Şimdi Ara

AeroCool <> Akasa // Tercihiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta içinde topluyorum pcyi, 2 Sinin arasında kaldım hangisini alsam diye size başvurmak istedim sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu.. Ben Akasa olarak düşünmüştüm ama AeroCool'da bayaa artış var ve Aralarındada fiyat farkı yok.. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+520W PSU

AeroCool VS-9 550W Mid-Tower Oyuncu Kasası

• vs-9 daha iyi
  • Aralarında fiyat farkı yok, Aerocool 550 W Psu' ya sahip. Bu iki kasa arasında bence seçim zevke kalmış. Ben olsam Aerocool' u alırdım. Hem daha şık hem de 30 W 30W ' dir.
    Ekleme: Aerocool' un hava akımı da daha iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 30 Temmuz 2010; 16:38:50 >
  • hmm bende aerocool olarak değiştireyim o zaman teşekkürler.
    başka yorum yapacak yokmu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibGod -- 30 Temmuz 2010; 17:00:33 >
  • Geçen Hafta EXA'dan Aerocool VS-9 aldım. Gözlemlerim;
    - Kasa içi oldukça geniş.
    - Kasa üzerinde harddsikler için 3,5" lik yuva yok.
    - Standartta arka egzos fanı var. Diğer yuvalar için fan almanız gerekiyor.
    - Fanlar için özel bir plastik aparatı var. Bu aparatlara fanları takabiliyorsunuz veya 5,25 yuvasına hdd'yi monte etmek için kızak olarak kullanabiliyorsunuz.
    - Yandan görünen vidasız montaj bu aparatla birlikte hdd için geçerli değil. HDD'yi önce kızağa vida ile monte ettikten sonra kızağıda 5,25 yuvaya yine vida ile monte etmek gerekiyor.
    - HDD'yi soğutmak için plastik aparatın altına 120 mm'lik fan takabiliyorsunuz.
    - Fan yuvaları için filtre yok.

Eğer PC başında çok fazla su, çay cola vs. gibi sıvı içiyorsanız ve birazda sakarlık varsa Kasanın üst tarafındaki havalandırma delikleri tehlikeli olabilir. Zaten PC başında içecekler ile işiniz yoksa sorunda yok demektir :D

Aralarında ufak fiyat farkı var ama AKASA'nın 600Wattlık bu modelini de bir incele istersen, bütçe nedeni ile VS-9 aldım. Dengeleyebilseydik, bunu alacaktık;
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2782

- HDD'leri vidasız kızaklı montaj.
    - HDD'leri 90 derecelik dik açıyla monte edilebilir 3,5" lik yuva.
    - Standart çift fan
    - 600 Watt
    - Filtreli fan yuvaları
    - Kabloları anakart tepsisi altına gizleme imkanı.

• Kısacası sen hangisin tercih ediyorsun?
  • VS-9 güzel tip ve şekil olarak ayrıca fan takviyesi ile de güzel hava soğutma performansı alırsın...

Ancak kasa da sanırım sadece tek fan geliyor kasa da, arkada egzost o da, alırken bakarsın buna, ön taraf için bir fan kesinlikle al 12cm'lik içeri üfleyecek şekilde konumlamdırırsan başlangıç olarak 2 fan yeterli olur.
  • Hmm hocam pek anlamıyorum bu konulardan, Akasa alsam yinede fan takviyesine gerek varmı? Varsa önerebilirmisiniz?

Eğer yoksa VS-9 a fan önerebilirmisiniz?
  • Akasa'da önde ve arkada fan mevcut ona gerekmiyor, ama VS-9 için ön tarafa birtane şart.

http://www.akortek.com/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=1009

Ledli alırsan güzel olur;

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-clf-f1251-clf-serisi-120mm-mavi-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=45707

• LEON-X hocam. Aslında hiç bunlarla uğraşmak istemiyorum fan eklemesi vb, Benim için şekil zaten önemli değil kasa olsun iş görsün yeter.

Akasa alsam pek birşey farketmez herhalde fan eklemesi vb isterseniz sistemimide yazayım akasaya göre işlemciye fan felan gerekiyorsa tavsiye edersiniz.

Not - AMD Phenom II 955 X4 (3.2GHz) 8MB 938p Black Ed.
    AMD Phenom II 1055T (2.8GHz) 9MB 938p 125W
    İşlemci bu ikisinden biri olacak bunlar içinde bir fan veya soğutucu gerekiyorsa önerebilirmisiniz?

LEON-X ve Diğer arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibGod -- 31 Temmuz 2010; 22:38:04 >
  • aero
  • Akasa Zen'de olur farketmez sistemi kaldırır...

Bu arada ZEN serisinin 600w olanı gelmiş, 520w ile arasındaki fiyat farkına bak ona göre bunu da seçebilirsin;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5659
  • Bütçeyi yeterince aştım sabitledim şuan değişiklik yapamayacam hocam 520W lık kasayı alacam %95 ihtimalle sistem kaldırırsa veya ek fan gerekmiyorsa 1 haftadan erken sipariş verecem..
    Herşey için teşekkürler LEON-X ve diğer arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibGod -- 31 Temmuz 2010; 22:49:14 >
  • Genel de stok fanlar sesli çalışır ama bu kişiye göre de değişir, bence normal olarak kullan, gerekirse alırsın, zaten bütçeni aşmışsın ona göre karar verirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GibGod

Kısacası sen hangisin tercih ediyorsun?

600 Watt AKASA
    Çift fan, fan filtresi, hdd montaj kolaylığı.
    Her anlamda aero'dan daha iyi.

AKASA AK-BKXNE-01-600
  • Tamam hocam çok teşekkür ederim Akasada karar kıldım kısmetse bu hafta içinde sipariş veriyorum.. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.