Şimdi Ara

AFT (Ağız İçi Yara) | Tedavi Tavsiyesi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
4
Favori
133.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Galip1907

eczaneden yeşil renkte olan gargara ile geçirebilirsin veya kabartma tozunu su ile karıştır,fakat tozun hepsini dökme yoksa miden kalkar ve istifra edebilirsin,dengeli şekilde yap hafif rakı gibi olsun görüntüsü yani;Neyse karıştırdıktan sonra 5 kere ağzında gargara yap her seferinde uzun süre tut ağzında 5-10 dk gibi.Kesin çözüm bu hacı ben şahsen yaşadım bu yöntemi de Anneannem söledi bana Ben ki daha 1 hafta öncesine kadar bu aftlardan çok çektim bi alt dudağımın dişeti ile birleştiği yerde bir de üst dudak ile dişeti birleştiği yer de (soğuk su)(çay bardağğında)

Yeşil olan anında geçiriyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeşil olan ne kadardır?
  • eczaneden oralmedic al agrısını alıyor
  • Daha önceleri bunlardan hiç çıkmazdı ama son 4-5 yıldır ara ara çıkıyor dilim dışında nerde çıkarsa çıksın acısını pek umursamıyorum alıştım açısına ama dilde çok kötü oluyor şuan peltek peltek konuşuyorum iş yerinde makara konusu oldu bu nasıl şeydir arkadaş maymun etti bizi ya :(
  • son 2-3 yıldır sürekli çıkıyor bende. kenacort vs her türlü ilacı denedim.onlar sadece anlık.çoğu yüksek oranda acı hissettirip bölgeyi şoka sokuyor bir müddet ağrı duymuyorsun bunun dışında bir faydası yok.tedavisi olmayan bir hastalık.sırf ağzımdan nefes alıyorum acaba ondan mı diye burnumdaki eti aldırdım yine de faydası olmadı.şu ana kadar gördüğüm etkili tek bir tedavi yöntemi var.oda diyet.

- tuzlu şeyleri yemeyeceksin.tuz ağız içi mukozadaki suyu emip çatlamalara sebep oluyor.tuzu elinden geldiğince azalt
    - ağzında aft çıkacağını hissettiğinde 1-2 gün öğle ve akşam yemeklerinde 1 adet limonu doğa ve ye
    - eklem romatizması habercisi olabilirmiş öyle dedi doktor bir tahlil yaptır.
    - mutlaka bir dahiliyeciye muayene ol
    - kronikleştiyse takip et ne gibi durumlarda daha çok çıkıyor.baya bir çözüm bulursun.
    dünyadaki en beter işkence yöntemi bu.acısını çekenler bilir.sabır versin...

• Ben küçükken aft çıkarınca annem soğuk sigara külü sürüyordu ağzıma. işe yarıyodu sanki. en azından çok hoş bi sızlama oluodu
  • şimdi ben de çocukluktan beri çıkar öyle 1-2 tane falan da değil 4-5 tane yemek yiyemiyorum 3 gündür hep çıkıyor
    şimdi bu hastalığın sebebi bilinemiyor genetik olabilir dedeniz de falan çıkıyorsa sizdede çıkma olasılığı yüksek çok yüksek hem de , ilaç tedavisi yok denecek kadar az yazdığınız ilaçları kullandım hiç biri etki etmiyor en iyi ilaç oral medic dir biraz pahalı ama yapacak bir şey yok
  • Hayattan bezdim lan

4 gün oldu geçmedi daha

• arkadaşlar 3. 5 yıldır bende çekiyordum bu ağrıları her türlü ilacı denedim (aftojel piralydin kenoart dişino)l ismini unuttuğum birkaç ilaç daha var geçici çözümler sağlıyorlar fakat en az 1 hafta 10 gün sürüyor ağrılar dut pekmezi listeril onlarıda denedim :)
    tek ve kesin çözüm ise oralmedic isimli bir ilaç her eczanede bulunmuyor kutusu 3 kullanımlık fiyatı yüksek fakat kesin çözüm sağlıyor
    kesinlikle tavsiye ederim.
  • Kendimi bildim bileli çıkıyor bu aft denen şey ve bir çözüm bulamadım. Tek yapabildiğim çıktığında gargara kullanmak, o da çözüm değil tabi ki sadece belli bir zaman uyuşturuyor okadar hiç değilse yemekten önce gargara yapıp rahat yemek yiyebiliyorum diğer zamanlarda kullanmıyorum uyuşturduğu için hissetmeden zarar verebiliyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

