arkadaşlar öncelikle foruma yeni kayıt oldum bi arkadaşımdan duydum ve her konuda ilgi alabileceğimi söyledi bende sizlere bi danışmak istedim
elimde ttnetin vermiş olduğu tek port ve bir usb çıkışı olan zyxel modem var ve biri laptop biri masaüstü bilgisayarım ikisinede internet erişmini sağladım laptopu daha çok kullandığım için ona ethernet diğerinede usb den aldım balantıyı şimdi yapmak istediğim iki bilgisayar arasında dosya paylaşımı yapmak ve bu işi nasıl nasıl yapacağım konusunda yardım etmeniz ağ bağlantısıyla oluyor sanırım ama onu beceremedim ayrıntılı bi şekilde anlatırsanız sevinirim şimdiden hekese teşekkürler[DHVideo=]
dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız 2 bilgisayar arasında ag kurmanız gerekiyor
eger modeminiz tek portlu ise swish ile kurmanız lazım
peki bu dediğim yolla mümkün değil mi yani switch kullanmadan
Mümkün. Modeminiz zaten router'lı. Yani swich'e gerek yok. İki bilgisayar da aynı modem üzerinden internete açılabiliyorsa bu bunun yeterli göstergesidir. Dosya paylaşımını netbios'u kullanarak yapacağınızdan TCP 139 numaralı Netbios portu iki bilgisayarda da açık olmalıdır. (Aslında sadece dosyalarına erişilmek istenen bilgisayarın açık olması yeterli. Ancak iki bilgisayarda karşılıklı olacağını tahmin ettiğimden ikisinde de açmanız yerinde olacaktır) Bunu yaptıktan sonra ağ ayarlarından dosya ve yazıcı paylaşımını aktifleştirin. Paylaştırmak istediğiniz klasörde seçenek olarak da "basit dosya ve yazıcı paylaşımı"nı işaretlemeniz eviniz içindeki bu küçük ağda size yeterli olacaktır.
Unutmayın ki USB portu modemlerde 10 Mbps veri transferi imkanı sağlarlar. Aktardığınız dosyaların aktarım süresi bu yüzden uzun sürebilir. Bildiğiniz gibi ethernet ile aldığımız veri hızı (uygun dizilimle) 100 Mbps'dir...
arkadaşlar kablosuz pegasus 116 modemim var ve ben buna şifre koymak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
TCP 139 numaralı Netbios portunu nasıl açabilirim. Ayrıntılı anlatabilirmisiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: devrimkaratas
TCP 139 numaralı Netbios portunu nasıl açabilirim. Ayrıntılı anlatabilirmisiniz.
gerçekten bende biraz kurcaladım ama bulamadım anlatırsan sevinirim birde bi ricam daha var işletim sistemlerinden biri vista onun için ayrı bir işlem gerekiyosa onuda yazarsan herşey tam olacaktır herşey için bi kez daha teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme