanım hele oyun oynarken sıcaklık değerleri tehlikeli sınıra geldiğinde sesle uyarılmak çok işime geliyor ben zaten tam olarak net bir sonuç almayı beklemıyordum,fakat aradaki fark aşırı olunca şaşırmıştım.İmkansız diye bir şey yok yaratıcılık ile istemek ve denemek yeter,şuan aldığım değerler dijital olarak ölçülen değerlerden 'bazen' bir derece farklı gecikmeli geliyor o kadar.(cpu için)Oyunu kapatıp programı açıp kontrol etmektense böylesi daha iyi,fanı devirlerini düşük tutup oyuna daldıgım oluyor otomatik sistemleride sevmiyorum ayrıca,zaten asus anakartımda böyle bir özellik vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 34GKN35

quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

cpu ısısnını niye bir fan kontrolcü ile ölçmeye çalıştığını anlamkta güçlük çekiyorum şu an. cpu soğutucusun fanı zaten anakarta bağlıu ölçümü oradan alıyor. cpu soğutma işini o hallediyor. sizin yapmanız gerekn kasa içi sıcaklığın yüksek olmadığından emin olmak bu da zaten fan kontrolcünün farklı yerlere konulan ısı alıcıları ile ölçülür. sonra fanları ayarlarsınız ya da otamatik seçenekli bir fan kontrolcü alırsınız. fan kontrolcüden cpu gpu ya da buna benzer şeylerin ısılarını ölçmeyi beklemek zaten mantıksız bir durum. tek ölçülebilecek parça hardisk ısısıdır bu da hard disk dyakınındaki fanı yönlendirmeniz içindir.

Bu dediklerinizi bende biliyorum farkındayım,dalgın bir insanım hele oyun oynarken sıcaklık değerleri tehlikeli sınıra geldiğinde sesle uyarılmak çok işime geliyor ben zaten tam olarak net bir sonuç almayı beklemıyordum,fakat aradaki fark aşırı olunca şaşırmıştım.İmkansız diye bir şey yok yaratıcılık ile istemek ve denemek yeter,şuan aldığım değerler dijital olarak ölçülen değerlerden 'bazen' bir derece farklı gecikmeli geliyor o kadar.(cpu için)Oyunu kapatıp programı açıp kontrol etmektense böylesi daha iyi,fanı devirlerini düşük tutup oyuna daldıgım oluyor otomatik sistemleride sevmiyorum ayrıca,zaten asus anakartımda böyle bir özellik vardı.

cpu için her zaman olur ne yazıkki çünkü çekirdekteki sıcaklığın hepsi dışarı yansımıyor ki önemli olan çekirdek sıcaklığı. en basit çözüm alarmlı programlar var onları kullanmanız. böylece sizin kontrol etmeniz gerekmez söylediğiniz dereceye ulaşınca alarm veriyor. o programlar anakart ölçümlerine baktığı için en verimlisi onlar. coretemp'in bile o tarz özellikleri var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.