mac filitrelemeyi etkin kıl dedim bu sefer ben kablosuzdan giremedim
bikeresinde bende mac filitremesini etkin kılmıştım 1 gün uğraştım tekrar bağlanabilmek için bende senin gibi iki kişi kullanıyorum interneti abim canıma okumak üzereydi zor düzelttim benimkide kablosuz bağlantı ethernet kablosuyla falan bağlayıp halletmiştim bilmiyorum sen yapabilirmisin yoksa işin zor
evet bende de oldu mac filitrelemeyi etkin kıl dedim (kablosuz kullanırken) ve daha sonra nete bağlanamadım,Ancak Lan kablosunu taktım ve filitrelemeyi kaldırdım ve şimdi giriyorum.Ama ben istediğime ulaşamadım,diğer pc nin netini kesemiyorum
Evet kimi arkadaşların'da dediği gibi Modem arayuzunden Mac Filtrelemeye girerek kendi mac adresini yazıp Filtrelemeyi etkin kıldıktan sonra abinin bağlantısı kesilecektir internet alamıycaktır . Sen nezaman filtrelemeyi kaldırırsan ozaman girebilecektir. Çunki aynısını bende yapıyorum yan evden dayım net alıyor benden net'i felç ettiği için geceleri filtrelemeden bağlantısını kesiyorum net gitti misali:D Bir zaman sonra açıyorum tabi bundan sıkılarak oda yatıyor
quote:
Orjinalden alıntı: The After Toucher
Onun haberi olmadan Network yönetim programı yükle.İstediğini yaparsın kendi pc ' nden.
bunu bende yapayım bi bakam
quote:
Orjinalden alıntı: EyLanxtiN
Abin sonra bu sorunun üstüne gidermiş bide telekom felan gelirmiş arıza kontrol felan yada onun pc de internet yok diye senin pc ye oturup seni erkan yatağa yollarsa
arkadaşlar aynı bilgisayardaki kablolu ve kablosuz ağların mac adreslemeleri farklıdır. mac filtresine kablolu bağlantı adresini yazıp kablosuzdan bağlanmaya çalışıyorsanız sorun olabilir.
Ya bide şöyle bir gerçek var modem onun yanında,benim yanımda olsa ben lan dan girerim onun da kablosuzunu keserim,inşallah modemi yanıma alıcam salona
quote:
Orjinalden alıntı: delidavut
arkadaşlar aynı bilgisayardaki kablolu ve kablosuz ağların mac adreslemeleri farklıdır. mac filtresine kablolu bağlantı adresini yazıp kablosuzdan bağlanmaya çalışıyorsanız sorun olabilir.
Tabiiki... Hangisinden bağlanıyorsanız onun filtrelemesini etkin kılmalısınız.
quote:
Orjinalden alıntı: asiboldon
quote:
Orjinalden alıntı: delidavut
Tabiiki... Hangisinden bağlanıyorsanız onun filtrelemesini etkin kılmalısınız.
Tamam Öyle ama ben onun haberi olmadan kendi bilgisayarımdan halletmek istiyorum
Modemin yeri farketmez. Modemin arayüzüne gir. Kablosuz bağlanıyor ise kablosuz bülümünden, kablo ile bağlanıyorsa LAN bölümünden mac filtrelemeyi etkin kıl. Tabi süzgeçe senin pc'nin mac adresini eklemeyi unutma. Normal zamanlarda filtrelemeyi disable yaparsın.
teşekkürler
bence bırak odaa sörfun keyfine varsın
kablosuz ağ ayarlarından şifre belirt o kadar
yok şifre koyarsam anlar,netin bağlı olduğunu ve netin gittiğini anlaması lazım
Peki bazı sitelere yasak koymak istersek nasıl olacak. Ben sadece kumar sitelerini yasaklamak istiyorum ağ üzerindeki. Ama diğer pc lere program kurmamam lazım.
Bazı modemlerin bu tarz ayarları var (sanırım Airtieslarda var). Yoksa iki metodunuz var, şirketseniz firewall alın (donanımsal) Evdeyseniz ucuz yollu internet paylaştıracaksanız, bir bilgisayarınızı sürekli açık bırakarak bu işi yapmasını sağlamanız lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: taciturnn
quote:
Orjinalden alıntı: EyLanxtiN
Abin sonra bu sorunun üstüne gidermiş bide telekom felan gelirmiş arıza kontrol felan yada onun pc de internet yok diye senin pc ye oturup seni erkan yatağa yollarsa
O önemli diil çünkü ben ayrı oda da o ayrı oda da,uyksuz kalıp işe kalkamıyo o yüzden yani,dün akşam modemin ayarlarını sıfırlamıştım ve net gitti tabi sonra bi baktım uyuyo,bazen böyle yaptığım zaman modem bozuk galiba bazen ışıkları yanmıyo dio
Abisini çok seven bir kardeş var ya göreceğimi düşünmezdim.Bak ne güzel düşünmüş internete girmesin pek fazla uykusu kaçmasın halbuki altında üstünde hiç yok ki youtube a girince engellemesin,ben surf yaparken download etmesin.Valla çok takdir edilecek bir davranış :P
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme