Şimdi Ara

Ağ Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sizlere Network hakkında birkaç sorum olucak.

1-Çoğu kişi araştırmalarıma göre varsayılan ağ geçidi'nin modemin IP'si olduğunu ve böylece modemin arayüzüne erişebileceğini söylüyor. Doğru mudur?

2-Eğer doğrusya ben neden varsayılan ağ geçidi'ni kullanarak değil de internetten bulduğum bir IP ile arayüze eriştim?

3-Bizim evde 2 adet bilgisayar var (1 masaüstü 1 dizüstü) ve 1 modem 1 switch var modemi ve 2 bilgisayarı switch'e bağladım, Peki bu LAN ağı sayılır mı?

4-Eğer bu LAN ağı değilse LAN ağını (internetli) nasıl kurabilirim?

5-Bilgisayarın LAN IP'sini nerden bulabilirim?

Biliyorum çok soru sordum ama öğrenmem lazım

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• 1) Modemin üzerinde ki IP adresi private bir IP adresi olup aynı zamanda modemin default gateway adresi olarak tanımlanmıştır ve ayrıca modemin üzerinde ki DHCP ( Dynamic host configuration protocol ) default açık olarak gelir. Bu sayede bağlı olduğun bilgisayar otomatik olarak aynı IP bloğundan bir IP adresi alır ve bununla birlikte modemin içine erişim sağlıyabilirsin.
    2) İnternet IP ile erişmen mümkün değil DHCP aracılığı ile aynı networke otomatik olarak alınıyorsun bu sayede modemin içine girebiliyorsun.
    3) Evet kurabiliceğin en küçük bağlantı tipidir. Ayrıca iki PC arasında internete hiç çıkmadan Private Ip adresi üzerinden konuşabilirsin veya oyun oynuyabilirsin.
    4)Aslında kurduğun yapıda hem LAN hem Wan konuşuyorsun internet üzerinden farklı makinalarla haberleştiğin zaman WAN üzerinden konuşuyorsun fakat kendi içinde iki bilgisayar LAN olarak konuşuyor.
    5) CMD ekranını açarak ipconfig /all komutu ile direkt olarak görebilirsin.

• 1-Private IP tam olarak nedir?

2-Command Prompt'a ipconfig /all komutunu girdim ve bu bilgiler çıktı bunlardan hangisi LAN IP?

Ağ Hakkında Sorularım

Ağ Hakkında Sorularım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_1234 -- 15 Ağustos 2014; 14:04:22 >

• quote:

2) İnternet IP ile erişmen mümkün değil DHCP aracılığı ile aynı networke otomatik olarak alınıyorsun bu sayede modemin içine girebiliyorsun.

Benim modemim Scientific Atlanta EPC2203 ve ben default gateway kullanarak arayüze erişemedim. İnternette araştırdım Arayüze girmek için internette araştırıp bulduğum IP numarasını girdim ve arayüze girdim. Peki ben neden default gateway kullanarak arayüze erişemedim?
  • pc_1234 kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrardan Private IP adresi demek adından da anlaşılabiliceği için özel olarak ayrılmış Ip adresleridir. Yani bu IP adresleri sadece Local Networklerde kullanılmaktadır.Bu IP aralığı sırasıyla

10.0.0.0 - 10.255.255.255
    172.16.0.0 - 172.31.255.255
    192.168.0.0 - 192.168.255.255

bu aralıklar sadece iç lokasyonda kullanılır. Yani bu şu demektir, sen internete çıkmak istediğin zaman bu içeride kullandığın örnek veriyorum 192.168.1.10 Ip modeme gelince modemin derki dur bakalım der bu IP adresin senin iç networkte kullanmak için ayrılmıştır internet ortamında gezerken bu Ip ile gezemezsin senin Ip adresini 88.100.25.15 ( varsayım ) gibi bir Ip adresine dönüştürüyorum der. Bu olayın ismine ise NAT denir. İstersen google a what is my ip address yazarak dışarıda dolaştığın Türktelekomun sana verdiği Ip adresini görebilirsin.

Command promt da sadece ipconfig yaz liste daha sade olucaktır dostum. Ayrıca konuya direk cevap atma benim yazdığımı cevapla ki bana da bildirim gelsin takip etmem kolay olsun.

• cagataysag C kullanıcısına yanıt
    Benim sormak istediğim şey ben neden varsayılan ağ geçidi'ni kullanarak modem arayüzüne giremiyorum?
    Bunu daha önceden değiştirmiş olabilirsin bilmeyerek. İnternette bulduğun Ip adresi nedir bana onu söyler misin ?
    IPv4: 192.168.100.1 (çok özür dilerim daha önce yazdığım ip yanlıştı modem arayüzüne girmemi sağlayan ip bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_1234 -- 16 Ağustos 2014; 9:04:02 >
  • Dostum modemin Ip si olarak internette bulduğun Ip adresi bu mudur? Bu işte bir hata var ama tam olarak çözemedim.
    --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_1234 -- 16 Ağustos 2014; 9:05:02 >
    Tamam işte dostum iki adet IP adresin var birisi Public Ip adresin diğeri Private Ip adresi sorun nedir tam olarak anlıyamadım ?
    quote:

Bunu daha önceden değiştirmiş olabilirsin bilmeyerek. İnternette bulduğun Ip adresi nedir bana onu söyler misin ?

Hayır daha önce değiştirdiğimi hatırlamıyorum ama değiştirmiş olabilirim default ayarlara döndürme imkanım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_1234 -- 16 Ağustos 2014; 9:06:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bide şey sorucam LAN ağındaki bilgisayarların LAN (Private) IP'sini nerden bulabilirim?
  • up
    Dostum başlat a bas arama motoruna cmd yaz çıkan ekranda ipconfig yaz en kolay böyle bulursun
    Tamam ama hangisi LAN IP ???
  • network scanner programını bir dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.