Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
23
Favori
338.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.zomaxtool.com/web/Product/proinfo/id/17.html

Zomax'ın hoşuma giden ilk modeli, 3.Dünya ülkesinden de beter piyasamıza düşmüş. Milletin 300$ verdigi ürüne; binlerce lira veriyoruz misal olarak, yeni gelenler de yurt disinda jubilesini zaten yapmis oluyor

www.ziraishop.com
    Zomax Zm 6010 Motorlu Testere Ağaç Odun Kesme
    https://www.ziraishop.com/zomax-zm-6010-motorlu-testere-agac-odun-kesme-urun13149.html

1200₺ 4 hp makina icin cok sayilmaz(hele ki döviz kuruna bakarsak bedava).

59cc den 4 hp cikarmalari ilginc tabi. Gerçi bu adamlar(çinliler) 52cc ouligen makineleri 2.5-3hp olarak cok sattılar kendilerini aşmışlar.

5.8kg kuru ve pala/zincirsiz agirlik.

50cm pala(yazdiklari dogruysa zincir ve pala oregon marka)

Ipl katalogunda gordugum kadariyla cift segman piston var.

Dekompresyon valfi ve primer goremedim; kola kuvvet calistirirken

Stihlvâri hava filtre kapağı ve naylon hava filtresi(ikmal aralarinda temizligi kolay olur)

Metal karter(döküm mu alaşım mi bimiyorum; agirliga bakarsak alaşım olabilir)

Walbro HD serisi(orta segment/çap) karburator

Ters/govde icinde calisan balata ve zincir freni

Rimli zincir dişlisi.

3/8" 36 diş zincir.

Yine katalogda gördüğüm yayli av takozlari.

Aluminyum oldugunu tahmin ettigim ayarli yag pompasi

Ve distribitor Semak guvencesiyle yedek parca avantaji( japon echolar burdan kaybediyor iste)

Starterdeki dar hava kanallarindan ne kadar hava cekebilecek de blok soguyacak; onu anlamadim çin degil mi; illa ki abuk bir tarafı olacak.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

Kutu açılışı(ayni kanalda kesim videolari da var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 16 Ekim 2018; 1:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar bende amatör olarak katıldım aranıza... benim şöyle problemim var 40 cm çapındaki agacı dilimleyip bitirdikten sonra zincir sarkıyor..1 yaş ağaç budadım 4 tane kuru agaç kesdim...ben şimdi her satte bir zinciri gerdirmem gerekiyormu? Makina olemac gs56...stilin zincir yagı bitti ben çokmu döktüm anlamadım aralıksız tahminen toplam 4 saat çalıştırmısımdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arctorin

Selamlar bende amatör olarak katıldım aranıza... benim şöyle problemim var 40 cm çapındaki agacı dilimleyip bitirdikten sonra zincir sarkıyor..1 yaş ağaç budadım 4 tane kuru agaç kesdim...ben şimdi her satte bir zinciri gerdirmem gerekiyormu? Makina olemac gs56...stilin zincir yagı bitti ben çokmu döktüm anlamadım aralıksız tahminen toplam 4 saat çalıştırmısımdır...
    Echo'nun kull.klavuzundan ekran görüntüsü vereyim

Zincir freni serbest olacak

Palanın cıvataları hafiften gevşetilecek

Palanın uç kısmı el ile yukarı kaldirilacak(tıpkı kesim esnasında olduğu gibi yukarı baskı görecek)

Zincir gergi vidasi, pala bu sekilde tutularak ayarlanip, civatalari iyice sıkılacak.

Palayı, yer cekimiyle birakip sıkarsanız yaptiginiz gerginlik ayari, kesim esnasinda pala yukari dogru zorlandigindan, bozulur.

Motorun altinda zincir yag pompasinin ayari olmasi lazım. Palanin isinmasina gore ve kesilecek agaca gore ayar yapin, fazla ısınmıyorsa, agac yumusak ise ayari kisabilirsiniz. Ben orta ayarda kullaniyorum.

Bahsettiginiz yag ince ise, full ayarda cabuk tukenir. Iki depo benzine, bir depo zincir yaginin gitmesi lazim kabaca, zincir yagi benzinden erken bitiyorsa sorun var demektir

Benzincilerden , 30 numara 4 litre yag alip kullaniyorum ben, sirf markasi var diye, zincir yagina cok para verilmez; motor/benzine katilan yagin aksine. Benim motoru aldigimdan beridir hep 30 numara kullandim. Bir seferinde bulamayinca, 20w50 kullandim ama o daha pahaliydi; daha akiskan oldugu icin ayarini kistim tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 21 Ekim 2018; 13:53:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

https://www.zomaxtool.com/web/Product/proinfo/id/17.html

Zomax'ın hoşuma giden ilk modeli, 3.Dünya ülkesinden de beter piyasamıza düşmüş. Milletin 300$ verdigi ürüne; binlerce lira veriyoruz misal olarak, yeni gelenler de yurt disinda jubilesini zaten yapmis oluyor

www.ziraishop.com
    Zomax Zm 6010 Motorlu Testere Ağaç Odun Kesme
    https://www.ziraishop.com/zomax-zm-6010-motorlu-testere-agac-odun-kesme-urun13149.html

1200₺ 4 hp makina icin cok sayilmaz(hele ki döviz kuruna bakarsak bedava).

