Şimdi Ara

Ağ kablosu Takılı Değil Uyarısı......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha öncede bu başlıkta bir konu açmıştım. Sorunuma çare bulamamıştım. Şimdi yeni gelişmelerle tekrar sormak istiyorum...

Öncelikle anakartımın modelini vereyim...: GİGABYTE GA-965P-DQ6 (yaklaşık olarak bir sene önce alındı, yani garantisi devam ediyor.)

Sorun : İki bilgisayarım var, sorun olan bilgisayarda ağ kablosu takılı değil uyarısı veriyor. Diğer bilgisayarda ise internete girişte herhangi bir sıkıntı yok( Bu mesajıda buradan yollluyorum zaten)

Problem oluşmadan önce ağ bağlantım güzel güzel çalışıyordu fakat uzun zamandır kullanmıyodum ve biostan kapatmıştım. Problem oluştuktan sonra bilgisayara format attım, anakartın sürücülerini yükledim, eternet kartınında sürücüsü yüklendi ve aygıt yöneticisinde sorunsuz olarak görünmekte. (eternet modeli : MARVELL YUKON 88E8056 PCI-E Gigabit Eternet) Çalışmakta olan ağ kablosunu takıyorum, ağ çalışmıyor ve ağ kablosu takılı değil uyarısı sürekli devam ediyor.

SORUM
    1- Bilgisayarımda virüs var (C sürücüsünde BİOSİNFO diye bir dosya sürekli olarak var) Bir arkadaş bu problemin virüsten kaynaklanabileceğini söyledi. Böyle bir şey var mıdır ve çözümü nedir..
    2- Sorun sizce anakarttamıdı
    3- Daha önceden yüklediğim bazı proramlar internetten güncelleme gibi birşeyler istiyordu. Bu bilgisayar önemli olduğu için internete pek bağlamıyodum. Yüklediğim bazı programlar karta zarar vermiş olabiir mi.

Biraz uzun oldu ama, sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

CEVAP YAZAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

• programın karta zarar vermesi zor. virüs olabilir tabi. spyware doctor, ad aware, bit defender kullanıyorum şahsen (bit defender sürekli açık, diğerleriyle 10 günde bir güvenli kipte tarama yapıyorum). virus taramasını iyice tamamla. çözülmesse anakarttan şüphelen...
  • Kablo sağlam mı? Başka kablo ile test ettin mi?
  • evet kablo sağlam, kabloda kesinlikle bir problem yok......yalnız dün akşam bir şey farkettim, bilgisayar açıldıktan sonra sanırım eternet kartı devre dışı kalıyor, bu da virüs ihtimalini kuvvetlendiriyor. elimdeki virüs programlarıın hepsi ile denedim bişey bulumadım. çünkü kullandığım virüs programı internetten güncelleme istiyor. bu problemi nasıl aşabilirim acaba....
  • 1.Antivirus programları sitelerinde, manuel update için dosyalar vardır.
    Kullandığın antivirus programın sitesini diğer bilgisayarınızdan ziyaret edin ve bu tür dosya bulmaya çalışın.
    Flash disk ve ya cd ye yazın, sorunlu bilgisayarda yukleyin.
    2.Kablonun çok garantili olduğuna emin olsanız da, bence yeni bir soket çakın ucuna tekrar deneyin.
    3.Ethernet kartın en son sürücülerini kurdunuz mu? yazınızda bunu yazdığınız görmedim.
    kartın başka bir aygıt ile çakışma ihtimalı olabilir.
    4.Elinizin altında başka bir ethernet kartı varsa, onu takın deneyin.
    Sorunun kaynağına daha çabuk ulaşırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

1.Antivirus programları sitelerinde, manuel update için dosyalar vardır.
    Kullandığın antivirus programın sitesini diğer bilgisayarınızdan ziyaret edin ve bu tür dosya bulmaya çalışın.
    2.Kablonun çok garantili olduğuna emin olsanız da, bence yeni bir soket çakın ucuna tekrar deneyin.
    3.Ethernet kartın en son sürücülerini kurdunuz mu? yazınızda bunu yazdığınız görmedim.

Levcho size çok teşekkür ederim, sorun çözüldü...

2. maddede dediğiniz gibi kablonun ucuna yeni bir soket çaktırdım ve sorun çözüldü. Demekki bazen bunların kesinliğine bile güvenmemek gerekiyormuş. Oysa ben kabloda herhangi bir problem olmadığına o kadar eminken.....

• quote:

Orjinalden alıntı: EnoA

quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

1.Antivirus programları sitelerinde, manuel update için dosyalar vardır.

Levcho size çok teşekkür ederim, sorun çözüldü...

2. maddede dediğiniz gibi kablonun ucuna yeni bir soket çaktırdım ve sorun çözüldü. Demekki bazen bunların kesinliğine bile güvenmemek gerekiyormuş. Oysa ben kabloda herhangi bir problem olmadığına o kadar eminken.....

Geçmiş olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.