Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
23
Favori
337.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Estağfurullah

63cc blok var, bunu alsam köye taşınır, kızılağaç ormanını(yagmur toplama harici bi caciga yaramayan bir agac) talan ederim; yayla gibi cayir cimen olurher yer ya kaza geciririm ya da orman muhafaza iceri alir beni

Gerci husky 562xp de fena

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Döviz kurundan dolayi, en ufak avrupa motor bile 600 lirayi görmüş.
    Secho 4100, zomax in 4000li bir modeli(tam hatirlayamadim) kaliyor geriye.
    Hyundai Çin malidir bakmayin reklamlara.

fiyat uygunlugu acisindan sechi 4100 aldik hocam arada stop ediyirmus calisirken sorun nerde cozemedik ama gecen ay bimden aldigimiz dan cok cok iyi kesme hizi var cilet gibi kesiyor harbiden hafif olmasida bi bakima iyi servis agi genis sorun olursa editleyecem iyi gunler :)

• Karburatordeki t vidasini saat yonunde ceyrek tur cevirin. Rolanti yukselir biraz. Muhtemelen sicakken stop ediyordur rolantiye dusurunce

Calisirken, bogulup stop ediyor ise bujiye(tirnak araligina, temizliğine), eger temiz ise h ve l vidalarina bakmak lazim. Bu vidalari Takometre olmadan ayar yapmak iskence, belirteyim. 2 zamanli sesine aliskin olmayan biri icin imkansiza yakin. Saatlerce video izlemistim benimkini ayarlamadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 8 Aralık 2016; 18:43:17 >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Dostum Husky fena ama bu yıl 1 kamyon odun kestim; değilde kestirdim diyeyim. meşhur Cemil ustaya :))
    sebep; ayak altında odun çok fazla istiyor ki biri dizsin, seçsin ayarlasın bende keseyim. olmayınca mecbur motorcu çağırdım; adamın iflahı kesildi. enkaz temziledim demesin mi:) ancak Husq. 61 bana mısın demedi. iki zincir yedi-çiviye geldi- o gün :)) demek istediğim 562 yi yine kullanamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Dostum Husky fena ama bu yıl 1 kamyon odun kestim; değilde kestirdim diyeyim. meşhur Cemil ustaya :))
    sebep; ayak altında odun çok fazla istiyor ki biri dizsin, seçsin ayarlasın bende keseyim. olmayınca mecbur motorcu çağırdım; adamın iflahı kesildi. enkaz temziledim demesin mi:) ancak Husq. 61 bana mısın demedi. iki zincir yedi-çiviye geldi- o gün :)) demek istediğim 562 yi yine kullanamadım

Garajda bmw var; ticari taksiye biniyoruz yani

• Bir kardeş tavsiyesi

Çok büyüklerine heveslenmeyin

550 XP var, iyi güzel hoşta yerinden kalkmiyor.

Bir kaç traktör odunu bir haftada kesmeyecekseniz benim gibi çok gaza gelmeyin derim.

Birde yanlış bir algiyi düzeltelim çürük ağaçlara sağlam testere lazım. Çok sıkışiyor, helede acemiyseniz
  • usernameraskar U kullanıcısına yanıt
    Husq. 550XP'nin neresi ağır çözemedim. size göre ağır olabilir ona bir şey diyemem. ancak
    en basit örnek övülüp duran Zomax makina. ZM4620 modedl makinası 5.9kg. 2.5 beygir ve 45cc.

550XP ise 4.9kg ve 3.75beygir! 50.1 cc. şimdi hangisinde ağırlık kusur olabilir?

bu arada uzun zamandır yoktunuz 19 aydan fazladır. tecrübenizi paylaşsanız güzel olurdu.

zaten hep belirtiyoruz ki dal, budama vs ufak çaplı kesim yapacaksanız yüksek segmentte makina almaya gerek yok. atıyorum emsal değer alırsınız oleo mac gs941. bütçeyide sarsmaz. kaldıki son mesajda 562XP nin sadece adından bahsettik. topik boyunca ne adı sanı geçti ne önerisi!