59cc den 4 hp cikarmalari ilginc tabi. Gerçi bu adamlar(çinliler) 52cc ouligen makineleri 2.5-3hp olarak cok sattılar kendilerini aşmışlar.

5.8kg kuru ve pala/zincirsiz agirlik.

50cm pala(yazdiklari dogruysa zincir ve pala oregon marka)

Ipl katalogunda gordugum kadariyla cift segman piston var.

Dekompresyon valfi ve primer goremedim; kola kuvvet calistirirken

Stihlvâri hava filtre kapağı ve naylon hava filtresi(ikmal aralarinda temizligi kolay olur)

Metal karter(döküm mu alaşım mi bimiyorum; agirliga bakarsak alaşım olabilir)

Walbro HD serisi(orta segment/çap) karburator

Ters/govde icinde calisan balata ve zincir freni

Rimli zincir dişlisi.

3/8" 36 diş zincir.

Yine katalogda gördüğüm yayli av takozlari.

Aluminyum oldugunu tahmin ettigim ayarli yag pompasi

Ve distribitor Semak guvencesiyle yedek parca avantaji( japon echolar burdan kaybediyor iste)

Starterdeki dar hava kanallarindan ne kadar hava cekebilecek de blok soguyacak; onu anlamadim çin degil mi; illa ki abuk bir tarafı olacak.

Kutu açılışı(ayni kanalda kesim videolari da var)

Kendimden alıntıyla devam edeyim; flooda yeni bir boyut kazandırdım

Bahsettiğim Zomax 6010'un parça diyagramını verelim;

Görüldüğü gibi, çift segman piston ve iki kesitten oluşan, metal karter/gövde(plastik olsaydı yekpare halde olup, krank yatağı ayrı dururdu) ilk dikkat çeken kısımlar.

Ters yani kapalı balata, yandan zincir germe vidası, metal zincir yakalayıcısı(kopma durumunda kullanıcıya saplanmaması için), konveks(çıkıntılı) depo ağızları, alet/adevatsız açılan hava filtre kapağı, alüminyum ön tutamak, çift kollu ve gövde içinde çalışan zincir freni de diğer iyi noktalar.

Eksi olarak:

Dekompresyon valfi ve primer pompa yok. Starter mekanizmasında, zemberekten ters yöne çalışan, yardımcı bir yay da yok.Benim dolmarda bunun cok faydasını gördüm, budama yaparken, sık sık kapat/aç esnasında. Zomaxın pistonu da çift segman olunca çalıştırırken bele kuvvet diyebiliriz

40:1 benzin/yağ karışım oranıyla, Avrupa motorlardan geride. Üretim toleranslarına güvenen, eksoz emisyon değerlerini düşürmek isteyen markalarda 50:1 kullanılmakta.

Ayrıca onlar kadar konforlu/titresimsiz kesim vaad edemez diye düşünüyorum, kauçuk av takozlarına da yer vermesiyle

Ses değeri de 120db yazılmış; yine bana yüksek geldi.

Diğer husus da, 12500 devir gibi düşük sayılabilecek bir son hıza sahip olması; halbu ki 59cc hacim, 34mm stroke ölçüsüyle rahatlıkla 13000devrin üzerine çıkması lazım. Mesela Echo'nun 50cc'lik cs501sx modeli, 33mm stroke ile 13500 çeviriyor; Japonlar bu konuda nirvana
    Palaya 90° açıda, gövde üzerinde yer alan kesim işaretlerini/çizgilerini bunda göremedim. Ağaç keserken, nereye devireceğiniz konusunda fikir verir normalde.

Tekrar soyleyeyim; 1200küsür liraya 4hp makina uygun sayılır. Güçlü motor isteyip de bütçesi kısıtlı olanlara gider. Ustelik oleomac distribütörü Semak getiriyor bunları; yedek parça sorunu da olmaz
    Nalburda incelediğim,mavi beyaz zomaxı hiç beğenmememe rağmen, bu modeli hosuma gitti teknik anlamda.

