Şimdi Ara

Ağ Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 35 makinelik bir internet cafe. C-Net 3 Adet 16 lık 10/100 switch, zoomx5 adsl modem var. Makinelerin hepsi manual olarak ip verilmiş durumda. Problem ise günün herhangi bir saatinde birden kendisini gösteriyor ve de makinelerinn bir kısmı nete giriyor bir kısmı girmiyor. Ya da msn de sık sık düşmeler meydana geliyor. Cafe programı clientleri bazen görüyor bazen görmüyor. Birde internet gittiğinde, bazı makinelerden modeme ping attığımda modem cevap vermiyor. Yani birden ortaya çıkıyor. İnternet olmasada ağda bir problem yaşanıyor. (Sistemde virus, trojen vb. gibi birşey yok eminim bu konuda). Daha buna benzer şeyler. Bütün sistem tekrar kuruldu winxp sp2 li olarak temiz. Switchler vede modem değişti. Hemen hemen rj45 lerin yarısı yenilendi. Ancak halen aynı problem devam ediyor. Ip leri otomatik hale getirince problemler daha fazla yaşanıyor. 6 senedir bu meslekle uğraşıyom valla işin içinden çıkamadım. Varsa bu konuda yardımcı olacak bir abimiz. El öpmeye hazırım

• Kablolarda kırılma olabilir, uçları düzgün çakılmamışsa sorun çıkartabilir. Arkadaşım kullanmış olduğunuz swich veya hub kaliteli değilse cihaz sapıtıyor olabilir. Bende 50 makinelik bir ağda edimeks marka hublarla çok sorun yaşadım, bazen ağı görüyor bazen görmüyordu. Asus veya us robotics gibi cihazlarla hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca bu cihazlara bağlı prizlerde voltaj düşüklüğü varsa sorun yaşayabilirsin.
  • kabloları ctrl et ve sen bu kafende selver 2003 kullanıyon mu eğer kullanmıyorsan bence kullan ve ağa gelince hup ta ki kabloları taktığın yerlerede bi bak belki ordan sorun çıkabilir ve bazı makineler internete bağlanmıyor ise ağı görüyor mu bunuda bi yazarsan iyi olur
  • dostum sen otomatik ıpden çıkıcaksın.. bu şart kendin ıp ver...bu daha öncede bir arkadaşın başına gelmişti..
  • ((slm ben forma yeni katıldım eğer yardımım olursa sewinirim))

benimde 30 makinalı bir yer wardı orada bu olay başıma geldi modem zoom x4 tü zoomlar conexant chipsetli olduğu için bu problemleri çıkartıyor ya modemi değiştir tavsiyem combo asus adsl veya zoom un firemware ni bul güncelle
    hadi sana kolay gelsinnn
  • basta dusgun calısıp sonradan sorun cıkarıyosa sorun donanımsal..bizim hub da surecom arasıra yapıyo aksilik..kablo ucları da yanlıs veya eksik yapılırsa yine de calısabiliyo ama sorunlu tabi..bence network tester cihazlarından alıp(en fazla 20 ytl) tum kabloları test et..
  • Öncelikle server 2003 falan kurulu değil.
    Kabloların uçlarını tek tek kontrol ettim bazılarında kopma vardı duzelttim. Hatta elimden geldiğince uçları yeniledim. ancak sorun yine aynı.
    Bu surecom switch ler zaten rezalet bi kaç yerde kullandım illa ki bozulacak.
    Elektrik olayını ise hiç düşünmedim denemekte yarar var.
    Birde internet gidince ağdada problemler oluşuyo.

Ya cihazlardan kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü yeni değiştirdik. Eskilerindede aynı problem vardı.

Bu elektrik meselesini denicem eğer olmassa son çare bütün cat5 kabloları değiştiricem.

Cevaplar için sağolun arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.