bu arada çürük ağaç kolay kesilir. eğer çürüdüyse! yok kuruyup serleştiyse! sıkıntı verir. ancak makinan, zincirin iyiyse Allah ın izniyle her türlü odun işinin üstünden kolaylıkla gelinir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Aralık 2016; 22:45:33 >
    sorma ki sorma.
  • Agirlik/performans dengesinde en kötüler, genelde Çin menşei olanlar. 6.5kg makina 2.5hp olunca; izdirap combo

Avrupa markalar orta ayarda; kucuk hacimliler 4kg civariyken, 60cc ye dogru 6kg ediyorlar. Dedemdeki eski stihl 051av 10,5kg uzerindeymis; 35cm pala ve 89cc yatay bloguyla agaca vursan, calistirmadan da yıkar.. calistigi zaman da sesinden korkup yıkılır zaten agac

Japon markalar, bu konuda en iyiler.
  • Ereyonda jonsered 2166 1699tl ,oleo gs 650 ise 1625tl görünüyor. Kırsalda yaşasam, alırdım bi dal

Gerci bunlarla devamli çalışılmaz, 4 bucuk kglik makinalar zopayla dövülmüş efekti yasatirken, 7kg a yakin olanlar yatalak eder bunlarda agac devirip, bölme yapılır. Sobalik iş cok yorar.

Bu sıralar kucuk motor bakınıyorum, benim ufaklık birkac kez gördü beni çalışırken, simdi youtube da video actiriyor zorla "moto moto" diyip eldekini de köyde birakinca

• Hayirli gunler ugramayali baya zaman olmus 😀 3 yil ewwel hyundai 650 turboyu 350 liraya ufaktefek isimi gorsun zaten 1 yilda hurda olur diye aldim maasallah saglam cikti isimi fazlasiyla goruyor buna istinaden motorlu tirpani da aldim o da cok iyi isimi fazlasiyla goruyor. Hyundai 700 nasildir kullanan varmi bilemiyorum. Bunun tek sikintisi titresim olayi. Tutamaca titresimi cok veriyor suspansiyon zayif.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Ereyonda jonsered 2166 1699tl ,oleo gs 650 ise 1625tl görünüyor. Kırsalda yaşasam, alırdım bi dal

Gerci bunlarla devamli çalışılmaz, 4 bucuk kglik makinalar zopayla dövülmüş efekti yasatirken, 7kg a yakin olanlar yatalak eder bunlarda agac devirip, bölme yapılır. Sobalik iş cok yorar.

Bu sıralar kucuk motor bakınıyorum, benim ufaklık birkac kez gördü beni çalışırken, simdi youtube da video actiriyor zorla "moto moto" diyip eldekini de köyde birakinca

ufaklık çekirdekten motora alışacak. odun motorunu motokrosun terkisinede atar tam olurgibi geldi. hemde Karadeniz de.
    güçlü ve ağır makina adamı yorar bence. bu yüzden sesi ve kaslı görünüşünden Echo CS510 çok ilgimi çekiyor. şu an dahi 1399 TL. irhal tarım da. bir dal da ben mi alsam?

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Hergun benim videoyu actiriyor, izlenme sayisinin yarisini ben yaptim zaten

Cs 510 ecnebi memleketinde cok ovulse de; balata konumu ve ozellikleri bakimindan vazgecirdi beni.

Onun yerine shindaiwa 352de karar kilmistim

Balatasi disaridan gorunen yani zincir disli degisimi icin balata sokmek gereken makinalara yanasmiyorum pek. Bunlarin balata/zincir freni de klavuz kapaginda oluyor ve fren tek kollu oluyor genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

forumdan arkadaşımız Oleo-Mac GS941C aldı. memnun kaldığını düşünüyorum. öneririm bu fiyata..

@the_cantan

Kardeşimin sayesinde Oleo-Mac 941 modelini aldım, defalarca soru sorarak zamanını ve bilgisini aldım, ama iyikide sormuşum iyikide o markayı almışım ilk kez motorlu testere kullandım ama olayı artık tamamen çözüm dandik çin malı testerem vardı beni hayattan soğutmuştu, bağ evimde kullandım onlarca çam ıhlamur bir sürü şey kestim biçtim en ufak bir güç sorunu yaşamadım tabi bu sırada sıfır bir zincir heder ettim oda benim hatalı kullanmamdan dolayı şimdi olaya tamamen hakimim bahara doğru 6 dönüm bağı elden geçiricem, :)

aynı marka ve model var bizde de. daha çok babam kullanıyor gerçi. özellikle eski hyundai 650ye göre hafif olması büyük avantaj.

benim tek eleştirim sapındaki plastik biraz kalitesizlik hissi veriyor sanki içi boş gibi onun dışında biz de memnunuz makineden.

feci halde kafamı kurcalıyor.
    bir yandan Anadolu Power'a bakıyorum. bazı ürünleri italyan işiymiş...