Daha fazla bilgi ve fotoğrafları için(dekompresyon var demiş ama ben göremedim):
    touch.adverts.ie
    60cc Chainsaw Zomax 6010 20 Bar Pro Spec For Sale in Clonmel, Tipperary from timberpro.ie
    https://touch.adverts.ie/chainsaws/60cc-chainsaw-zomax-6010-20-bar-pro-spec/9259470

Dikkatimi çeken bir durum da, tam gaz durumunda, açılan ikinci bir boğazı bulunan Walbro Hd-59 karbüratörü oldu. Dolmar 6100de de bu özellik var, videolarindan gördüğüm çok fark yarattığı; ciğerli kesiyor. Ama aynı ciğeri zomaxın videolarında göremedim; made in china diyelim

Ortaya karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 25 Ekim 2018; 22:54:18 >

• 1000-1200 ₺ civarı motor tavsiyeniz nedir husqvarna 235 modelini satici tavsiye etmedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMIR52

1000-1200 ₺ civarı motor tavsiyeniz nedir husqvarna 235 modelini satici tavsiye etmedi
    Orman işi, bahçe/budama işi, yakacak hazırlama işi, v.s kullanım amacına göre kısıtlı seçenekler var.

Ormana uygun olan, bahçeye ağır gelir. Bahçeye uygun olan, ormanda iş görmez.

Ne için kullanacaksınız?

Şahsen, sırf husqvarna olsun diye 235 almam..

Oleomac 941cx, 941c, 440 veya yeni çıkan gsh51 ya da gsh56 bakabilirsiniz. Acemi kullanıcıya da uygundur; yedek parca ve servis bakımından. Zomax 6010 da bütçenize uygun ama görmeden karar vermeyin.

Stihl ms250, ms170, husqvarnanin 100 ve 200lü serilerini önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 25 Ekim 2018; 22:56:11 >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Yakacak işi icin kullanmayi dusunuyorum.

•  Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere
    https://cdn2.tmbi.com/TFH/Step-By-Step/display/FH98NOV_SHARCS_05.jpg

bu palaya hangi zinciri almalıyım.birde bu zinciri biletmeye çalıştım ama beceremedim.internette araştırdım bu resmi buldum. bendeki eğe 3-5 liraya aldığım bu resimde sapsız olana benziyor. onu kullanmayın yazıyor. şimdi sorun benim kullandığım eğedemi yoksa ben mi yanlış yapıyorum

• Cyupax C kullanıcısına yanıt
    Stihl sanırım makine, 40cm pala

https://www.oregonproducts.com/en/advancecut™-saw-chain%2c-16"/p/91px055g

Oregon 91px055g uyuyor gibi

Zincir dişlisi sayisina da bakmak lazim.

Elinizdeki eğe 5/32" ölçüsünde olmali, fotoğrafa bakarsak disler duzlesmis; kesmemesi normal

• Stihl ms 170/c hocam. Dişleri saydım 27 tane. Eğe 5/32 ölçüsümü bilmiyorum 2 farklı boyda var zaten. Tanıdık demirci vardı bileme dahil her işten anlıyordu. ondan almıştım eğeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cyupax

Stihl ms 170/c hocam. Dişleri saydım 27 tane. Eğe 5/32 ölçüsümü bilmiyorum 2 farklı boyda var zaten. Tanıdık demirci vardı bileme dahil her işten anlıyordu. ondan almıştım eğeyi.
    27.5 diş geçiyor

www.enbahce.com
    Stihl Testere Zinciri 91/27,5 DİŞ Yuvarlak (Stihl MS170 orjinal zincir) | enbahce.com
    https://www.enbahce.com/urun/stihl-testere-zinciri-91-275-dis-stihl-ms170-orjinal-zincir

Stihl ustune markasini bastı diye bunu almak sart degil;
    Oregon veya carlton da olabilir. Fiyati normal sayilir linktekinin.

Egenin sap kısmına yakin bir yere, baskili olarak numarasini yazarlar genelde.

Fotograftaki dis kırık gibi duruyor, kesim esnasinda agaca girecek kisim çok küt, bu halde kullaniciyi dover kesim yaptiktan sonra dislerin uzerinde yanik agac kalıntısı oluşuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 29 Ekim 2018; 21:53:21 >

• Biz, Çin mallarıyla uğraşmaya devam edelim, Stihl yardıradursun; adamlar karbüratörsüz/elekronik enjeksiyonlu motor yapmışlar

Böylelikle, sorun çıkarma, bakım/ayar gerektirme durumları en aza indirgenip, agirliktan da hatri sayilir bir düşüş sağlanmış.