Aralıklarla ağız içinde yara oluyor. Çevremde bazı kişilerde de aynı sorun var. İnternette araştırdım ve sayısız sebebi olabilir deniliyor ama kesin bi sebewbi veya çaresi yok. Oluştuktan sonra bi kaç şey yapılabiliyor ama oluşmasını önleyici bişey yok. Varmı bu sorunu yaşayıpta denediği bi tedavinin faydalı olduğunu söyleyecek bi arkadaş? Öyle lanet bişeyki insanı konuşurken bile defalarca düşünmeye çoğu kez vazgeçirmeye kadar varabiliyor verdiği acı. Su bile içilmiyor.

AFT (Ağız İçi Yara) | Tedavi Tavsiyesi?

Sarımsağı kes ikiye yiyorsa sür. Tabi yürek istiyor

• Dudak kanseri ?

• farhex ya da kloroben gargara verelim iyi gelir...

detaylı bilgi için pm atabilirsin dostum.
  • Bende de arada oluyor rekor 3 ayni anda 3 tane cıktıydı bir keresinde.
    Eczane bir mürekkep vermişti içinden fircasi vardi yaranin üstüne suruyodum etkili bisey.İlk suruste çok yakıyo ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

farhex ya da kloroben gargara verelim iyi gelir...

detaylı bilgi için pm atabilirsin dostum.

Çıkmadan önlemek mesele. Çıktıktan sonra gargara vs bi şekilde kısa süreli rahatlık. Gerisi hikaye.

quote:

Orijinalden alıntı: Su Torbası

Dudak kanseri ?

Şimdiye kadar ölene rastlamadım :D

quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Bende de arada oluyor rekor 3 ayni anda 3 tane cıktıydı bir keresinde.
    Eczane bir mürekkep vermişti içinden fircasi vardi yaranin üstüne suruyodum etkili bisey.İlk suruste çok yakıyo ama.

Aynı şekilde bu gibi çözümler çıktıktan sonraki süreç için geçerli. O da bi nevi. Çıkmasını engellicek bişey olsa başka şeye gerek yok esasen.

• izlemenizi tavsiye ederim. özellikle son bölüme dikkat edin

http://www.youtube.com/watch?v=zI4zRC_lbVI

@ExpendabLes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 10 Temmuz 2014; 22:49:21 >
  • Yıllardır çektiğim aftlardan çok ilginç bir şekilde kurtuldum. Bünyeye göre değişiklik gösterebilir elbette ama içerisinde sodium laurly sulfate olmayan diş macunu deneyin belki çözüm olur sizde de

Not: ipana çocuk veya sensodyne de sls yok

• Ekşi dut ye olmazda varsada hemen iyileşirsin
  • Bu illet bende de oluyor hatta bir seferinde toplam 6 adet kocaman yara ciktigi olmustu.
    kullandigim ilac piraldyne cikmasini bir turlu engelleyemiyorum ama bu ilac azicik yemek yiyebilmemi sagliyor. Ama bir sey farkettim ki usuttugum zaman cikiyor. Mesela terledim ve islak islak serin bir yerde oturdum ertesi gun ben mefta yada ince bir penye ile bahar gecesi disarida oturdum yine aynen ben mefta

• yoğurt otunu tavsiye ederim. şu zamana kadar sürünüyormuşum vallahi. suyu kaynatın, kaynadıktan sonra kurutulmuş yoğurt otunu ufalayıp suya dökün, soğuyunca için diyorlar ama ben gargara yapıyorum ve 15 dakika içinde etkisini gösteriyor. ikinci günde aynı şekilde yaptığımda ağzımda yaranın olduğu yeri hissediyorum dilimle ama kesinlikle acı yanma vb kalmıyor. yoğurt otu resmi içiin bakınızhttp://www.sifavi.com/PHOTOS/53/013_B.JPG
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.