SHINDAIWA 530 TIKLA

TIKLA

tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 12 Ocak 2017; 6:12:4 >

• Bu sektörde, tamirci tanimak sart; piyasada milyon tane marka ve menşei var. Stihl husqvarna bile Çine bulastiysa, gerisi napsin.

Tirpan; sarf malzemeye cok ihtiyac duyan bir sistem, yok gresi, yok misinasi,yok şafti, yok askısı bilmemnesi derken. Parcasi bol ve ucuz oleo geliyor aklima.dedemde 10 yila yakin oleomac tirpan var, sırttan askılı, modelini hatirlamiyorum. Bunlarda guc namina bisey yok tabi, elimle makarayi tutup gaz verince ceviremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 11 Ocak 2017; 22:43:8 >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    ben bu ısı tamırını ve servısını yapanlara sordum bana hıtacı dedıler tırpan motor ıcın..
  • güzel görüş için teşekkürler. hitaçiyede bakalım.
    motorlu tırpan ın elzem oldu son senelerde.
    bahçemde yazıcı böcekten muzdaribim. normalde güçlü ağaçlara giremeyen böcek zayıflayan ağaçların dal uçlarından giriyor. baharda dal uçlarını, lazım yerleri budayıp bordo bulamacı yapacağım. dalların uçlarına bu 5mt tırpan testere ucu işime çok yarar.
    benzinli odun motorunun yağı bile bizi uğraştırırken tırpan kimbilir ne uğğraştırır. o yüzden yine kaliteli bir şey alalım da noksanımız olsada makina bize yardımcı olsun diye düşünmekteyim. alihazırda tırpanla biçmekten biraz gına geldi. @rallier_61
  • quote:

güzel görüş için teşekkürler. hitaçiyede bakalım.
    motorlu tırpan ın elzem oldu son senelerde.
    bahçemde yazıcı böcekten muzdaribim. normalde güçlü ağaçlara giremeyen böcek zayıflayan ağaçların dal uçlarından giriyor. baharda dal uçlarını, lazım yerleri budayıp bordo bulamacı yapacağım. dalların uçlarına bu 5mt tırpan testere ucu işime çok yarar.
    benzinli odun motorunun yağı bile bizi uğraştırırken tırpan kimbilir ne uğğraştırır. o yüzden yine kaliteli bir şey alalım da noksanımız olsada makina bize yardımcı olsun diye düşünmekteyim. alihazırda tırpanla biçmekten biraz gına geldi. @rallier_61

Budama 562xp ile mi olacak motoru kaçırsan ağacı yıkarsın mazallah

• Solo 643 ip almış bulunmaktayım almadan önce bir çok video izledim solonun alman markası olması compact tasarımı moturunun tok sesi koca kütükleri salam gibi dilimlemesi beni etkiledi 2.7 bg lik motoru nasıl bu fiyata veriyorlar anlayamadımda muadilleri 1300 fen başlıyor bu arada mcgulloq da felaket yetenekli bir makina 1.9 bg lik motorla gördüğüm en başarılı performansı veriyor hatta neredeyse en iyisi 3 bg e kadar ama kısa zincir pala avantajı ile daha avantajlı güç iletiminde ama yine de muhteşem soloyu bg yüksek motoru ve uzun palası ile bu sebeplerle uzun ömürlü olması sebebi ile aldım üstelik 4.2 kg mcgulloclar 5.2 kg dı. Şimdi sadece solo nun yedek parça durumu servis ağı ne durumda diye düşünüyorum o yüzden acaba aynı fiyata 1,9 bg husqvarna 236 yı alsaydım daha mı mantıklıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 3 Şubat 2017; 9:48:19 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.