Almancam şayze'den ibaret oldugu icin, ek bir pil, v.s depolama var mı bilmiyorum ama videolardan gördüğüm yok..Sensor ve kablolar aracılığıyla, degisken degerleri kontrol unitesi olcerek, yakit enjeksiyonu yapiyor. Soylendigine gore 0-100(yani tam gaz tepkisi) de klasik sistemlere gore hayli cabukmus.
    Baslangictaki jikle muhabbetine de gerek kalmamis; bunun yerine ilk yakit basincini primer pompa ile sagliyor kullanici. Geri kalanı, motor calistiktan sonra elde edilen akım ile otomatik olarak işliyor.

Stihl, m-tronic(elektronik ayarli karburator) ile baslayan elektronik atılımına, i serisi(karburatorsuz/elektronik yakit enjeksiyonu) ile cağ atlattı. Husqvarnada da benzer bir ayar sistemi(auto tune) var, enjeksiyon konusunda geri kalmaz diye düşünüyorum.

Elalem almis kullaniyor; bize 2030da ancak geliro da gurbetçilerle

79cc, 6.8hp makinenin 6.2kg olmasi efsane bir oran

Tulumba tillotson karburatorden nerelere geldi olay; yakinda cruisecontrol da yaparlar bunlara; immobiliser de gerek, zira memleketimizde motor hırsızları cirit atıyor. Kapıya at baglasan götürürler,o derece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 29 Ekim 2018; 21:45:23 >

• Testerede enjeksiyon sistemi ne kadar dayanıklı olur bilemiyorum, malum titreşim ve toz içinde çalışan bi alet.

Dünya genelide emisyon, çevre v.s adına karbüratörü bitiriyolar artık,

Mesela 2019da karbüratörlü motosiklet satışı Tr'de yasaklandı.

Efsane motor olan Ybr 125 tarih oldu ona üzüldüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Emisyon bir yana, ağırlık ve bakım maliyetleri adına güzel bir adım.
    Yoksa, dediğin gibi o toz, titreşim, duman ve ısının altında sensörler error verirse; karbüratörlüyü aratır.
    Kaldı ki ormanda yağmur altında kullanmak gereken durumlar da oluyor
    Elektronik sistemler, bu sektörde rüştünü ispatladı diyemeyiz; mesela Husqvarnanın Auto-tune'sinin(elektrinok ayarlı karbüratör) 2.jenerasyonu çıktı. Aynı şekilde stihl'in m-tronic'inden de şikayetler var; tabi yurtdışında İkisi de bilgisayara bağlanabiliyordu, hata tespit için.
    Ayar, bakım v.s anlamayan için bu yeni elektronik enjeksiyon güzel olsa da, rüştünü ispatlayana kadar, eski sistemin yerini alamaz

• Ustalarım kayınpederimin zeytinliği var.. ormnda meşe ceviz kesmeyecek.. bize zeytin ağacında kullanılabilecek.. bizi üzmeyecek bir model öneririmisiniz
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz uzerine gsh 56 oleomac modelini aldım insallah yüz güldurur

• quote:

Orijinalden alıntı: EMIR52

Tavsiyeniz uzerine gsh 56 oleomac modelini aldım insallah yüz güldurur
    Tavsiyelerim arasinda en guclu modeli almissiniz. Parca ve servis konusunda sorun yasamayacaginiz kesin.

Motoru da ilk 10 depo cok zorlamadan kullanin; hatta ilk depoyu rolantide kendi bitirsin. Oleomac prosint2 yagi 50:1 oraninda benzinle karistirip kullanin; karışım onemli

Ayrica zinciri de cok fazla germeyin ki yeni motora ekstradan yuk binmesin. Zincire de, 10 veya 30 numara acik yag kullanabilirsiniz. Onun ayarini da max.da tutun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hemalihe

Ustalarım kayınpederimin zeytinliği var.. ormnda meşe ceviz kesmeyecek.. bize zeytin ağacında kullanılabilecek.. bizi üzmeyecek bir model öneririmisiniz
    Size de oleomac onerecegim. Ilgili mesajim:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=135549850

Gs35 de olabilir; küçük sınıf

Bilmemnepower, fakirahonda veya palasında "PROFESYONEL" yazan cakma urunlerden uzak durun.

Solo, echo, shindaiwa, v.s guzel makinalar da var ama herhangi bir servislik/parcalik durumda yilda birakir memleketimizde. Stihl, husqvarnanin iyi modelleri de colgate

Zincir yagiyla benzini karistirip, oleomac 941c kullandim yokluktan birkac gun; saglamligini orada anladim zaten yurdumuz sartlarinda en mantikli marka. Benimde gonlumde bir gs650 yatsa da; ertelemekle yetiniyorum simdilik..

• Merhaba arkadaşlar bende konuyu yeni gördüm ama artık makina almış oldum . Aldığım makina Dolmar Ps-420 C bilmiyorum artık nasıl çıkar .
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Kaliteli makinedir.

Bende de aynisi var; konuya bakarsanız bayağı yazdim hakkinda

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.